ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΤΖΕΝΤΑ
Διαφήμιση
10/2020
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σωτήρης Κουρής: Περί εθελοντών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2014 17:19


Μετά από ένα –κυριολεκτικά- κύμα καταγγελιών και παραπόνων ιδιωτών εθελοντών και προσκόπων για απαράδεκτη δίωξη που τους έγινε στο κέντρο συλλογής και διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας που στεγάζεται στο Μουσείο Ληξουρίου –βλέπε εντός σχετικές αναρτήσεις- ο κ. Κουρής εξέδωσε σήμερα την κάτωθι ανακοίνωση:

Στα πλαίσια των γενικότερων προσπαθειών μας για την εξυπηρέτηση των κατοίκων μας και με δεδομένη την εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση που βιώνει ο τόπος μας εξαιτίας των προσφάτων οδυνηρών επιπτώσεων των ισχυρών σεισμών που έπληξαν το νησί μας και τον επίσημο χαρακτηρισμό του ως σεισμόπληκτο, θα θέλαμε καταρχήν να σας διαβεβαιώσουμε, ότι:

Περισσότερα...

 

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών για την αειφορία και το περιβάλλον στην Κεφαλονιά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 10 Φεβρουάριος 2014 18:10

Ξεκινούν στην Κεφαλονιά τα σεμινάρια επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών και Μαθητών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, που διοργανώνονται από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του έργου Διεύρυνση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η διάρκεια των σεμιναρίων είναι 25 ώρες για τους καθηγητές και 5 ώρες για τους μαθητές. Τα Σεμινάρια προς τους καθηγητές ξεκινούν την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 16:00 και θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας στο Αργοστόλι. Τα Σεμινάρια για καθηγητές θα ολοκληρωθούν σε πέντε ημέρες (14-16 Φεβρουαρίου και 21-22 Φεβρουαρίου), ενώ το μονοήμερο Σεμινάριο προς τους μαθητές θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου.

Στα Σεμινάρια, εφόσον επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν και γονείς μαθητών. Οι συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί και Μαθητές θα λάβουν βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

          Τα ανάλογα Σεμινάρια που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν κατά τις ίδιες ημερομηνίες στην Ιθάκη προσωρινά αναβάλλονται, εξαιτίας δυσκολιών που προκλήθηκαν από τους πρόσφατους σεισμούς. Θα ανακοινωθεί σύντομα η οριστική ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 26710-27101 (κα Κ. Κορσιάνου)

Περισσότερα...

 

Ο σεισμολόγος κ. Γκανάς στον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο: «Εικόνα ομαλής εξέλιξης»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 09 Φεβρουάριος 2014 16:55

Ο σεισμολόγος κ. Γκανάς μίλησε στον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο. Μεταξύ άλλων είπε: «Ο δεύτερος σεισμός που έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας ήταν ένας σεισμός κύριος και δεν αποτελεί μετασεισμό του αρχικού σεισμού . Εγινε σε κάποιο σημείο του ρήγματος που έχει ενεργοποιηθεί είτε σε άλλο ρήγμα. Ακόμα δεν ξέρουμε ακριβώς . Κι αυτό συμβαίνει γιατί η γεωλογία της χερσονήσου Παλικής και γενικότερα της Κεφαλονιάς είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη καθώς η περιοχή βρίσκεται στα όρια της πλάκας.» - λέει ο κ. Γκανάς και αποκαλύπτει ότι: «Μεταξύ των δύο σεισμικών πλακών υπάρχει μια μεγάλη ρηξιγενής ζώνη κι εκεί μπορεί να μην υπάρχει ένα μόνο ρήγμα αλλά μπορεί να υπάρχουν πολλά παράλληλα ρήγματα. Η περίπτωση του ρήγματος του Ιονίου είναι πολύ δύσκολη . Δεν γνωρίζουμε που είναι ακριβώς το ρήγμα,  την κλήση του , πόσο μεγάλο είναι και πόσα ρήγματα υπάρχουν στην περιοχή. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει διάρρηξη του ρήγματος στην επιφάνεια του

Περισσότερα...

 

Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Κεφαλλονιάς για τους Υδρογονάνθρακες: Ένοχη Μαύρη Σιωπή

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 08 Φεβρουάριος 2014 12:49

Με αφορμή την ευρεία έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιοποίηση σε τοπικά, περιφερειακά και κεντρικά ΜΜΕ της συζήτησης που σε ανύποπτο  χρόνο εδώ και μήνες η Πρωτοβουλία μας έχει ξεκινήσει, και εξ' αιτίας της έκδηλης αγωνίας της τοπικής κοινωνίας που μαστίζεται από τις συνέπειες της έντονης σεισμικής ακολουθίας - μιας αγωνίας κοινής πλέον σε όλα τα νησιά του Ιονίου για τις επιπτώσεις και τις συνέπειες των εξορύξεων στα νερά του Ιονίου και ιδίως τα όμορα της Κεφαλονιάς -  για ακόμη μια φορά οφείλουμε να επισημάνουμε την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης,  που αγγίζει πλέον τα όρια της ύποπτης και σκοπούμενης σιγής για τη σχέση των σεισμικών ιδιαιτεροτήτων του Ιονίου με τις  μελλοντικές σεισμικές έρευνες και τις επερχόμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Περισσότερα...

 

Γενικό Νοσοκομείου Ληξουρίου «Mαντζαβινάτειο»: Εξωτερικό ιατρείο - Ενδοκρινολόγος

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2014 21:46

Ο ιατρός Ενδοκρινολόγος κ. Γεώργιος Καραγιώργος από το κέντρο επιχειρήσεων του Υπουργείου  Υγείας θα πραγματοποιήσει αύριο 08-02-2014 και ημέρα Σάββατο εξωτερικό ιατρείο στο Νοσοκομείο μας  από τις 9:00πμ έως τις 14:00μμ.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7.2.2014

 
 

ΕΒΕΚΙ: Παράταση για τους επενδυτές ΜμΕ Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2014 16:58

Παρατείνεται έως τις 20 Μαρτίου η προθεσμία κάλυψης των προϋποθέσεων για τους επενδυτές που εντάχθηκαν υπό προϋποθέσεις στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξή τους σε αυτό.

Επιπλέον, οι επενδύσεις στην Κεφαλονιά που έχουν καταταχθεί σε αυτήν την κατηγορία, λόγω του σεισμού εντάσσονται οριστικά στο πρόγραμμα χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

Αυτά προβλέπει απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης. Ειδικότερα:

Περισσότερα...

 
 

Σάμη: Συγκέντρωση τροφίμων και κλινοσκεπασμάτων για το Ληξούρι.

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 05 Φεβρουάριος 2014 21:15

Αύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαριου συγκεντρώνουμε τρόφιμα και κουβέρτες στην Εκκλησία της Σάμης απο τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα για το Ληξούρι.

Σάμη 5-02-2014

Ομάδα Σάμης Στήριξης Σεισμοπλήκτων Κεφαλονιάς.

Φωτογραφία: Χαράλαμπος Μοσχόπουλος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 5.2.2014

 
 

Εκκλήσεις για αρωγή για τους σεισμόπληκτους σε Πάτρα, Αθήνα, Λέρο-Κάλυμνο-Αστυπάλαια

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 05 Φεβρουάριος 2014 15:50

Συνάντηση με τον σεβ. Μητροπολίτη Πατρών πραγματοποίησε ο πρώην Νομάρχης κ. Ευστρ. Σερέτης, και οι συμπατριώτες μας κ. Χάρης Τσιμάρας και κ. Βίκυ Τσιμάρα. Ο κ. Τσιμάρας παραχώρησε την ΑΡΕΝΑ, 1500 τ.μ. (πρώην Μαραγκοπούλειο) προκειμένου να συγκεντρωθεί η βοήθεια για τους σεισμόπληκτους κάτω από την Ι.Μ. Πατρών. Καλούνται όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες της Πάτρας να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τον δοκιμαζόμενο λαό της Παλλικής – Κεφαλληνίας.

Αμέριστο ενδιαφέρον έχει δείξει επίσης και ο συμπατριώτης μας Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιος, Ληξουριώτης στην καταγωγή. Θα αποσταλούν άμεσα. φάρμακα, τρόφιμα, σκεπάσματα στην Παλλική στην Ι.Μ. Κεφαλληνίας.

Επίσης Δευτέρα - Τρίτη θα έλθουν στην Παλλική τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα, στον Ι.Ν. Αγίας  Σοφίας Νέου Ψυχικού.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 227 από 250

leivada_banner copy.png