ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
8/2019
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 26 Απρίλιος 2016 12:48

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ & ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ»

Κύριε Πρόεδρε,

Σας είναι ήδη γνωστά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας του Νομού μας (ΓΝ Νοσοκομείο Αργοστολίου, Μαντζαβινάτειο κ.λ.π.) που   έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο τμημάτων αλλά και του ίδιου του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου μετά και την πρόσφατη απόφαση για αποψίλωση και του ελάχιστου ιατρικού προσωπικού που υπήρχε. Αυτά έρχονται ως συνέπεια της δραματικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης τους. Η αντιλαϊκή πολιτική που κτυπά την δημόσια υγεία είναι η ίδια που  ταυτόχρονα χτυπά και την παιδεία, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων  και έχει κοινή μήτρα

Περισσότερα...

 

Ακόμη 781.112,92€ για τις δομές υποστήριξης των γυναικών σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 25 Απρίλιος 2016 15:25

Την ένταξη ακόμη δύο πράξεων, συνολικού προϋπολογισμού 781.112,92€ για την υποστήριξη των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις πράξεις:

1/ «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας στο Δήμο Κέρκυρας».

Η πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014-2020” με κωδικό ΟΠΣ 5000533 και συνολικό προϋπολογισμό 580.000 ευρώ. Ημερομηνία λήξης της πράξης ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2018.

Περισσότερα...

 

Σημεία της ομιλίας του ΠΙΝ Θεόδωρου Γαλιατσάτου στην έναρξη της διημερίδας για τον πρωτογενή τομέα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 25 Απρίλιος 2016 15:22

Λευκάδα 23 & 24 Απριλίου 2016

Αγαπητοί συνάδελφοι της Αυτοδιοίκησης,

εκπρόσωποι φορέων, δημοσίων και ιδιωτικών,

στελέχη παραγωγικών μονάδων και επιχειρήσεων,

συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Οργανώσαμε τη διημερίδα βλέποντας μπροστά και αξιολογώντας σε βάθος τη σημερινή εικόνα της τοπικής οικονομίας ως κομβικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής.

Περισσότερα...

 

Ο επικήδειος του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατά την εξόδιο ακολουθία του Γεράσιμου Αρσένη

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 22 Απρίλιος 2016 19:24

Αποχαιρετούμε σήμερα τον Γεράσιμο Αρσένη. Έναν ιδιαίτερα σημαντικό άνθρωπο που άφησε το αποτύπωμά του στην πολιτική ιστορία της χώρας.

Στο πρόσωπο του Γεράσιμου Αρσένη συνέκλιναν τρία εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Η ιδιαίτερη επιστημονική επάρκεια. Η ιδεολογική συνέπεια στις αρχές και τις αξίες του σοσιαλισμού. Και, ίσως, το πιο σημαντικό, το ήθος και η σοβαρότητα.

Όταν ο Γεράσιμος Αρσένης μπήκε στην ελληνική πολιτική σκηνή, είχε ήδη μια καταξιωμένη σταδιοδρομία σε Διεθνείς Οργανισμούς. Μια σταδιοδρομία την οποία αξιοποίησε για να βοηθήσει την χώρα του, αλλά και για να προωθήσει, στις συνθήκες παγκόσμιου διπολισμού που τότε επικρατούσαν, ένα πιο προοδευτικό σύστημα οικονομικής συνεργασίας, σε διεθνές επίπεδο.

Περισσότερα...

 

Κεφαλλονίτες για τον Γεράσιμο Αρσένη (Συνέχεια)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 22 Απρίλιος 2016 19:19

«Γεράσιμος Αρσένης, πρότυπο κοινωνιστή και πατριώτη»: Γεράσιμος Παναγιωτάτος – Τζάκης

Δικηγόρος, Σύμβουλος Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Η Κεφαλονιά, τα Ιόνια Νησιά και η Ελλάδα γενικότερα, είπαν το ύστατο «χαίρε» στο μεγάλο Κεφαλονίτη πολιτικό που σφράγισε με την παρουσία του την εποχή της Μεταπολίτευσης και άφησε σημαντικό έργο σε όποιον τομέα ευθύνης κατά καιρούς ανέλαβε, τον Γεράσιμο Αρσένη.

Σπουδαίος επιστήμονας με διεθνή παρουσία επί σειρά ετών, ανέλαβε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της χώρας και την εφαρμογή πολιτικών με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη, την

Περισσότερα...

 
 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2016 23:20

Με τη θλιβερή είδηση της απώλειας του πρώην Υπουργού Παιδείας και Ιδρυτή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Γεράσιμου Αρσένη, η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος συνήλθε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. να εκφράσει τα συλλυπητήρια όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας του Ιδρύματος προς την οικογένεια του εκλιπόντος,

2. να αναρτήσει μεσίστιες τις σημαίες της Κεντρικής Διοίκησης και των Τμημάτων του Ιδρύματος,

3. να θεσπίσει υποτροφίες στο όνομα του εκλιπόντος,

4. να προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να ονομαστεί το Ίδρυμα "ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Γεράσιμος Αρσένης".

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Καθηγητής Ιωάννης Δραγώνας

 
 

Nέα από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2016 17:07

Αντίθετο στην εκποίηση & αλλοίωση του Ίσσου Κέρκυρας το Περιφερειακό Συμ.& παράσταση στο Εφετείο

Εκτός ημερησίας διάταξης το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, συζήτησε το θέμα: “Ίσσος, ΤΑΙΠΕΔ, δικαστική διένεξη στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων και αίτηση ακύρωσης”.

Την εισήγηση έκανε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κουλούρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτιστική, ιστορική, φυσική και περιβαλλοντική αξία του Ίσσου. Πρόκειται, είπε, για ένα εκπληκτικό δάσος, με κέδρους, παραθαλάσσιες και παραλίμνιες αμμοθίνες, σπάνιας ομορφιάς και βιοποικιλότητας, προστατευμένο από το το δίκτυο NATURA 2000.

Περισσότερα...

 
 

Πρωτοβουλία από την Π.Ι.Ν. για κατασκευή και λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων στα Ιόνια Νησιά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2016 16:55

Την σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για την μελέτη, κατασκευή, άδεια ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων στη Λευκάδα, το Μεγανήσι, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, εισηγήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Οι προγραμματικές συμβάσεις θα γίνουν μεταξύ των Λιμενικών Ταμείων Κεφαλονιάς – Ιθάκης και Λευκάδας και του Δήμου Μεγανησίου με την  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία διαθέτει την τεχνική, διοικητική και επιχειρησιακή δυνατότητα για να υλοποιηθούν τα υδατοδρόμια σε όλα τα Ιόνια Νησιά.

Εισηγητικά ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε ότι: «Η κατασκευή υδατοδρόμων και η δρομολόγηση υδροπλάνων θα βοηθήσει στην ενίσχυση της συνοχής των νησιών μας καθώς θα καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην συγκοινωνιακή σύνδεση. Επιπλέον θα συμβάλει στην άρση της απομόνωσης τυχόν απομονωμένων περιοχών και θα λειτουργήσει ευεργετικά για την σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών. Συνυπολογίστε φυσικά την ενίσχυση στον τομέα του τουρισμού, που αποτελεί τον κύριο οικονομικό πόρο της Περιφέρειάς μας και τη δημιουργία ενός σημαντικού πεδίου επένδυσης με οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.».

Ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι το υδατοδρόμιο Κέρκυρας έχει ήδη αδειοδοτηθεί και τα υδατοδρόμια Ζακύνθου και Παξών βρίσκονται στην τελική ευθεία κατασκευής και λειτουργίας. Με την επιχειρούμενη επίσπευση της λειτουργίας ακόμη 4 υδατοδρομίων στα Ιόνια Νησιά, θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο υδατοδρόμων που θα καταστήσει ελκυστικό προορισμό τα Ιόνια Νησιά και θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξή τους.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 115 από 132

leivada_banner copy.png