ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
6/2019
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Αντώνης Π. Αργυρός: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 21 Απρίλιος 2019 19:51

Οι Έλληνες με τα τόσα χρόνια σκλαβιάς έβλεπαν την Ανάσταση του Χριστού ως το μήνυμα για την δική τους Ανάσταση και αποτίναξη του τούρκικου ζυγού. Ήλθε η ευλογημένη μέρα εδώ και 198 χρόνια και η Πατρίδα λευτερώθηκε. Φαίνεται όμως πώς ο γείτονας δεν παύει να ονειρεύεται τους αιματοβαμμένους τόπους μας. Στο κόσμο ολόκληρο συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές. Η εκλογή Τραμπ επιβεβαιώνει και επισφραγίζει την κρίση της παγκοσμιοποίησης και τις αλλαγές στην παγκόσμια κυριαρχία, η Ευρώπη προχωρά με αβέβαια βήματα με το Brexit στις Ευρωεκλογές που θα σηματοδοτήσουν μια νέα πραγματικότητα. Στην ίδια ώρα και στην καρδιά και αφετηρία των μεγάλων διεθνών προβλημάτων αναδεικνύεται η «μετά το πόλεμο» της Συρίας νέα γεωπολιτική κατάσταση την περιοχή και στην Μεσόγειο, η Τουρκία που βρίσκεται σε ασφυκτικά εσωτερικά και εξωτερικά αδιέξοδα εξάγει την απειλητική της εικόνα στο διεθνές περιβάλλον, ξέροντας πια ότι τέλειωσε προς το παρόν η Ευρωπαϊκή της προοπτική και πάση θυσία δεν θέλει την δημιουργία Κουρδικού Κράτους που απειλεί την ηγεμονία της..Η Τουρκία εβάλε ρότα για μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Περισσότερα...

 

Α. Θεοπεφτάτου: Ποτέ ξανά φασισμός!

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 21 Απρίλιος 2019 19:48

Σήμερα, 52 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε την αποφράδα εκείνη μέρα της 21ης Απριλίου, που η Χούντα των Συνταγματαρχών έβαλε τη χώρα στο γύψο. Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα του στρατιωτικού καθεστώτος του Παπαδόπουλου και των όμοιών του με αποκορύφωμα την προδοσία της Κύπρου. Δεν ξεχνάμε όμως και τους αριστερούς και τις αριστερές, κάθε δημοκρατικό πολίτη, όλους όσους και όσες αγωνίστηκαν, υπερασπιζόμενοι τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της λαϊκής κυριαρχίας, εκείνα τα σκοτεινά χρόνια. Η βαρβαρότητα, οι διώξεις, οι φυλακίσεις, οι εξορίες και οι δολοφονίες θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη συλλογική μνήμη του λαού μας.

Περισσότερα...

 

Σάββατο του Λαζάρου: Γιατί ο Λάζαρος μετά την Ανάστασή του δεν ξαναγέλασε

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 20 Απρίλιος 2019 13:15

Σήμερα η ορθοδοξία γιορτάζει την ανάσταση του Λαζάρου. Τι απέγινε όμως ο Λάζαρος ο δίκαιος μετά το θαύμα του Χριστού;

Το θαύμα της ανάστασης του Λαζάρου αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά επιτεύγματα του Χριστού, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τις Αγιες Γραφές, πριν την θυσία του Θεανθρώπου και την Ανάσταση. Ωστόσο, πέραν του ίδιου του περιστατικού, λίγα πράγματα είναι γνωστά για τον άνθρωπο που ο Ιησούς διέταξε να εξέλθει του τάφου, νικώντας σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη τον θάνατο.

Ο Λάζαρος υπήρξε αδερφός της Μάρθας και της Μαρίας – η τελευταία ήταν η γυναίκα που έπλυνε με μύρο τα πόδια του Χριστού και τα σκούπισε με τα μαλλιά της – και ζούσε μαζί τους στο χωριό Βηθανία, κοντά στα Ιεροσόλυμα. Φαίνεται πως ο Ιησούς είχε φιλοξενηθεί αρκετές φορές στο σπίτι των αδερφών στο δρόμο του για την Ιερουσαλήμ.

Περισσότερα...

 
 

Γ. Βαρούχας: «Με το βλέμμα στην Επόμενη Μέρα» Α. Κοινωνική πολιτική

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 20 Απρίλιος 2019 12:37

Όταν μιλάμε και διαπραγματευόμαστε για ζητήματα γύρω απ’ την αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού, έχουμε να κάνουμε κυρίως με την καθημερινότητα. Εκεί δηλαδή που «πονάει» ο μέσος πολίτης. Συνεπώς μπορεί να είναι εντυπωσιακές όλες αυτές οι βαρύγδουπες προτάσεις, οι φανταχτερές μακέτες και οι ιδέες-πυροτεχνήματα που ακούγονται τις τελευταίες μέρες, αλλά στην περίπτωσή μας δε χρειαζόμαστε πυρηνικό κανόνι για να σκοτώσουμε ένα κουνούπι... μία απλή παντόφλα μας αρκεί!

Κατά τη γνώμη μου, το πρόσημο που παίρνει η οποιαδήποτε μορφή διοίκησης – από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον πρόεδρο του πιο μικρού χωριού – κρίνεται, αν θα είναι θετικό ή αρνητικό, από τη μέριμνα που αυτή λαμβάνει στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής.

Περισσότερα...

 

Σταύρος Λυγερός: Οι πέντε διάτρητοι ισχυρισμοί του Βερολίνου για τις γερμανικές οφειλές,

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2019 22:21

Παρότι η ηττημένη Γερμανία ευνοήθηκε γενναιόδωρα από τους νικητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν ανταποκρίθηκε στην ηθική και συμβατική υποχρέωσή της προς την Ελλάδα για την καταβολή επανορθώσεων και βεβαίως για εξόφληση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Ακολούθησε παρελκυστική τακτική όσον αφορά τις γερμανικές οφειλές. Παρέπεμψε την ικανοποίηση των ελληνικών διεκδικήσεων μετά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Όταν αυτή πραγματοποιήθηκε, το Βερολίνο ισχυρίσθηκε ότι το θέμα έχει κλείσει!

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 9 από 348

leivada_banner copy.png