ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαφήμιση
12/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
The News

Κάτω από τη βάση οι Έλληνες μαθητές.

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 03 Δεκέμβριος 2019 18:34

για μια ακόμη φορά οι Έλληνες μαθητές εμφανίζουν χαμηλές επιδόσεις στη μεγάλη διεθνή εκπαιδευτική έρευνα του ΟΟΣΑ.

Όπως έδειξε η πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις, οι Έλληνες μαθητές εμφανίζουν διαχρονικά επιδόσεις κάτω του μετρίου στο πρόγραμμα PISA, τη μεγάλη διεθνή εκπαιδευτική έρευνα που διεξάγει ο ΟΟΣΑ από το 2000 και κάθε τρία χρόνια. Η μελέτη ανέλυε τα αποτελέσματα της έρευνας του 2015 και τεκμηρίωνε τους παράγοντες που σχετίζονται με τις χαμηλές επιδόσεις των μαθητών, ενώ αναδείκνυε και τις διαφορές με άλλες συγκρίσιμες χώρες, οι μαθητές των οποίων τα πήγαν πολύ καλύτερα.


Περισσότερα...

 

Ομιλία του Κώστα Ευαγγελάτου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Αργοστόλι

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2019 21:34

Περισσότερα...

 

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ ΣΤΟ 15ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 30 Νοέμβριος 2019 18:14

Μεγάλη επιτυχία είχε η Χορωδία – Μαντολινάτα Λειβαθούς στη συναυλία που έδωσε στη Λευκάδα στις 23 Νοεμβρίου 2019 στα πλαίσια του 15ου Χορωδιακού Φεστιβάλ που διοργάνωσε η Νεα Χορωδία Λευκάδος. Η συμμετοχή της πραγματοποιήθηκε κατόπιν προσκλήσεως από τον παραπάνω φορέα για να δοθεί η ευκαιρία να ανταμώσουν ξανά οι χορωδίες που είχαν λάβει μέρος στη μαγευτική συναυλία Επτανησιακής μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο «ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΠΑΝΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ» το Γενάρη του 2018.


Περισσότερα...

 

«ΥΠΕΡΙΩΝ»: Παιδαγωγική Ημερίδα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2019 16:14

Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» και το 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτών Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Ιονίων Νήσων συνδιοργανώνουν Παιδαγωγική Ημερίδα την 3η Δεκέμβρη 2019, ημέρα Τρίτη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με θέμα: Αναπηρία:

«Είμαι», «Θέλω», «Μπορώ» χωρίς συμβιβασμούς και εξαιρέσεις

στο Ληξούρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του τμήματος Τεχνολογίας – Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, ώρα 8:30 – 14:00.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Για το Δ.Σ., Για το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ιονίων Νήσων

Η Πρόεδρος της Ένωσης «ΥΠΕΡΙΩΝ» - H Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου Μαρία Βλάχου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 27/11/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 


 

Μια Νέα Έρευνα & Μια Παρέμβαση για τις Επιδόσεις Των Ελλήνων Μαθητών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019 18:19

Γνωρίζατε ότι οι Έλληνες μαθητές διαχρονικά βαθμολογούνται σε τρία γνωστικά αντικείμενα (μαθηματικά, κατανόηση κειμένου και φυσικές επιστήμες) κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ; Ότι η επίδοσή τους είναι χειρότερη από σχεδόν όλες τις χώρες της Ε.Ε.; Και ότι ο μέσος 15χρονος Έλληνας μαθητής έχει τις γνώσεις και τις ικανότητες του μέσου 12χρονου μαθητή από τη Σιγκαπούρη; Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις παρουσιάζει και αναλύει τα αποτελέσματα της διεθνούς εκπαιδευτικής έρευνας PISA 2015 (τα πιο πρόσφατα πλήρη δεδομένα που είναι διαθέσιμα)


Περισσότερα...

 
 

Δικαιολογητικά για τη χορήγηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης σε σωματείο

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019 18:18

1.Αίτηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του Δ.Σ. του Σωματείου προς τη Γ.Γ.Α. στην οποία θα προσδιορίζεται το συγκεκριμένο άθλημα(τα) ή κλάδος(οι) αθλήματος για το οποίο αιτείται την αναγνώριση. Η αίτηση να είναι υπογραμμένη από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα, να φέρει τη σφραγίδα του σωματείου και να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

Επωνυμία , ταχυδρομική δ/νση του σωματείου ή ταχυδρομική θυρίδα, τηλέφωνα επικοινωνίας, υπεύθυνο επικοινωνίας, φαξ, Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σωματείου, ηλεκτρονική διεύθυνση (εφόσον υπάρχει), έτος ίδρυσης και, για ήδη αναγνωρισμένο σωματείο σε άλλο άθλημα, αριθμό μητρώου αναγνώρισης και αριθμό απόφασης Γ.Γ.Α.


Περισσότερα...

 
 

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σάμης συγχαίρει το Δημοτικό σχολείο Πυλάρου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 23 Νοέμβριος 2019 15:44

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σάμης, συγχαίρει το Δημοτικό σχολείο Πυλάρου για την άξια βράβευσή του από την Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για έργα e Twinning, που πραγματοποιήθηκε μέσα από μια διακρατική συνεργασία σχολείων.

Ένα μικρό χωριό με ένα μικρό σχολείο, με ανθρώπους μεγάλους, με ανθρώπους που σπέρνουν υγιείς στόχους στη νέα γενιά, στη γενιά που θα δημιουργήσει το μέλλον και θα καθορίσει μέσα από την ενεργή της παρουσία τις καινοτομίες της ανάπτυξης, της ευφυούς ανάδειξης του τόπου μας. Αποτελεί παράδειγμα για τις μικρές μας κοινωνίες, που καθόλου μικρές δεν είναι.

Συγχαρητήρια σε αυτούς τους δραστήριους δασκάλους και τα γεμάτα όνειρα παιδιά, για τα σπουδαία επιτεύγματά τους.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 23/11/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 
 

Γιώργος Σκλαβούνος: O ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΗΣ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2019 20:50

Ο Καποδιστριας για την διανομή της Εθνικής ΓΗΣ με προβλεπόμενο κοστος τη ζωή του… (Πριν προχωρήσουμε στον Κοραή ως Υβριστή του Καποδίστρια). Στις σχετικές με το θεμα φωτ/ες ο Βολοβάρ και ο Τερτσέτης.

Μετα τις επιστολές του στο Πανελληνιο,για την διανομή της γης, ο Καποδίστριας επανερχεται καλώντας τους καθυστερούντας γερουσιαστές στο σπιτι του ελπιζοντας να τους πεισει.

Ο Γεώργιος Τερτσέτης, γνωστός από την ηρωϊκή στάση του στη δίκη του,Κολοκοτρώνη, μεγάλη επίσης μορφή της Επτανήσου και της Εθνικής Αναγέννησης, αναφερόμενος στη συναντηση δέ, καταθέτει:

<Ο Κυβερνήτης προσεκάλεσε διάφορους γερουσιαστές μέσα Ιουλίου του 1831 δια να τους παρακινήσει να φέρουν εις τέλος μερικά νομοσχέδια, τα οποία τους είχε υποβάλλει, μεταξύ των οποίων ήταν και το περί διανομής γης. Εκρατούσε εις το χέρι μίαν εφημερίδα ξένην και μας είπε: “ Ένα άρθρον περί Βολιβάρ μου έδωκε αιτίαν να σας κράξω. Οκνεύετε εις το νομοσχέδιον περί διανομής της γης, διότι δεν θέλετε την διανομήν, όπως την έχω, διότι δεν αγαπάτε την ισότητα. Θέλετε η διανομή να κατεβαίνει από τους μεγάλους εις τους μικρούς


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 156

leivada_banner copy.png