ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
9/2020
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία ΠΙΝ και Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 01 Σεπτέμβριος 2020 20:39

για έργα καθημερινότητας και υποδομών και ανάδειξης της ναυτικής ιστορίας

Όλοι οι τομείς συνεργασίας τέθηκαν στη συζήτηση αξιολόγησης έργων και σχεδιασμού μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο πλαίσιο της επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στην Κέρκυρα.

Στο θέμα αντιμετώπισης των αναγκών ασφάλειας των κατοίκων αλλά και των αυξημένων προκλήσεων της πολιτικής προστασίας, η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ενημέρωσε τον Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη για τη σχεδιαζόμενη προμήθεια του Λιμενικού Σώματος, από πόρους του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων, ύψους 15.000.000 ευρώ, με δυο πλωτά μέσα με υγειονομικό εξοπλισμό, ενός πλωτού περιπολικού για πολιτική προστασία και την


Περισσότερα...

 

“Ο προταθείς ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣMΟΣ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - "ΜΑΓΑΖΙ"”

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 01 Σεπτέμβριος 2020 20:35

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου της 31ης Αυγούστου 2020, η απολυτή πλειοψηφία των Δημοτικών συμβούλων, ήτοι των συμβούλων της παράταξης μας, των συμβούλων της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και του Δημοτικού Συμβούλου Διονύση Αραβαντινού, με μια ιστορικής σημασίας ψήφο, καταψήφισε στην ουσία την πρόταση του Δημάρχου κ Κατσιβέλη για Δημιουργία 'Αναπτυξιακού Συνδέσμου" υπό την νομική μορφή Ανώνυμης εταιρείας μεταξύ των Δήμων Ληξουρίου και Σάμης με ποσοστό 50% κάθε Δήμος.

Ο προταθείς ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣMΟΣ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - "ΜΑΓΑΖΙ" (όπως άλλωστε μαγαζιά είναι όλες οι ΑΕ) θα μπορούσε μέσα από το προτεινόμενο και αμφιλεγόμενο καταστατικό του να αναλάβει στην ουσία κάθε δραστηριότητα του Δήμου.


Περισσότερα...

 

Επίσκεψη εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Χωροταξίας Σπύρου Ιωάννου στην Κεφαλ.

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 31 Αύγουστος 2020 08:28

Νέες ευκαιρίες αναπτύσσονται για την υποστηριξη του έργου του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Επίσκεψη στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, στο Αργοστόλι και στον Εθνικό Δρυμό Αίνου πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας Ιονίων Νήσων Σπύρος Ιωάννου, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σωτήρη Κουρή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε σύσκεψη εργασίας με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γεώργιο Δρακάτο και το προσωπικό του Φορέα σχετικά με το ρόλο του Φορέα Διαχείρισης στην προστασία του ομώνυμου Εθνικού Δρυμού και των προστατευόμενων περιοχών Κεφαλονιάς-Ιθάκης, στην πορεία υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων και του φακέλου ένταξης του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς-Ιθάκης στα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO.


Περισσότερα...

 

… ΕΦΚΕΙΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 29 Αύγουστος 2020 18:35

Με αφορμή δημοσίευμα σε τοπική ηλεκτρονική σελίδα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Λιμενικό Ταμείο σε συνεργασία με τη Δ/νη Καθαριότητας & Πρασίνου του Δήμου Αργοστολίου, η οποία εκπόνησε και τη σχετική τεχνική έκθεση προμήθειας, προχώρησε σε νέες φυτεύσεις στα εξής σημεία:

1.Στα κενά σημεία του παραλιακού μετώπου

2.Στο πίσω μέρος της Δημοτικής Αγοράς

3.Στο ύψος των εγκαταστάσεων του ΝΟΑ

4.Έμπροσθεν της Alpha Bank

5.Στο ύψος του Βαγγελάτου με τα αλιευτικά και

6.Στο χώρο επιβίβασης αποβίβασης οχημάτων για Ληξούρι.

Συνολικά φυτεύτηκαν 33 κοκοφοίνικες και 5 φίκοι.

Εκ του Γραφείου Προέδρου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29/8/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2020 18:36

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ι.Ν. ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ.

Στη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Π.Σ. της 20ης Αυγούστου έγινε εκτενής συζήτηση για το οργανόγραμμα της Π.Ι.Ν. με αφορμή την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με αριθμ. πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.2.9/70/οικ.15048/ 29.7.2020 με θέμα «Ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού του δημοσίου τομέα έτους 2021». Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή η Π.Ι.Ν. θα έπρεπε μέχρι την 21η του Αυγούστου (σ.σ. δηλ. την επομένη ημέρα από την ημέρα της συνεδρίασης του Π.Σ.!!!) να δηλώσει στο Υπουργείο τον αριθμό και τις ειδικότητες των κενών οργανικών θέσεων που ζητούσε την κάλυψή τους.


Περισσότερα...

 
 

Συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας κ. Ζωή Ράπτη

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2020 17:16

Από την τρέχουσα εβδομάδα η Βουλή των Ελλήνων επιστρέφει στο νομοθετικό της έργο μετά τη θερινή διακοπή. Με την ευκαιρία της παρουσίας μου στην Αθήνα για την Κύρωση των Συμφωνιών με την Αίγυπτο και την Ιταλία για την οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, είχα τη δυνατότητα να συναντήσω τη νέα Υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, κ. Ζωή Ράπτη.

Στη συνάντηση με την κ. Υφυπουργό είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια προκαταρκτική συζήτηση για το νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ενίσχυση της λειτουργίας των δομών ψυχικής υγείας, είτε αυτές αφορούν το νοσοκομείο και τη δωρεά του «Κληροδοτήματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή», είτε τις εξωνοσοκομειακές δομές.


Περισσότερα...

 
 

Προσφορά βοήθειας από τον Δήμο Ληξουρίου στον Δήμο Διρφύων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 26 Αύγουστος 2020 20:48

Στο Δήμο Διρφύων και Μεσσαπίων βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ληξουρίου κ. Μαρκέτος Δημήτρης προκειμένου να παραδώσει το φορτίο με τα εμφιαλωμένα νερά που ο Δήμος Ληξουρίου έστειλε ως ενίσχυση στους πλημμυροπαθείς της Εύβοιας μετά την ομόφωνη απόφαση που πήρε πριν λίγο καιρό το Δημοτικό Συμβούλιο σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

Τα εμφιαλωμένα νερά παραδόθηκαν στο Δήμαρχο Διρφύων και Μεσσαπίων κύριο Ψαθά Γεώργιο , ενώ παρόν στην παραλαβή ήταν τόσο η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης Διρφύων και Μεσσαπίων κυρία Μυταλά - Τζεράνη Ευαγγελία όσο και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κύριος Καλαβρής Μιχαήλ.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Μαρκέτος ο οποίος επισκέφθηκε με το Δήμαρχο τις πληγείσες περιοχές διαπίστωσε το μέγεθος των καταστροφών και μετέφερε στους ανθρώπους του Δήμου Διρφύων και Μεσσαπίων την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Ο Δήμαρχος κ. Ψαθάς με τη σειρά του ευχαρίστησε το Δήμο μας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα που κατέθεσαν για εμφιαλωμένο νερό και τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες πρέπει να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 26/8/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA 


 
 

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Συμμετοχή στο Εθνικό Πρόγραμμα Προστασίας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 25 Αύγουστος 2020 19:27

Ηλικιωμένων και εργαζομένων στα Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστας Ζορμπάς, συμμετέχουν στις συσκέψεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ για την εκπόνηση και υλοποίηση προγράμματος επιτήρησης των χώρων Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Το Πρόγραμμα συντονίζει με εντολή του Πρωθυπουργού, η Υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, και αφορά υγειονομικούς ελέγχους, προτεραιοποίησης κινδύνων για φιλοξενούμενους και εργαζόμενους, test ελέγχων για covid-19.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 4 από 174

leivada_banner copy.png