ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
7/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ.

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 01 Ιούλιος 2020 22:07

Με πλατιά συμμετοχή των μετόχων και σε κλίμα συναίνεσης, διεξήχθη χθες 30/06/2020 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ.

Έγινε εναρμόνιση του Καταστατικού βάσει του Ν4548/2018, ορίστηκε η Ελεγκτική Εταιρεία που θα εκδώσει τα πιστοποιητικά για τις δυο εκκρεμείς εταιρικές χρήσεις 2018 & 2019 και έγινε διεξοδική συζήτηση για το μέλλον της εταιρείας, τις δυσκολίες που ανακύπτουν αλλά από όλες τις πλευρές τονίστηκε η ανάγκη να ολοκληρωθεί με κάθε μέσο η τρέχουσα προγραμματική περίοδος του LEADER/CLLD.


Περισσότερα...

 

Επίσκεψη εργασίας με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη στις δομές υγείας της Κεφαλονιάς

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 27 Ιούνιος 2020 16:07

Χθες πραγματοποιήθηκε κοινή επίσκεψη εργασίας με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδος (6η ΥΠΕ) κ. Γιάννη Καρβέλη στις βασικές δομές υγείας της Κεφαλονιάς.

Με τον κ. Καρβέλη και τους συνεργάτες του, επισκεφθήκαμε απροειδοποίητα τις δομές υγείας, ώστε να δει ο κ. Καρβέλης πως αυτές λειτουργούν σε συνθήκες καθημερινότητας.

Της επίσκεψης είχαν προηγηθεί συναντήσεις, τηλεφωνικές επικοινωνίες και ανταλλαγή εγγράφων για την καλύτερη προετοιμασία της. Σκοπός της επίσκεψης του κ. Καρβέλη ήταν να σχηματίσει άποψη ο ίδιος από κοντά για τεχνικά ζητήματα, να μιλήσει με τους ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά στις δομές υγείας της Κεφαλονιάς και να προωθήσουμε


Περισσότερα...

 

Mε τον κ. Χαρδαλιά στα αεροδρόμια των Ιονίων Νήσων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 26 Ιούνιος 2020 20:29

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου : «Η επιτυχία του εγχειρήματος για την προστασία της δημόσιας υγείας και την επανεκκίνηση του τουρισμού εξαρτάται από την ενημέρωση και των πολιτών και τον συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων».

Από τα Ιόνια Νησιά ξεκίνησε την αυτοψία στα αεροδρόμια ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενόψει της έναρξης των διεθνών πτήσεων την 1η Ιουλίου

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, κεκλεισμένων των θυρών, υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, στο αεροδρόμιο «Ι.Καποδίστριας» στην Κέρκυρα, σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, συμμετείχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη


Περισσότερα...

 

Οι σημερινές συναντήσεις του Βουλευτή Κεφαλλονιάς και Ιθάκης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2020 20:10

Συναντήσεις στα Υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού για την Ιθάκη

Σήμερα το μεσημέρι είχαμε πολύ ευχάριστες εξελίξεις για το Δήμο Ιθάκης και τους πολίτες του.

Σε συνάντησή με τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρο Τραυλό και το Δήμαρχο Ιθάκης κ. Διονύση Στανίτσα, θέσαμε σημαντικά αιτήματα του Δήμου Ιθάκης για τη στήριξη τόσο των υποδομών του και των υπηρεσιών του σε δυο πεδία.

•Πρώτον, το αίτημα για χρηματοδότηση, ύψους περί τα 50.000 ευρώ, της συντήρησης του συστήματος αφαλάτωσης και υδροδότησης, μιας κρίσιμης υποδομής για πολίτες και επισκέπτες της Ιθάκης. Ο Υφυπουργός ήταν θετικός προς το αίτημα του Δήμου και προσεχώς θα εγκρίνει τη σχετική χρηματοδότηση. Αυτή η θετική εξέλιξη προστίθεται σε προηγούμενη χρηματοδότηση έργου αξίας 95.000 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την κατασκευή νέου αγωγού σύνδεσης της μονάδας αφαλάτωσης με τη δεξαμενή του οικισμού Σταυρού Ιθάκης.


Περισσότερα...

 

Επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Δήμαρχο Ληξουρίου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2020 16:37

Σήμερα το μεσημέρι επισκέφθηκα με τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γιώργο Κατσιβέλη το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου συναντήσαμε τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

Τα δυο θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν:

•Η υποβολή αιτήματος μας για τη χρηματοδότηση κατασκευής μονάδας αφαλάτωσης στο Δήμο Ληξουρίου, με εκτιμώμενο κόστος 3 εκ. ευρώ. Για το σκοπό αυτό ο κ. Κατσιβέλης προσκόμισε σχετική μελέτη την οποία παρέλαβαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου. Ο Υπουργός


Περισσότερα...

 
 

Δυνατότητα πεζοδρομήσεων για την εξυπηρέτηση επαγγελματιών και καταναλωτών λόγω κορονοϊού.

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 23 Ιούνιος 2020 16:37

Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με γενική κατεύθυνση τη δυνατότητα απόδοσης δημοσίου χώρου σε πεζούς και ποδήλατα, τοπικών οδών που χρησιμοποιούνται από αυτοκίνητα.

Η απόφαση έχει περίοδο εφαρμογής έως το Νοέμβριο και λήφθηκε λόγω της επίδρασης που έχει η πανδημία του κορονοϊού στην καθημερινότητα των πολιτών.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών διευκολύνεται η παραχώρηση οδών από τους δήμους, δηλαδή η αφαίρεση του οδικού χώρου που χρησιμοποιείται από αυτοκίνητα.


Περισσότερα...

 
 

Νέα από την Περιφέρεια Ι.Ν.

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 21 Ιούνιος 2020 19:12

“Ασφαλής και υγιής” Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής με το Υπουργείο Υγείας

Η στελέχωση των Νοσοκομείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η αναβάθμιση των 12 Κέντρων Υγείας, οι υγειονομικές ανάγκες των Διαποντίων νήσων και όλων των μικρών νησιών ενόψει τουριστικής περιόδου και η ενίσχυση του ΕΚΑΒ αποτέλεσαν μεταξύ άλλων το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας μεταξύ του Υφυπουργού κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, των συνεργατών του και της Περιφερειάρχη κ. Ρόδης Κράτσα - Τσαγκαροπούλου, του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής και Απασχόλησης κ. Κώστα Ζορμπά και του Επιστημονικού Συνεργάτη κ. Γιώργου Μηλιού.


Περισσότερα...

 
 

Μάκης Φόρτες: Αναστολή για τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ και διάλογος, η μόνη λύση στο αδιέξοδο!

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 20 Ιούνιος 2020 12:38

Τα γεγονότα στην Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ ΑΕ ΟΤΑ Ιονίων Νήσων την περασμένη Δευτέρα 15 Ιουνίου είναι τραυματικά για το κύρος της αυτοδιοίκησης και τη συνοχή της Περιφέρειας, αποτέλεσμα της βιαστικής και «στο πόδι» νομοθέτησης του με το περιβόητο άρθρο 93 του νόμου 4685/2020.

Η διάλυση της Διαδημοτικής Κεφαλονιάς /ΕΔΑΚΙ ενός κατά γενική ομολογία επιτυχημένου μοντέλου στην διαχείριση των αποβλήτων και με εγγυημένη την μελλοντική του πορεία στις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις με πρότυπα σχεδιασμένα έργα και δράσεις, ο καθορισμός της τιμολογιακής πολιτικής, η τύχη του προσωπικού και της περιουσίας των λειτουργούντων ΦΟΔΣΑ, η σύνθεση της γενικής συνέλευσης και το καταστατικό, μαζί με την εκπροσώπηση κάθε περιφερειακής ενότητας από ένα τουλάχιστον Δήμο, βρίσκονται στην κορυφή των προβλημάτων.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 163

leivada_banner copy.png