ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
4/2019
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γιάννης Βαρούχας: Δείγμα γραφής

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 16 Απρίλιος 2019 19:07

Την Παρασκευή, 12/4/19, δημοσιεύτηκε το κείμενό μου «Η Λυδία λίθος» σε όλα τα ΜΜΕ της Κεφαλονιάς πλην αυτών που δεν το έλαβαν και του «inkefalonia.gr», που, παρότι το έλαβε, επέλεξε να μην το δημοσιεύσει. Αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα και εφόσον γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε μπει ακόμη στην 30ήμερη περίοδο των προεκλογικών περιορισμών, τότε εδώ έχουμε να κάνουμε με λογοκρισία.

Δυστυχώς, αυτό το περιστατικό δεν ήταν μεμονωμένο. Ενώ μου είχε γίνει πρόταση και απ’ τους δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς, που επίσης ανήκουν πλέον στον κ. Μιχαλάτο, να μιλήσω στις εκπομπές τους, για κάποιο λόγο αυτές οι προσκλήσεις παραπέμφθηκαν στις ελληνικές καλένδες. Παράλληλα, το Σάββατο που μας πέρασε είχαμε την παρουσίαση ενός δημοτικού συνδυασμού στο Αργοστόλι, ο οποίος, απ’ ό,τι φάνηκε, άφησε ασυγκίνητο το «inkefalonia.gr» αφού δε δημοσίευσε τίποτα σχετικά. Το ίδιο συμβαίνει και με την υποψηφιότητα του Μάκη Φόρτε καθώς μέχρι και σήμερα, δέκα μέρες πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, δεν έχει καλεστεί ή φιλοξενηθεί σε κανένα από τα ΜΜΕ που ελέγχονται από τον κ. Μιχαλάτο.

Περισσότερα...

 

Σοφία Αράβου Παπαδάτου: Η Επικοινωνία του Συντηρητισμού για το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2019 20:40

•Επανάληψη φράσεων.

•Σκόρπισμα φόβων για την Υγεία.

•Προσβολές προς τον αντίπαλο συνομιλητή.

Μέσα στο κείμενο με το οποίο μου απαντούν οι «Ιατροί, Κεφαλονιάς, σε απόγνωση» επαναλαμβάνεται 18 φορές…18 φορές… η φράση «Αν ήταν μόνο οι υπογραφές….» και αναφέρονται βέβαια στον Διοικητή του νοσοκομείου. Η επανάληψη που λειτουργεί σαν πλύση εγκεφάλου, παράλληλα εδώ, προσβάλλει και τον αντίπαλο. Είναι χαρτογιακάς ο Διοικητής, είναι ανίκανος και γραφιάς.

Περισσότερα...

 

Γιώργος Μεσσάρης: Τα νέα «Νέα Ελληνικά»…

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2019 12:58

«Νταουνιάσου και τσίλαρε ρε μ@λάκα».

Ο νεαρός –που καθόταν δίπλα μας στην ταβέρνα– απευθυνόταν σε συνομήλικό του που στεκόταν όρθιος και για κάποιο λόγο ήταν αναστατωμένος!

Κάθισε ο όρθιος και ο φίλος του συνέχισε:

«Ο μι τζι, σκέτο παλτό φαίνεσαι… φεϊλάς. Πάλι λάσπη έγινες;»

Ο νεοφερμένος νεαρός έμενε αμίλητος ενώ εγώ πάσχιζα να καταλάβω τι συνέβαινε έχοντας άγνοια των νέων «Νέων Ελληνικών» που χρησιμοποιεί σήμερα η νεολαία.

«Σπικάρησε ρε μ@λάκα».

Περισσότερα...

 

Σοφία Αράβου: ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ «ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ»

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 13 Απρίλιος 2019 22:39

Μια εκλαϊκευμένη κοινωνιοψυχολογική ματιά στα τεκταινόμενα του Γενικού Νοσοκομείου Αργοστολίου.

…και κυρίως όταν και τα δύο συγκρουόμενα μέρη, είναι ψυχολογιοποιημένα, δηλαδή έχουν χτίσει ένα προφίλ συνδεδεμένο με την ιδεολογία και την επαγγελματική τους λειτουργία.

Τι λέει λοιπόν πίσω από την πλάτη τους, όλος ο κόσμος και ο κεφαλονίτικος ντουνιάς;

«Ο Διοικητής του ΓΝ Αργοστολίου Νίκος Βιβλάκης, είναι αδιάλλακτος, άκαμπτος και καθόλου δημοκρατικός ηγέτης, δεν ακούει κανέναν, δεν επικοινωνεί με κανέναν».

Περισσότερα...

 

Λάμπης Γ. Κωνσταντινίδης: ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑΝ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2019 12:42

Τά τελευταῖα ἒτη μέ ἀπησχόλει τό θέμα τῆς ἀλλαγῆς τῆς ὣρας, πού εἰσήχθη πρό ἐτῶν εἰς τάς Εὐρωπαϊκάς καί ἂλλας χώρας, διαισθανόμενος ὃτι κάτι εἰς αὐτό τό σύστημα δέν ἦτο ἐν τάξει. Ὃμως, λόγῳ πολλῶν σοβαρωτέρων ἀσχολιῶν δέν ἀφιέρωσα χρόνον διά νά μελετήσω τό θέμα αὐτό, ὣστε νά ἐντοπίσω τό λάθος, πού ὑποψιαζόμουν ὃτι ἐμπεριεῖχε.

Καθώς ὃμως ἡ ἐνόχλησις πού ᾐσθανόμην ἐκ τῆς ἀλλαγῆς τῆς ὣρας μοῦ ἐγίνετο μέ τήν πάροδον τῶν ἐτῶν ἐνοχλητικωτέρα, θα παρεκάλουν ὃπως μοῦ ἐπιτραπῇ νά ἐκθέσω κάποιας ἀπόψεις, καθώς, πιστεύω, ἡ βάσις ἐπί τῆς ὁποίας ἑδράζεται ἡ λεγομένη «ἀλλαγή τῆς ὣρας», ὡς αὓτη γίνεται, πρέπει νά εἶναι λανθασμένη καί λογικῶς μή εὐσταθοῦσα.

Περισσότερα...

 
 

Γ. Βαρούχας: «Η Λυδία λίθος»

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2019 12:41

Είναι γνωστή η χρήση που γνώρισε κατά το παρελθόν το μαύρο πέτρωμα απ’ τη Λυδία της Μικράς Ασίας, που ονομάστηκε Λυδία λίθος, και που έδινε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εξακριβώνουν αν κάποιο κράμα είχε περιεκτικότητα σε χρυσό ή αν ήταν «άνθρακας ο θησαυρός»! Έκτοτε, χρησιμοποιούμε την ονομασία αυτού του πετρώματος μεταφορικά, όταν θέλουμε να δηλώσουμε ένα τρόπο δοκιμασίας και εξακρίβωσης.

Ερχόμενοι στο εδώ και στο τώρα, αναρωτιόμαστε : Ποια είναι η Λυδία λίθος για τις δημοτικές παρατάξεις που διεκδικούν να αναλάβουν τη διαχείριση του νέου Δήμου Αργοστολίου; Ας μας επιτραπεί να απαντήσουμε στο ερώτημα με μερικές ακόμη... ερωτήσεις!

Περισσότερα...

 
 

Άγγελος Γαλιατσάτος: Η καθημερινότητα στην πόλη μας

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2019 13:00

Ως νέος και ενεργός πολίτης της τοπικής μας κοινωνίας έχω παρατηρήσει ότι τα πιο συχνά αιτήματα των δημοτών είναι του τύπου «να κλείσουμε μια λακκούβα, να ρίξουμε λίγο τσιμέντο, να αλλάξουμε μια καμένη λάμπα». Λογικά αιτήματα αφού συνάδουν με την καθημερινότητά μας και προάγουν την τοπική ευημερία. Ανικανοποίητα αιτήματα, στην περίπτωση του δήμου μας, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος εκλεγμένος που να έχει συνειδητοποιήσει ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα της πόλης μας που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα και καταστρέφουν τη διάθεση των συμπολιτών μας.

Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Μεσσάρης: Όταν η προσφορά ήταν τιμή και δόξα…

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2019 12:37

Είχα πριν λίγες μέρες εκφράσει την οργή μου για το πόσο «απάνθρωπη έχει γίνει η ανθρωπότητα». Είναι αδύνατο να ελέγξεις το θυμό σου όταν διαβάζεις ότι «26 άνθρωποι έχουν στα χέρια τους περιουσίες που ισούνται με τα εισοδήματα του φτωχότερου μισού της ανθρωπότητας»!

Γενικά έχουμε ξεφύγει από τα ανεκτά όρια. Ναι, παραδέχομαι ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Αρκετοί ξεχωρίζουν γιατί έχουν περισσότερες γνώσεις και ικανότητες από τους άλλους και πρέπει να αμειφθούν γι’ αυτό. Να απολαμβάνουν δηλαδή περισσότερα από ότι η πλειοψηφία γιατί οι προικισμένοι είναι αυτοί που ανοίγουν νέους δρόμους, που παίρνουν πρωτοβουλίες, που τέλος πάντων είναι ικανοί να κάνουν πράγματα που οι άλλοι δεν

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 212

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση