ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
6/2020
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης: Κοντά ή μακρυά

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 21 Μάιος 2020 20:49

Πολλές φορές αναφερόμαστε στην έννοια του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ για να προσδιορίσουμε πολλά πράγματα που συνθέτουν, ήθη, έθιμα, παραδόσεις, συμπεριφορές, αλλά και διάφορα ειδή τέχνης. Έτσι επικαλούμαστε το ΠΑΡΕΛΘΟΝ μας για να αποδείξουμε την υψηλή στάθμη του βιοτικού μας επιπέδου. Ουσιαστικά κομπορρημονούμε για το παρελθόν νομίζοντας ότι έτσι έχουμε ένα σίγουρο παρόν και ένα ευοίωνο μέλλον. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα ή κάπου έχουμε χάσει το μετρό; Οι Άνθρωποι από τότε που αστικοποιηθήκαν ανάπτυξαν ένα σύνολο δεξιοτήτων, τεχνικών και πνευματικών, λόγω της αναγκαστικής συνύπαρξης τους, ώστε να υπάρξει ευστάθεια αναμεσα τους. Πολλοί παράγοντες διαφοροποιούν αυτές τις δεξιότητες, όπως η φυλή, η γλωσσά, η Εθνικότητα, η Θρησκεία. Ένας ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ μπορεί να χαθεί αν αλλοιωθούν σε μεγάλο βαθμό τα στοιχειά της πολιτισμικής του ταυτότητας. Ένα σημαντικό εργαλείο για την διατήρηση αυτής της συνοχής είναι οι ΤΕΧΝΕΣ και είναι σημαντικές γιατί διεγείρουν το νου και το συναίσθημα. Βοηθούν τον άνθρωπο να κατανοήσει πρώτα τον εαυτό του και συνεχεία τους γύρω του. Μια κοινωνία λοιπόν αν θέλει να


Περισσότερα...

 

Κώστας Καραμάρκος: Υπέρ της αυτονομίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 20 Μάιος 2020 20:08

Η ΓΓΑΕ εξακολουθεί να είναι η πιο αναγνωρίσημη υπηρεσία της Ελλάδας στις ελληνικές ομογένειες του κόσμου

Τις τελευταίες εβδομάδες, σημαντικές ομογενειακές οργανώσεων από ολόκληρη την υφήλιο, κινητοποιούνται και ζητούν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγεσία του Υπουργείου των Εξωτερικών να διατηρήσουν την αυτονομία μιας κομβικής υπηρεσίας της Ελλάδας στις σχέσεις της με τις ελληνικές ομογένειες του κόσμου, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου ελληνισμού (ΓΓΑΕ). Το αρχικό προσχέδιο για το νέο οργανισμό του ΥΠΕΞ, κακώς κατά την άποψή μου, προβλέπει τη συγχώνευση της ιδρυθείσας το 1983 Γενικής Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Προξενικών και Θρησκευτικών Υποθέσεων.


Περισσότερα...

 

Γνωρίζοντας τους προγόνους μας ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ: Επιφανής & Άτεγκτος ή Σκοταδιστής & Αντεθνικός;

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 19 Μάιος 2020 21:09

Γράφει ο

Γαβριήλ Μανωλάτος

Καθηγητής Διεθνούς Οικονομίας και Ανάπτυξης


Περισσότερα...

 
 

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ: ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΣΤΙΣ 21 ΜΑΪΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 19 Μάιος 2020 14:49

Το πρωί της 21ης Μαΐου του 1864 η γαλανόλευκη σημαία υψωνόταν στο φρούριο της Κέρκυρας. Την ημέρα της ένωσης με την Ελλάδα, ένας ανώνυμος χρονικογράφος έγραψε :«Οι Άγγλοι εκάθησαν εις την Επτάνησον χρόνους 54, μήνας 8 και ημέραν μίαν».

Το Ελληνικό Έθνος γιορτάζει τα 156 χρόνια της Ενώσεως των Επτανήσων με την Μητέρα Πατρίδα(21 Maίου 1864). Η λαμπρή μέρα της Ενώσεως ήλθε έπειτα από τόσο πόνο, από τόσα αίματα και τόσα δάκρυα των Επτανησίων απέναντι στην τυραννία του Άγγλου κατακτητή.

Το φως της Εθνικής μας Αναγέννησης, της Ανάστασης του Γένους υπήρξε προϊόν του Επτανησιακού διαφωτισμού και της ακατάλυτης αποφασιστικότητας να μείνουν Έλληνες.

Τα Ιόνια Νησιά ή Επτάνησα είναι η παντοτινή πύλη Ανατολής και Δύσης, ένα στρατηγικό σταυροδρόμι, ένας κόσμος ολόκληρος, μια συνεχής ιστορική εξέλιξη.

Κάθε νησί έχει τη δική του σημαντική ιστορία, είναι ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς.

Η Ελλάδα δεν είχε πεθάνει στις καρδιές των Επτανησίων μετά τόσα χρόνια κατάκτησης, όπως πίστευαν οι ξένοι. Οι καρδιές παρέμειναν Ελληνικές και με την καθοδήγηση των Ριζοσπαστών πέτυχαν τον άθλο. Ανάγκασαν τους Βρετανούς να φύγουν απ’ τα Επτάνησα. Μέγας ο ρόλος στα Επτανησιακά πράγματα του Εθνικού Κυβερνήτη και μάρτυρα Ιωάννη Καποδίστρια (1776-1831). Πρωταγωνιστής της Επτανήσου Πολιτείας ήταν ο Κερκυραίος Ιωάννης Καποδίστριας.


Περισσότερα...

 

Ηλίας Μπεριάτος: 18 Μαΐου. Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 18 Μάιος 2020 21:45

Ανάγκη επείγουσας επισκευής του αρχαιολογικού μουσείου Αργοστολίου

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων (κλειστών λόγω πανδημίας), πέρα από τους εορτασμούς και τις ψηφιακές τηλε-εκδηλώσεις, είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στο γνωστό θέμα του αρχαιολογικού μουσείου Αργοστολίου.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, ότι το υπάρχον (υποστυλωμένο ακόμη από το 2014…) κτίριο του αρχαιολογικού μουσείου μπορεί να επισκευαστεί, εξοικονομώντας παράλληλα σημαντικούς πόρους, οι οποίοι μπορούν να διατεθούν για ένα καινούργιο κτήριο, το οποίο έχει καταστεί πλέον απαραίτητο λόγω των αυξημένων αρχαιολογικών ευρημάτων που πρέπει να στεγαστούν και να εκτεθούν σε νέες μουσειακές εγκαταστάσεις (έχουμε κάνει σχετική πρόταση σε προγενέστερη παρέμβασή μας στις 14-4-2020 ).


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 3 από 385

leivada_banner copy.png