ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
6/2019
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα σκουπίδια ψάχνουν πλέον και οι Έλληνες

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2013 11:39

Η εικόνα των μεταναστών που αναζητούν τρόφιμα ή κάτι άλλο χρήσιμο σε κάδους απορριμμάτων είναι πλέον συνηθισμένη! Δεν μας κάνει εντύπωση, έστω και αν πριν από δύο χρόνια κάποιοι έμεναν... με το στόμα ανοιχτό στη θέα αλλοδαπού που είχε «χωθεί» μέσα σε κάδο!

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία που δημοσιεύει ο «Κόσμος» νεαρός Έλληνας αναζητά το φαγητό του... σε κάδο! Στην Αθήνα αυτές οι εικόνες έχουν αρχίσει και «κυριαρχούν» στη ζωή της πόλης, στο νησί μας το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ... σπάνιο! Πόσο όμως;

Η Εκκλησία αλλά και ο Δήμος κάνουν ό,τι μπορούν, ωστόσο οι ανάγκες είναι τεράστιες και πολλαπλασιάζονται συνεχώς!

Πηγή: Εφημερίδα Κόσμος, Τhe Best  

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11.2.2013, MNM

 

Μεγαλόπρεπη εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στο Ληξούρι (εσπερινός και ανήμερα)

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 10 Φεβρουάριος 2013 06:48

Μια και που ο Άγιος Χαράλαμπος είναι  ο πολιούχος αυτής του Ληξουριού, εορτάζεται με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια. Σύμφωνα με  παλιά παράδοση έσωσε το Ληξούρι, από την χολέρα και τη σιτοδεία στα 1811. Από τότε εορτάζεται ανελλιπώς από τους Ληξουριώτες και μάλιστα υπάρχει στην πόλη, από πολύ παλιά, ναός αφιερωμένος σε αυτόν.

Από μέρες ο εφημέριος του ναού του Αγίου Χαραλάμπους, π. Ιωάννης Φραγκισκάτος, φρόντισε πέρα από την καθαριότητα και τον στολισμό εσωτερικά και εξωτερικά του ναού, να διακοσμηθούν με εκκλησιαστικό χρυσό διάκοσμο πολλά ξυλόγλυπτα μέρη της εκκλησίας, καθώς και να ντυθούν κάποια μέρη του τέμπλου με υφασμάτινη  χρυσοκέντητη επένδυση, με αποτέλεσμα να φανεί όμορφα και καλαίσθητα η σπουδαία προσπάθεια του παπα-Γιάννη Φραγκισκάτου. Αξίζουν πολλά μπράβο στον ιερέα, στους επιτρόπους, καθώς και σε γυναίκες της ενορίας αυτής, που με πολλή αγάπη φροντίζουν την εκκλησιά τους.

Περισσότερα...

 

Απίστευτο: Καταργούν την αντισεισμική προστασία

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2013 18:55

Είναι δυνατόν σε μια σεισμογενή χώρα να καταργηθεί ο Οργανισμός που αντικείμενο έχει τη προστασία της από τον Εγκέλαδο; Αν μιλάμε για την Ελλάδα, τότε όλα γίνονται.

Διότι οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις διάφορων δημοσίων επιχειρήσεων που επιβάλει η τρόικα με τα μνημόνιά της, έχουν «θύμα» και την κατάργηση του ΟΑΣΠ, κοινώς του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, όπως προκύπτει και από την ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκη, στον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Μιχελάκης, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτησή του: «Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα χαρακτηρίζεται εύλογα ως η πιο σεισμογενής χώρα της Ευρώπης, ενώ παράλληλα καταλαμβάνει την έκτη θέση σεισμικής δραστηριότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο για τη χώρα μας και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις σεισμών που αφήνουν πίσω τους σοβαρές επιπτώσεις τόσο στον άνθρωπο όσο και στο δομημένο περιβάλλον.

Περισσότερα...

 
 

Επιδότηση 460 € για 45.000 άνεργους έως 29 ετών

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2013 17:14

Ο ΟΑΕΔ δίνει την ευκαιρία σε νέους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών να καταρτιστούν επαγγελματικά για διάστημα για διάστημα 5 μηνών. Στόχος του προγράμματος είναι οι επιχειρήσεις που θα αναλάβουν την πρακτική εκπαίδευση αυτών των νέων να τους προσλάβουν και να τους εντάξουν στο μόνιμο προσωπικό τους.

Το πρόγραμμα Επιταγής εισόδημα εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών περιλαμβάνει ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων μέσω χορήγησης voucher για:

Κατάρτιση έως 100 ώρες (οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες) σε συνδυασμό με καθοδήγηση / εκπαιδευτικό mentoring.

Πρακτική άσκηση / Εργασιακή εμπειρία πέντε (5) μηνών.

Περισσότερα...

 

Ευάγγελος Κρητικός: Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2013 12:21

Η οποιαδήποτε εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και πολύ περισσότερο η ΔΕΗ, που έχει σαν αντικείμενο την παραγωγή την εμπορία και την πώληση του ηλεκτρικού ρεύματος, ασφαλώς και έχει το δικαίωμα , να διακόπτει την σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, σε εκείνους τους πελάτες – καταναλωτές οι οποίοι δεν καταφέρνουν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς τους, που αντιστοιχούν, στο ρεύμα που ήδη έχουν καταναλώσει.

Από αυτό το σημείο όμως και μετά, όπου ο συγκεκριμένος οργανισμός όχι απλώς διακόπτει την σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στον πελάτη – καταναλωτή, που δεν εξόφλησε τον λογαριασμό,  αλλά τον τιμωρεί κιόλας , η απόσταση και η διαφορά είναι τεράστια.

Αναφερόμαστε σε συγκεκριμένο περιστατικό και από σχετική έρευνα που έγινε, φαίνεται ότι η τακτική αυτή έχει λάβει γενικευμένη τάση.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 411 από 416

leivada_banner copy.png