ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
6/2020
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γιώργος Σκλαβούνος: Ατενίζοντας τον φόβο του θανάτου. (Στην σκιά του φόβου του κορονοιού)

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2020 21:08

Στην αναζήτηση του συμβολισμού, του λόγου, της τέχνης, της αισθητικής, που θεμελιώνει, στην παράδοσή μας, την άρνηση της υποταγής, την απελευθέρωση από τον φόβο του θανάτου.

Αν η μοίρα του θανάτου αποτελεί την αναπόδραστη μοίρα του ανθρώπου ,τότε η απελευθέρωση από τον φόβο του θανάτου, αποτελεί την αναπότρεπτη μοίρα του ανθρώπου που θέλει να ζήσει και να πεθάνει ελεύθερος.

Ο αγώνας για μια ζωή στην ομορφιά της ελευθερίας, μέχρι και την στιγμή του θανάτου, είναι ίσως ο ομορφότερος αγώνας του Ανθρώπου.

Με αυτό το πνεύμα, γίνεται, πιστεύω, κατανοητό το βάθος του λόγου και του καλέσματος του Ρήγα.

Σε αυτό το πνεύμα η «Ωδή εις Θάνατον» ,του Ανδρέα Κάλβου αποτελεί την ωραιότερη Ωδή στην


Περισσότερα...

 

Νίκος Γαρμπής: Ωδές Κορωνοϊού

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 17 Απρίλιος 2020 21:06

Στα εσώψυχα ο πανικός, στη μούρη η μπαρμπούτα

αλάργα –αλάργα σκεφτικός, πικρός κωμικοτραγικός

να λέω τί `ναι τούτα.

- Τί `ναι τούτα, τί `ναι τούτα

στη μουσούδα η μπαρμπούτα.

Τώρα ο Κορωνοϊός είναι που βασιλεύει

με την αρρώστια αρχηγός, Χίμαιρα που σαλεύει.

- Σαλεύει ιός, σαλεύει ιός

τρομοκρατίας οδηγός.


Περισσότερα...

 

Περικλής Κοροβέσης. Aγέρωχος, ανεξάρτητος, ευγενής, τρυφερός, οξύνους

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 14 Απρίλιος 2020 21:16

H ζωή του -έλεγε ο ίδιος- ήταν γεμάτη, παρότι την πέρασε σε απερίγραπτη φτώχεια. Ενας πνευματικός άνθρωπος, που πάλευε έως το τέλος για το μεροκάματο. Λίγους τέτοιους ανθρώπους συναντάμε στη ζωή μας όσοι στεκόμαστε τυχεροί. Πότε πρόλαβε να διαβάσει, να γράψει, να ταξιδέψει, να αγαπήσει, να ερωτευτεί, όπως οφείλει να κάνει ένας άνθρωπος των γραμμάτων και της τέχνης;

Και όμως ο Περικλής, κινούμενος διαρκώς στα όρια της ανέχειας, πρόλαβε· κατόρθωσε να ανακαλύψει τον εαυτό του και τον κόσμο, χτίζοντας μια γερή και σπάνια προσωπικότητα, γεμάτη φίλους και τραγούδια, γοητευμένος από την Αριστερά, σαγηνευμένος από την αντιστασιακή δράση των ανθρώπων κατά των λογής τυράννων.


Περισσότερα...

 
 

Η Ελλάδα Μετά την Πανδημία

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2020 20:06

Νέες δράσεις: έρευνες, 6 καινούργια άρθρα και 2 διαδικτυακές συναντήσεις

Τους τελευταίους μήνες ο πλανήτης βιώνει μία πρωτoφανή κρίση.

Σχεδόν όλα τα κράτη το κόσμου έχουν κληθεί να τη διαχειριστούν, να λάβουν μέτρα περιορισμού και αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αλλά και να μεριμνήσουν για την επόμενη μέρα. Οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι ήδη αισθητές και στη χώρα μας.

Πώς θα επηρεαστεί η ελληνική κοινωνία; Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των Ελλήνων; Τι θα συμβεί στην ελληνική οικονομία; Ποιοι κλάδοι της θα πληγούν περισσότερο και πώς θα επηρεαστεί η απασχόληση; Ποιες οι προκλήσεις για τη χώρα μας στην Ε.Ε.; Τι μαθήματα μπορούμε να πάρουμε για το μέλλον και πώς πρέπει να αλλάξουμε;


Περισσότερα...

 

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ: ΜΑΡΤΙΟΣ 2020 Ο ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2020 18:55

Η Ελλάδα στην ιστορική της διαδρομή των 200 χρόνων, έζησε πολλές μεγάλες στιγμές αλλά και μεγάλες συμφορές. Ζήσαμε τα τελευταία εβδομήντα χρόνια ειρήνης, ανάπτυξης κι ευημερίας. Πέρασαν τα χρόνια ήρθαν πολλές κρίσεις με τη Τουρκία (1955 Κωνσταντινούπολη,1967-1974 Κύπρος,1976 Χόρα,1987 Σισμικ,1996και 2018 Ίμια)που έφτασαν στα πρόθυρα του πολέμου. Το 2010 μάς ήλθε η νομισματική κρίση που ταλάνισε τον Τόπο για μια δεκαετία. Η Ελλάδα ταλαιπωρείται την τελευταία δεκαετία από μια κρίση. Όχι μόνο οικονομική, αλλά και κρίση ιδεών, ταυτότητας, κοινωνική, θεσμών. Τελικά πειθαρχήσαμε και βγήκαμε από την νομισματική κρίση με πολλές θυσίες, αλλά τελικά βγήκαμε. Είχε αρχίσει η ελπίδα να φωλιάζει στις καρδιές μας. Είχαμε αρχίσει να χαμογελάμε. Και τότε το 2020 η Χώρα δέχθηκε την ίδια ώρα ταυτόχρονα δύο τεράστιες και απρόκλητες επιθέσεις: Όπως υποστηρίχθηκε και με τον πλέον επίσημο τρόπο, η Χώρα μας εισήλθε σε έναν «πόλεμο» με έναν ασύμμετρο εχθρό, αυτόν της πανδημίας. Παράλληλά δέχθηκε μια φανερή απρόκλητη επίθεση με τον τρόπο συμπεριφοράς της Τουρκία στον Έβρο και την ασύμμετρη υβριδική απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας μας ,με το μεταναστευτικό. Την πλέον κρίσιμη χρονική στιγμή, τον Μάρτη του 2020, γιγαντώθηκε παγκοσμίως η κρίση της πανδημίας του COVID-19. που κτύπησε και την Χώρα μας.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 8 από 385

leivada_banner copy.png