ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
9/2020
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάδειξης και προστασίας της βιοποικιλότητας Ιονίων Νήσων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 03 Αύγουστος 2020 20:50

Tην συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως εταίρος σε μια διεθνή καινοτόμα δράση -την πρώτη στα Ιόνια Νησιά- για την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στην προστασία της βιοποικιλότητας και της προστασίας της αποφάσισε κατα πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων κατα την τακτική συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε στην Ζάκυνθο.

Πρόκειται για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Alliance for the Effective Transnational Handling of Environmental Resources” - “AETHER” που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στα πλαίσια του προγράμματος: INTERREG Ελλάδα - Ιταλία 2014-2020, για την υλοποίηση μιας σύγχρονης τεχνολογικής υποδομής για τη βιοποικιλότητα και την πολιτική προστασία με συνεργασία τριών Ελληνικών Περιφερειών, δηλαδή των Ιονίων Νήσων, της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου και έξι Ιταλικών Περιφερειών.


Περισσότερα...

 

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα ύψους 13,3 εκατομμυρίων ευρώ γινονται πράξη από την ΠΙΝ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 02 Αύγουστος 2020 14:47

Δυο προσκλήσεις για δράσεις υγείας ύψους 10 και 3,3 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα που αναρτήθηκαν στις 28 Ιουλίου 2020 με ημερομηνίες υποβολής προτάσεων από 03 Αυγούστου έως 30 Οκτώβρη 2020 έχει ήδη υπογράψει όπως ανακοίνωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στο πλαίσιο της Επερώτησης του επικεφαλής της παράταξης “ΙΟΝΙΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ” Σπύρου Σπύρου αναφορικά με τις προτάσεις χρηματοδότησης μελετών για ωρίμανση έργων για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.

Πρόκειται για σημαντικές δράσεις που αφορούν Υποδομές Υγείας (Κτιριακά Κέντρων Υγείας, Εξοπλισμοί Κέντρων Υγείας, Εξοπλισμοί Νοσοκομείων) και δράσεις λόγω COVID (Προσλήψεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, Προμήθειες μικροεξοπλισμού και αναλωσίμων υλικών).


Περισσότερα...

 

Απολογισμός Κοινοβουλευτικής Δραστηριότητας (Ιούλιος 2019 – Ιούλιος 2020)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 02 Αύγουστος 2020 14:37

Η 31η Ιουλίου ήταν η τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής, πριν την έναρξη των θερινών τμημάτων. Η νομοθετική παραγωγή θα διακοπεί προσωρινά.

Σε αυτό τον ένα χρόνο λειτουργίας της Θ’ Αναθεωρητικής Βουλής:

•Ψηφίστηκαν 95 νομοσχέδια και διεθνείς συμβάσεις

•Ολοκληρώθηκε η Αναθεώρηση του Συντάγματος

•Εκλέχθηκε από τη Βουλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

•Επικυρώθηκε το νομοθετικό πλαίσιο για τη διαχείριση της πανδημίας

•Ολοκλήρωσε τις εργασίες της η ειδική προανακριτική επιτροπή

Σε συνέχεια της ενημέρωσης για τις δράσεις μου για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη (ακολουθήστε τον υπερσύνδεσμο: https://bit.ly/30iNbHF), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους συμμετοχής μου στις εργασίες της Βουλής των Ελλήνων, οφείλω να ενημερώσω τους πολίτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για τις παρεμβάσεις μου στην Ολομέλεια και τις Επιτροπές της Βουλής.


Περισσότερα...

 

ΠΙΝ: Έκτακτη σύγκληση των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων Πυροπροστασίας στα Ιόνια

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 01 Αύγουστος 2020 12:04

Στην έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πυροπροστασίας Ζακύνθου συμμετείχε σήμερα το απόγευμα η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η οποία πραγματοποιήθηκε, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 4)αύριο , Σάββατο 1 Αυγούστου, στα Ιόνια Νησιά.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου Χρήστος Καλογερόπουλος συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, εκπρόσωποι Αρχών και εθελοντικές οργανώσεις.

Συζητήθηκε ο βαθμός ετοιμότητας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, η συνεργασία και ο


Περισσότερα...

 

Τραμπουκισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2020 11:28

Μετά τους λεκτικούς τραμπουκισμούς του Δημάρχου Ληξουρίου (βλέπε χαρακτηρισμούς αντιπάλου ως "πολιτική σύφιλη" "κύριος τίποτα" και όχι μόνο), στο Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου της 27ης Ιουλίου, ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ακολούθησε στην πράξη πλέον ο αδελφός του.

Εισβάλοντας παράνομα στην συνεδρίαση ο αδελφός του Δημάρχου, διέκοψε ωρυόμενος την συνεδρίαση, τραμπουκίζοντας (απόδοση ελληνιστί του όρου bulling) και απειλώντας τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και ειδικότερα τον επικεφαλής μας, ακολουθώντας το παράδειγμα του αδελφού Δημάρχου.

Η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία εξόργισε τον αυτοκινητιστή αδελφό του Δημάρχου, είναι η επαναλειτουργία ύστερα από τους σεισμούς του 2014 "πιάτσας" ταξί στο λιμάνι Ληξουρίου και στο σημείο προσέγγισης των τοπικών φέρυ μπότ.


Περισσότερα...

 
 

Λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 29 Ιούλιος 2020 19:59

Με χθεσινή τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας λύνεται το πρόβλημα των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων.

Δίνεται τέλος σε ένα δυσλειτουργικό καθεστώς που ίσχυε μέχρι τώρα.

Η καθαριότητα των σχολικών μονάδων περνά πλέον στους δήμους και το αναγκαίο προσωπικό θα προσλαμβάνεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι συμβάσεις δεν θα συμπεριλαμβάνονται στον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου που θέτει η νομοθεσία, είναι εκτός ΑΣΕΠ και αποκλείεται η μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.


Περισσότερα...

 
 

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Αναπτυξιακής & στρατηγικής σημασίας τα λιμάνια των Ιονίων Νήσων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 29 Ιούλιος 2020 19:32

Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στα λιμάνια των νησιών, μικρών και μεγάλων, δρομολογεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία τονίζοντας την στρατηγική και αναπτυξιακή σημασία τους για την χώρα μας και βέβαια για τις προοπτικές του κάθε νησιού, αλλά και για την συνοχή της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του άξονα Βορρά-Νότου.

Το master plan του λιμανιού της Ζακύνθου, το λιμάνι Αργοστολίου, το λιμάνι στους Οθωνούς και το Μαθράκι (Διαπόντια Νησιά) είναι στην ημερήσια διάταξη της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, στο Υπουργείο Υποδομών, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Καραγιάννη, του Γενικού Γραμματέα του Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλη Ορφανουδάκη, υπηρεσιακών


Περισσότερα...

 
 

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου ενημερώνει

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 29 Ιούλιος 2020 19:29

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Σταύρος Τραυλός, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου.

Ο Δήμαρχος έθεσε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και προκύπτουν από την διάσπαση του πρώην Δήμου Κεφαλονιάς καθώς και άλλα ζητήματα που απασχολούν τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και χρήζουν άμεσης επίλυσης.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 7 από 174

leivada_banner copy.png