ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαφήμιση
7/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
The News

Ευχές από τον Λιβάνη

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 24 Δεκέμβριος 2015 12:25

 

Κυβέρνησης Ανθελλήνων συνέχεια: Αποδομούν την ελληνική παιδεία

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2015 18:23

Σε ένα νέο ατόπημα κατά της ελληνικής Παιδείας φαίνεται πως προχωράει η κυβέρνηση η οποία αποφάσισε να καταργηθεί η διδασκαλία του Επιταφίου του Περικλέους, που έχει χαρακτηρισθεί το «ευαγγέλιο της δημοκρατίας», να μειωθεί σε μία ώρα την εβδομάδα η διδασκαλία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην Γ΄ τάξη Γενικού Λυκείου, και σε τέσσερις ώρες την εβδομάδα η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών!

Δηλαδή φέρεται αποφασισμένη να προσφέρει στα Ελληνόπουλα οτιδήποτε άλλο πέραν της ελληνικής Παιδείας, ότι σημαντικότερο δηλαδή για να ορίσει ένα παιδί στην συνείδησή του ότι είναι Έλληνας.

Εντύπωση όμως προκαλεί ότι δεν υπάρχει ουσιαστική αντίδραση ούτε από την Αντιπολίτευση. Θα μιλήσει κανείς και από την υποτιθέμενη αντίπερα πολιτική "όχθη";

Περισσότερα...

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑΙ ΙΔΕΑΙ καί ΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2015 16:18

(Συνέχεια τῶν Ἰδεῶν τῶν Τραγικῶν Συγγραφέων καί Ποιητῶν τῆς Ἀρχαιότητος).

ΘΑΛΗΣ ὁ Μιλήσιος 624 – 546 π.Χρ.

Ὁ Θαλῆς ὑπῆρξεν ὁ πρῶτος ἐκ τῶν Προσωκρατικῶν Φιλοσόφων, ὁ ὁποῖος εἰσῆξε τήν ἀναλυτικήν σκέψιν καί παρατήρησιν πρός ἐπεξήγησιν τῶν διαφόρων παρουσιαζομένων φαινομένων. Ὡς ἐκ τούτου θεωρεῖται ὁ θεμελιωτής τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἐπιστήμης. Κατατάσσεται δέ ἐπαξίως μεταξύ τῶν ἑπτά σοφῶν τῆς ἀρχαιότητος.

Περισσότερα...

 

Η νομοθεσία Σόλωνα για την ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2015 16:12

Τι ακριβώς συνέβαινε στην αρχαία Ελλάδα και τι προέβλεπαν οι νόμοι για όσους προέβαιναν σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις; Οι νόμοι ήταν ξεκάθαροι.

«Αν τις Αθηναίος εταιρήση, με έξεστω αυτω των εννέα αρχόντων γενέσθαι, μηδέ ιερωσύνην ιερώσασθαι, μηδέ συνδικήσαι τω δήμω, μηδέ αρχήν αρχέτω μηδεμιάν, μήτε ενδημον, μήτε υπερόριον, μήτε κληρωτήν, μήτε χειροτονητήν, μηδέ επικυρήκειαν αποστελλέσθω, μηδέ γνώμην λεγέτω, μηδέ εις τα δημοτελή ιερά εισίτω, μηδέ εν ταις κοιναίς σταφονοφορίες σταφανούσθω, μηδέ εντός των της αγοράς περιρραντηριων πορευέσθω. Εάν δε ταύτα τις ποιή, καταγνωσθέντως αυτού εταιρείν, θανάτω ζημιούσθω».

Δηλαδή:

Περισσότερα...

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: Καταγγελία

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2015 12:28

Η ΠΕΤΕΕΜ σε συνέχεια καταγγελίας της (αριθ. Πρωτ. 39/23-11-2015) για παράνομες προσλήψεις αναπληρωτών θεωρητικών μαθημάτων, επανέρχεται μετά τα νέα στοιχεία και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, γιατί αντί της πρόσληψης αναπληρωτή  εκπαιδευτικού εργαστηρίων του κλάδου ΤΕ01.06 (ηλεκτρολόγου εργαστηρίων), στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου, άλλαξε την εισήγηση της ΔΙΔΕ Κεφαλονιάς, εντελώς αυθαίρετα και χωρίς λόγο, για να επιτύχει την πρόσληψη δύο αναπληρωτών θεωρητικών μαθημάτων ειδικότητας ηλεκτρολόγου συγκεκριμένου κλάδου, χωρίς αυτό να έχει ζητηθεί σε καμία φάση, από την διοίκηση εκπαίδευση Δ/θμμιας Κεφαλονιάς

Περισσότερα...

 
 

Μια γιορτή για τα παιδιά στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 19 Δεκέμβριος 2015 18:05

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ

"Οι φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου" παιχνίδι  ετοιμάζουνε παρέα με θεατρίνους

" ΤΣΗ ΚΑΤΕΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ"

είναι η αφορμή μας.

Κοπιάστε για να παίξουμε παιδιά με την ψυχή μας

Συμμετέχουν τα μέλη του Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κεφαλονιάς

Συντονίζει η Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού

Σκηνοθέτις: Τασία Γεωργάτου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19.12.2015, Βίκυ Φωκά

 
 

Προκήρυξη υποτροφίας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 18 Δεκέμβριος 2015 14:17

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων Πειραιά με την υπ΄αριθμ.15 απόφαση του Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 11ης Δεκεμβρίου 2015. Α) προκηρύσσει μια υποτροφία δωρεάς του Κίμωνα Λειβαδά , η οποία συνίσταται στην παραχώρηση διαμερίσματος για τη διαμονή φοιτητή/τριας που σπουδάζει στο νομό Αττικής και η μόνιμη κατοικία της οικογένειάς του/της βρίσκεται στην Κεφαλονιά ή στην Ιθάκη.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

1.Αποδεικτικό απολυτηρίου στο οποίο να φαίνεται ότι αποφοίτησε από Λύκειο της Κεφαλονιάς ή της Ιθάκης.

Περισσότερα...

 
 

Το τμήμα κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2015 19:58

Το τμήμα κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου συμμετείχε στους Ετήσιους Αγώνες κολύμβησης με την επωνυμία SWIMMING CHRISTMAS CUP 2015 που διοργάνωσε η Ναυταθλητική Ένωση Πάτρας  στις 11-13/12/2015 στο κολυμβητήριο «ΠΕΠΑΝΟΣ» στην Πάτρα για κατηγορίες αθλητών 9-10-11-12 ετών, Παμπαίδων , Παγκορασίδων, Παίδων –Κορασίδων.

Οι αγώνες είχαν δυο σκοπούς επιπλέον,  την αξιολόγηση των μικρών κατηγοριών  και την προσπάθεια των αθλητών να κατακτήσουν τα όρια χρόνου που θα τους επέτρεπαν τη συμμετοχή τους στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 151 από 171

leivada_banner copy.png