ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
8/2019
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακτοπλοϊκή συγκοινωνία Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 06 Φεβρουάριος 2016 18:22

Προς: Αξιότιμους Κ.Κ.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, βουλευτή Ν. Κεφαλληνίας & Ιθάκης.

Γαλιατσάτο Θεόδωρο, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

Στανίτσα Διονύσιο, Δήμαρχο Ιθάκης.

Παρίση Αλέξανδρο, Δήμαρχο Κεφαλληνίας.

Αποτελεί οδυνηρή πραγματικότητα η φθίνουσα, και όπως όλα καταδεικνύουν σύμφωνα με τις τρέχουσες συγκυρίες, αναπότρεπτα καταστροφική πορεία των τοπικών κοινωνιών μας από τον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό μαρασμό που βιώνουμε. Η απονηολόγηση του πλοίου της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, επιφέρει τον στραγγαλισμό των τοπικών κοινωνιών μας. Τα αρνητικά αποτελέσματα είναι γνωστά με κυρίαρχο αυτό της Υγείας.

Περισσότερα...

 

Η ΠΙΝ συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των μαθητών με αναπηρία και ειδικές ανάγκες

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2016 18:05

Από το Υπουργείο Παιδείας εκδόθηκε, την 1η Φεβρουαρίου 2016, ανακοίνωση – δελτίο τύπου με το οποίο καλούνται 6 Περιφέρειες να καταβάλλουν τις μηνιαίες αποδοχές των Σχολικών Νοσηλευτών και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που εργάζονται στην εκπαιδευτική υποστήριξη για ένταξη των μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης.

Στις εν λόγω «ασυνεπείς» Περιφέρειες, είτε λόγω ασαφούς διατύπωσης της ανακοίνωσης – δελτίου τύπου του Υπουργείου Παιδείας είτε λόγω παρανόησης από συντάκτες – δημοσιογράφους, εντάσσεται και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, παρότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την χρηματοδότηση από πλευράς ΠΙΝ.

Περισσότερα...

 

Νέα από την Περιφέρεια Ι.Νήσων

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2016 22:04

Παρουσίαση δράσεων τουριστικής προβολής και προτάσεις από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18.00, στο Θέατρο «Κέφαλος» (αίθουσα Αντίοχος Ευαγγελάτος) στο Αργοστόλι, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργανώνει παρουσίαση των δράσεων τουριστικής προβολής του 2015 και συζήτηση προτάσεων για την επόμενη περίοδο.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Σπύρο Γαλιατσάτο.

Περισσότερα...

 
 

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης: LIDL

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2016 18:45

-Η επέκταση του LIDL (εταιρεία  γερμανικών συμφερόντων) στα Κοκύλια Αργοστολίου, θα είναι η ταφόπλακα των εναπομεινάντων μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κεφαλονιάς, που μαστίζονται ανελέητα από την κρίση των τελευταίων χρόνων και θα επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ζωή του νησιού μας. -Μετά από την απόφαση της Αποκεντρωμένης (ενάντια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς), επιβάλλεται η Κυβέρνηση μέσω των συναρμοδίων Υπουργείων να ξανανοίξει το θέμα της Κ1-164/11 Κ.Υ.Α. Φ.Ε.Κ. 275/Β/22-2-2011, και να δημιουργήσει προϋποθέσεις στήριξης της τοπικής οικονομίας απέναντι στα μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα που εξελίσσονται σε ανεξέλεγκτες μονοπωλιακές καταστάσεις.

Περισσότερα...

 

Λίγες μέρες πριν παραδώσει την Περιφέρεια ο κ. Σπύρου απένταξε έργα συν. δημόσιας δαπάνης 55,5 εκ. €

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 30 Ιανουάριος 2016 15:42

Την αλήθεια για τα έργα που απεντάχθηκαν το διάστημα 2011-2014 αποκάλυψε σήμερα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Πρόκειται για 23 έργα, συνολικής δημόσιας δαπάνης 55.464.972,57€, τα οποία η προηγούμενη περιφερειακή αρχή απένταξε και μάλιστα την πλειοψηφία αυτών το διάστημα του Αυγούστου 2014, λίγο πριν παραδώσει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη νέα περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ.

Από τα έργα αυτά, τα 10 που η περιφερειακή αρχή Σπύρου απένταξε αφορούν την Κέρκυρα, στερώντας πολύτιμους πόρους από την τοπική οικονομία και καθυστερώντας την υλοποίηση έργων απαραίτητων για την ανάπτυξη του νησιού, την ώρα που ο ίδιος ο κ. Σπύρου κατηγορεί τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο για «αντικερκυραϊσμό».

Αναλυτικά τα έργα αυτά είναι:

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 199 από 210

leivada_banner copy.png