ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
11/2019
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχές από τον Δήμο Κεφαλλονιάς και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Ε. Κεκάτο

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 30 Απρίλιος 2016 08:40

 

Ευχές από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 30 Απρίλιος 2016 08:36

 

Ευχές από τον Περιφερειάρχη Ι.Ν.

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 30 Απρίλιος 2016 08:35

 
 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2016:ΤΑΞΙΚΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ Κυριακή 8 Μάη 10 πμ στο ΕΚΚΙ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2016 17:58

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, ελευθεροεπαγγελματίες, συνταξιούχοι, νέες και νέοι, μετανάστες και πρόσφυγες,

Συμπληρώνονται φέτος 130 χρόνια από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Τότε, οι εργάτες του Σικάγο συγκρούστηκαν σφοδρά με την εργοδοσία και το κράτος της, διεκδικώντας το 8ωρο. Σε μια εποχή που η δουλειά "μέτραγε" 12 και 16 ώρες το 24ωρο, οι εργάτες διεκδίκησαν μείωση του εργάσιμου χρόνου και αύξηση των απολαβών τους. "Οκτώ ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο για μόρφωση, πολιτισμό, κοινωνική συμμετοχή" ήταν το σύνθημα του αγώνα τους. Τότε, τα αφεντικά και το πολιτικό τους προσωπικό βάφτισαν τους εργάτες "τρελούς" και αποκαλούσαν τον αγώνα τους

Περισσότερα...

 

Ο.Μ. Κραναίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Περί της απάντησης του προέδρου της ΝΟΔΕ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2016 17:51

Όταν αποφασίσαμε να στείλουμε μία ανοικτή επιστολή στο νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ προκειμένου να του εκφράσουμε ένα ερώτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία, ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι θα προκαλούσαμε την αποκάλυψη ενός τόσο ένθερμου υποστηρικτή των λανθασμένων επιλογών και ρητορικών που ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε και καταδίκασε τρεις φορές τον τελευταίο χρόνο στις αντίστοιχες εκλογικές διαδικασίες. Εμείς ρωτήσαμε για την ουσία και την πολιτική σύμφωνα με την οποία η ΝΔ καταψήφισε την τροπολογία σχετικά με τις Εργατικές Κατοικίες στο Ληξούρι, και ο κ.Κατσιγιάννης μας απάντησε ότι η ΝΔ δεν ψήφισε υπέρ διότι ο νόμος στον οποίο εντάχθηκε η εν λόγω τροπολογία δεν είχε συναφές

θέμα! Τόσο ουσιαστική ήταν δηλαδή η απάντησή του, που απ’ ότι φαίνεται το κόμμα του ήθελε να περιμένουμε μέχρι την κατάθεση ενός σχετικού νόμου απ’ το ΥΠΟΜΕΔΙ για να εντάξουμε σε αυτόν την τροπολογία. Το σημαντικό δηλαδή σύμφωνα με τη ΝΔ δεν είναι η ουσία του προβλήματος, αλλά οι τύποι που χρησιμοποιήθηκαν. Γιατί ως προς την ουσία της τροπολογίας, οι αναφορές του προέδρου της ΝΟΔΕ ήταν επιεικώς αποπροσανατολισμένες και τον καλούμε να μελετά πιο προσεκτικά τέτοια κρίσιμα ζητήματα καθώς η θέση που κατέχει του το επιβάλλει.

Κ.Κατσιγιάννη επειδή στα νησιά μας είμαστε όλοι κατά το μάλλον ή ήττον γνωστοί, και όλοι θυμόμαστε τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τόσο η τοπική ΝΔ όσο και η τότε κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με τον «αδελφό» Χρυσοχοϊδη τα θέματα των σεισμών, καλό θα ήταν, ως μηχανικός, να προσεγγίζετε τα προβλήματα μέσω της επιστήμης σας και όχι υψώνοντας την ασπίδα της αντιπολίτευσης. Η ρητορική που υιοθετείτε δε συνάδει ούτε με το νεαρό της ηλικίας σας αλλά ούτε και με την κρισιμότητα των καταστάσεων που βιώνει η πατρίδα μας και που – να μην ξεχνιόμαστε – εσείς ως κόμμα ευθύνεστε γι’ αυτές.

Όσο για τις ανησυχίες που εκφράσατε για την υλοποίηση του προγράμματός μας, σα να μη ζείτε σε αυτήν τη χώρα και σα να μην αναγνωρίζετε τις παράλογες απαιτήσεις από την άλλη άκρη του Ατλαντικού(με τις οποίες συχνά η ηγεσία σας ταυτίζεται), αφενός θα σας θυμίσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ακόμη 3,5 χρόνια για να ολοκληρώσει τη θητεία της και στο τέλος της οποίας θα κριθεί, αφετέρου θα έπρεπε να έχετε μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης όταν μιλάτε για μισθούς και συντάξεις καθώς η κυβέρνησή σας ήταν αυτή που επέβαλλε τις δραματικές περικοπές των ενώ η κυβέρνηση μας έχει βάλει ως κόκκινη και απαράβατη γραμμή στις διαπραγματεύσεις – που εσείς ποτέ δεν κάνατε – να μη γίνει καμία μείωση.

Αργοστόλι, 29/4/2016

Ο.Μ. Κραναίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29.4.2016

 
 

Σελίδα 192 από 221

leivada_banner copy.png