ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
7/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας»

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 05 Μάιος 2020 18:36

Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας» το οποίο αναφέρεται στο περιβάλλον και στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

(Το θέμα αυτό ζήτησαν και οι συνδυασμοί ΑΝΑΣΑ, ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ποζίδης)

1η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Μέτρα ασφάλειας και προστασίας για την λειτουργία των Σχολικών Μονάδων μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό.


Περισσότερα...

 

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 04 Μάιος 2020 17:51

Την Τρίτη 05 Μαΐου 2020

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου σε Έκτακτη Συνεδρίασή του μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα 04 Μαΐου 2020 και με τη συμμετοχή των δημάρχων Ληξουρίου Γιώργου Κατσιβέλη, Σάμης Γεράσιμου Νέτη- Μονιά και Ιθάκης Διονυσίου Στανίτσα αφού ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο για τις ενέργειες που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τα υπό ψήφιση άρθρα 26 και 93 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Αφού συζήτησε εκτενώς το θέμα,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Σε Ένδειξη Διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος επιλογές:


Περισσότερα...

 

Η Κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, καταργεί το σύστημα καθαριότητας και πολιτισμού των νησιών μας

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 04 Μάιος 2020 11:55

Μήνυμα των Δημάρχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης σχετικά με την Κυβερνητική πρωτοβουλία της διάλυσης του επιτυχημένου συστήματος αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων στα νησιά μας.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Είναι γεγονός πως εν μέσω πανδημίας ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις.

Η Κυβέρνηση επέλεξε αυτήν ακριβώς την επώδυνη για πολίτες και επιχειρήσεις περίοδο για να προωθήσει για ψήφιση στη Βουλή με συνοπτικές διαδικασίες και δίχως καμία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τους Δήμους, μία διάταξη που  προκαλεί ένα καίριο χτύπημα στη συνοχή και τις δομές λειτουργίας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.


Περισσότερα...

 
 

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει την άμεση απόσυρση του άρθρου 93

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 03 Μάιος 2020 20:39

Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς η Κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας φέρνει προς ψήφιση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος ,στο οποίο το άρθρο 93 επί της ουσίας μεταφέρει τις αρμοδιότητες του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ) από επίπεδο Νομού, που ίσχυε έως σήμερα, σε επίπεδο Περιφέρειας αποκλειστικά και μόνο σε νησιωτικές περιφέρειες όπως των Ιονίων νήσων.

Η διάταξη αυτή είναι αντίθετη με την επιταγή για τον σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων των νησιών, είναι οπισθοδρομική και μη λειτουργική, βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, αφαιρεί αρμοδιότητες διαχείρισης απορριμμάτων από τους Δήμους και επιβάλει στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση να εκχωρήσει, με ενέργειες που ελέγχονται για την νομιμότητά τους, σημαντικότατα περιουσιακά στοιχεία των Δήμων στην οικεία Περιφέρεια.


Περισσότερα...

 

Αίτημα για άμεση σύγκληση του ΠΣ με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στη διαχείριση των απορριμμάτων

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2020 20:04

Κύριε Πρόεδρε,

Ζητάμε την άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ με την προσφιλή μέθοδο που εφάρμοσε και στην υπόθεση “Ερημίτης”, εισάγει τελευταία στιγμή, στο υπό ψήφιση νέο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο, του υπουργείου Περιβάλλοντος, υπό τον τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας», το άρθρο 93, με το οποίο μεταφέρεται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η ευθύνη διαχείρισης των απορριμμάτων στα Ιόνια νησιά.

Μέχρι σήμερα έχουν συνεδριάσει έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου -Κεφαλονιάς, το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, η ΠΕΔΙΝ και προγραμματίζονται και άλλα δημοτικά συμβούλια. Αυτό, που δεν έχει συνεδριάσει, είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο και θα αναλάβει την ευθύνη αυτού του κρίσιμου ζητήματος.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 13 από 262

leivada_banner copy.png