ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
6/2020
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Hλίας Μπεριάτος: Προστατευόμενες Περιοχές και Φορείς Διαχείρισης

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 16 Μάιος 2020 20:13

Δημοσιεύτηκε ο νόμος (4685/20) για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο όρος “εκσυγχρονισμός” έχει χάσει το νόημά του όπως εξάλλου και ο ταλαιπωρημένος όρος “μεταρρύθμιση”. Προβαίνουμε σε αλλεπάλληλες μεταρρυθμίσεις που μάλλον απορρυθμίζουν…Και έτσι, αντί να βελτιώσουμε το θεσμικό πλαίσιο στα αναγκαία μόνο σημεία και να προχωρήσουμε σε προγράμματα υλοποίησης, αλλάζουμε διαρκώς, ατάκτως και χωρίς αξιολόγηση τη νομοθεσία, συχνά πριν καν την εφαρμόσουμε, δημιουργώντας θεσμικό χάος. Επίσης, φτιάχνουμε θεσμικά εργαλεία αλλά στη συνέχεια τα εγκαταλείπουμε στη τύχη τους (τα παραδείγματα πολλά).


Περισσότερα...

 

E. Σταύρου: Βαθιά υπόκλιση στην κα Εισαγγελέα για τον τολμηρό της λόγο

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 15 Μάιος 2020 14:14

Ας ευχηθούμε ότι ο λόγος της Εισαγγελέως θα αποτελέσει μια νέα αρχή .

Αναμένοντας την απόφαση του Δικαστηρίου, χρωστάμε μια βαθιά υπόκλιση στην Εισαγγελέα της Έδρας στη δίκη για τον βιασμό και τη φρικιαστική δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, που τόλμησε να ταράξει τα νερά με την συγκλονιστική της αγόρευση, χωρίς να λογαριάσει τύπους και αντιδράσεις .

Η αγόρευσή της ήταν σαν γροθιά στο στομάχι για μια κοινωνία που εξακολουθεί να συντηρεί σεξιστικά στερεότυπα και πεποιθήσεις που εξευτελίζουν, απαξιώνουν και βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των γυναικών ακόμη και στο ίδιο τους το σπίτι, στο δρόμο, τη δουλειά, το Πανεπιστήμιο. Για μια κοινωνία που εξακολουθεί να σιωπά και να ανέχεται την κουλτούρα του βιασμού και την ατιμωρησία των δραστών.

Τιμή μας να έχουμε στο δικαστικό σώμα τέτοιους δικαστικούς λειτουργούς.


Περισσότερα...

 

Διατήρηση των αυτοφυών ορχεοειδών της Κεφαλλονιάς με στόχο την ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 15 Μάιος 2020 14:11

Σας ανακοινώνουμε ότι η πρότασή μας «Καταγραφή και ανάδειξη φυσικών οικοτόπων και ενδιαιτημάτων και διατήρηση των αυτοφυών ορχεοειδών της Κεφαλονιάς με στόχο την ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας» εντάσσεται για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Δράσεις 2020» και συγκεκριμένα το μέτρο «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες» του Πράσινου Ταμείου του Υ.Π.ΕΝ. (Αρ. Απόφασης 179.1/2020 της 6/5/2020).

Μεγάλες εκτάσεις σε Κεφαλονιά και Ιθάκη καταλαμβάνουν οικότοποι κοινοτικού ενδιαφέροντος όπως τα φρύγανα, ενώ μοναδικό οικοσύστημα στο Ιόνιο αποτελεί το δάσος Κεφαλληνιακής ελάτης. Τα παραπάνω οικοσυστήματα φιλοξενούν περίπου 50 είδη και υποείδη αυτοφυών ορχεοειδών, κατά την πιο πρόσφατη εκτίμηση. Δηλαδή, περίπου το ένα τέταρτο της ελληνικής ποικιλότητας. Αυτή η σημαντική φυσική κληρονομιά απειλείται από πιέσεις όπως παράνομη συλλογή, αυθαίρετες παρεμβάσεις στο περιβάλλον και κλιματική αλλαγή. Η πρότασή μας αφορά αρχικά την καταγραφή και ανάδειξη των αυτοφυών ορχεοειδών σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών. Στη συνέχεια, την ανάπτυξη μεθόδων για τον πολλαπλασιασμό των ορχεοειδών στο εργαστήριο, με σκοπό τη διατήρησή τους.


Περισσότερα...

 
 

Λάμπης Κωνσταντινίδης: ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 15 Μάιος 2020 14:02

Τάς ἡμέρας αὐτάς πολλά λέγονται καί γράφονται ὑπό ἐγκρίτων ἐπιστημόνων διά τήν μάστιγα τοῦ νέου ἀοράτου ἰοῦ, ὃστις ἒπληξε τήν ἀνθρωπότητα μέ τάσεις καί προθέσεις ἀποδεκατισμοῦ μας.

Ἀφορμήν τῆς παρούσης γλωσσικῆς μελέτης διά τήν ὀρθήν ὀνομασίαν τοῦ παρουσιασθέντος ἰοῦ μοῦ ἒδωσε τό ἂρθρον τοῦ κ. Μιχάλη Χριστοφόρου ἐξ Αὐστραλίας, τό ὁποῖον ἀνέγνωσα εἰς τήν ΑΛΗΘΕΙΑ τῆς 28ης Ἀπριλίου, 2020. Ὀφείλω νά ὁμολογήσω ὃτι μέ ἐξέπληξεν ὁ κ. Χριστοφόρου πολύ θετικῶς καί εὐχαρίστως, διότι παρ’ ὃλον ὃτι εὑρίσκεται τώρα πολύ μακράν τῆς Ἑλλάδος καί τῆς Κύπρου ἐν τούτοις δεικνύει τόσον μεγάλον ἐνδιαφέρον καί προβληματισμόν διά τήν ταλαιπωρημένην γλῶσσάν μας, μάλιστα δέ μέ παρατηρήσεις πολύ ἐνδιαφερούσας. Τοῦ ἀξίζει πράγματι πολύ μεγάλος ἒπαινος.


Περισσότερα...

 

ΑΝΤΩΝΗΣ Π. ΑΡΓΥΡΟΣ: Δεν ήταν λάθος, αλλά κάτι χειρότερο, ήταν έγκλημα!

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 14 Μάιος 2020 20:38

Η απόφαση Γερμανικού δικαστηρίου, που θέτει στο στόχαστρό της το πρόγραμμα-ναυαρχίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη στήριξη της οικονομίας, πυροδοτεί τεράστια ζητήματα στην ΕΕ και στους λαούς της Ευρώπης. Πανευρωπαϊκές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, που έκρινε «εν μέρει» αντισυνταγματική την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη δευτερογενή αγορά ομολόγων για την αντιμετώπιση της ευρώ-κρίσης και της έδωσε τρεις μήνες για να αποδείξει πως δεν υπερέβη τις εξουσίες της, όταν αγόραζε έως 2 τρισ. ευρώ κρατικό χρέος την τελευταία πενταετία και ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) ήταν αναγκαίο, αλλιώς πρέπει να εξέλθει από αυτό και να πουλήσει τα ομόλογα αξίας 533,9 δισ. που κατέχει. Το Γερμανικό δικαστήριο αντιπαρέρχεται απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στις 11 Δεκεμβρίου 2018, με την οποία η αγορά ομολόγων είχε κριθεί σύμφωνη με το κοινοτικό δίκαιο . Οι αντιδράσεις δεν πτοήσαν τους Γερμανούς Δικαστές


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 4 από 385

leivada_banner copy.png