ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
1/2021
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκης Φόρτες: Με τις ανάγκες της νέας εποχής…ο διαγωνισμός για το εργοστάσιο της Κεφαλλονιάς

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2021 13:11

«Με τις ανάγκες της νέας εποχής το εργοστάσιο ΜΕΑ της Κεφαλλονιάς» ο τίτλος του χθεσινού δελτίου τύπου της Περιφέρειας σχετικά με τις εξελίξεις στην δημοπράτηση του έργου της Κεφαλλονιάς για τα απόβλητα.

Θεωρώ ότι ο ορθότερος τίτλος θα ήταν «Με τις ανάγκες της νέας εποχής η δημοπρασία για το εργοστάσιο ΜΕΑ της Κεφαλλονιάς» αφού με αυτόν αποδίδεται η απόλυτη αλήθεια και τα γεγονότα ως έχουν.

Προσωπικά δεν θα παρασυρθώ σε πεζοδρομιακές εκφράσεις, απαράδεκτα υπονοούμενα και εξόφθαλμες αναλήθειες, που προσβάλλουν τον κοινό νου και θα εμμείνω στον πολιτικό λόγο


Περισσότερα...

 

ΦoΔΣΑ Ιονίων Νήσων: Με τις ανάγκες της νέας εποχής το εργοστάσιο ΜΕΑ της Κεφαλλονιάς

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2021 21:07

Άγνοια των υποχρεώσεων της χώρας στην προστασία του περιβάλλοντος, σκοπιμότητα και απροκάλυπτα ψεύδη εις βάρος των πολιτών από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΄΄παρέα΄΄ του, επιδεικνύουν οι πρόσφατες δηλώσεις και αντιδράσεις με την ευκαιρία της δημοπράτησης του εργοστασίου ΜΕΑ (Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων) της Κεφαλλονιάς.

Μακριά από τα σύγχρονα δεδομένα στην διαχείριση των απορριμμάτων, τις επείγουσες υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, τις υποχρεώσεις της Περιφέρειας απέναντι στον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΣΔΑ),


Περισσότερα...

 

«Νέα Συντονιστική για την ΟΜ Κραναίας | Το μήνυμα του Γραμματέα»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2021 21:01

Ολοκληρώνοντας τη θητεία της με επιτυχία, η απερχόμενη Συντονιστική Επιτροπή της ΟΜ Κραναίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησε Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και προχώρησε σε νέες αρχαιρεσίες απ’ τις οποίες προέκυψε η νέα σύνθεση του 5μελούς οργάνου (αλφαβητικά) :

-Αλυσανδράτου Μαρκάτου Μαρία

-Βαρούχας Γιάννης


Περισσότερα...

 

ΣΥΡΙΖΑ: ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων : «Το σκάνδαλο της Κεφαλλονιάς σε εξέλιξη»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2021 20:58

Από την εξαγγελία ακόμα, για την ίδρυση του νέου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) στα Ιόνια Νησιά, είχαμε εκφράσει την κάθετη διαφωνία μας για το όλο εγχείρημα, αφού ήταν εξ’αρχής φανερό ότι ο στόχος ήταν η ταχεία και πλήρης παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.

Η Κεφαλλονιά κι η Ιθάκη αποτελούσαν για δεκαετίες πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση στη διαχείριση των σκουπιδιών, την οποία είχε αρχικά η Διαδημοτική Επιχείρηση και στη συνέχεια μέχρι σήμερα η ΕΔΑΚΙ, με τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της και τον δικό της στόλο απορριμματοφόρων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποκτηθέντα από τα εισπραττόμενα από τους πολίτες τέλη.


Περισσότερα...

 

ΛΑΣΥ:Η Ιθάκη παραμένει κομμένη στα δυο μετά την κατάρρευση τμήματος του οδικού δικτύου στον Μ. Αετό

PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 24 Ιανουάριος 2021 21:16

“Ποια είναι η εξέλιξη και ποιο το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης των ζημιών;”

Έχουν περάσει 4 1/2 μήνες από την επέλαση του “ΙΑΝΟΥ” στα νησιά μας και ιδιαίτερα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη οι πληγές που άφησε, όχι μόνο δεν επουλώθηκαν -πέρα από κάποιες σημειακές παρεμβάσεις-, αλλά μέρα με την ημέρα οξύνονται, επιβαρύνοντας την ζωή των κατοίκων και των λαϊκών οικογενειών. Μέσα σε ένα δύσκολο χειμώνα ο λαός, εκτός από τις συνέπειες αυτού του κυκλώνα, αλλά και της πανδημίας του covid 19, έχει απέναντι του την πολιτική της κυβέρνησης που είναι εναρμονισμένη στις “ράγες” της Ε.Ε., αφαιρεί σε συνθήκες αποκλεισμού λαϊκό εισόδημα, μια σειρά από δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.

Ιδιαίτερα στην Ιθάκη εκτός από όλα αυτά, αντιμετωπίζει, επίσης διαχρονικά, τις επιπτώσεις


Περισσότερα...

 
 

Μάκης Φόρτες: Αποικιοκρατικοί οι όροι δημοπράτησης του έργου της Κεφαλονιάς

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2021 19:32

Για τα σκουπίδια, από τον ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων!

•332% περισσότερο δημοπρατείται το έργο - από 7,2 εκατ. στα 24 εκατ. – με εκτόξευση των τελών!

Σήμερα 22/1/2021 δημοσιεύτηκε από τον ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: Ψ44Ρ46ΜΜΜ7-ΕΓΠ η προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο: «ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ & ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ Χ.Υ.Τ.Υ. - Ο.Ε.Δ.Α. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ».

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι φόβοι για το που στοχεύει η αιφνιδιαστική δημιουργία του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων.

Τι αποκαλύπτεται λοιπόν από την δημοσίευση της προκήρυξης:

1ον. Το έργο έχει προϋπολογισμό 7.170.819,32 ευρώ και δεν χρεώνεται ΦΠΑ.

Στα «ψιλά» της προκήρυξης αναφέρεται πως «Επιπλέον η σύμβαση περιλαμβάνει και τη λειτουργία του έργου για 6 έτη».

Ερευνώντας αυτό «τον κρυφό όρο της προκήρυξης αποκαλύπτεται ότι το ετήσιο κόστος είναι καθορισμένο στα 660.516 ευρώ συν ΦΠΑ 24% 158.523 ευρώ πάει στα 819.039 ευρώ τον χρόνο… συν κάτι ακόμα που θα δούμε στη συνέχεια.


Περισσότερα...

 
 

Αυτοψία στο δρόμο του Μύρτου με τον Διευθυντή της ΕΥΔΕ Συγκοινωνιακών Υποδομών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2021 19:10

Σήμερα επισκέφθηκα το δρόμο του Μύρτου με τον Διευθυντή της ΕΥΔΕ Συγκοινωνιακών Υποδομών κ. Αναγνώπουλο. Διαπιστώθηκε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει και η ανάγκη αναζήτησης τεχνικής λύσης μόνιμου χαρακτήρα και μεγάλης κλίμακας, ώστε να μην αντιμετωπίζει το νησί μας το ίδιο πρόβλημα κάθε χρόνο.

Όπως είχε προαναγγελθεί, επισκέφθηκε σήμερα την Κεφαλονιά ο κ. Δημήτρης Αναγνώπουλος, Διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών.

Κύριο αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η αυτοψία στο δρόμο πρόσβασης προς την παραλία του Μύρτου, την επισκευή του οποίου γίνεται προσπάθεια να αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, λόγω των μεγάλων τεχνικών δυσκολιών.

Επί τόπου βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τραυλός, ο Δήμαρχος Σάμης κ. Μονιάς και οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Διαπιστώθηκε ότι οι μετατοπίσεις του ορεινού όγκου προκαλούν συνεχώς καταστροφές, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με ένα σύνθετο και μεγάλο τεχνικό έργο. Χρειάζεται μια ολιστική λύση σε όλο το μήκος των 2,5 χιλιομέτρων του δρόμου, ώστε να μην τίθεται συνεχώς σε κίνδυνο η ασφάλεια των επισκεπτών, αλλά και να μην χρειάζονται σχεδόν κάθε χρόνο οι ίδιες επισκευές μεγάλης κλίμακας.


Περισσότερα...

 
 

Παναγής Καππάτος - Ομιλία στην Ολομέλεια για το Ν/Σ του Υπουργείου Εξωτερικών

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2021 11:32

«Καθορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου» (20/1/2021)

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

«Στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο που ανήκουμε υπάρχει αβεβαιότητα, ευκαιρίες και κίνδυνοι. Ο ρόλος που θα πρέπει η Ελλάδα να διεκδικήσει είναι αυτός του ισότιμου ευρωπαίου εταίρου που πρωταγωνιστεί σε αυτόν τον χώρο». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το έτος 1990. Τηρουμένων των αναλογιών μπορούμε σήμερα να μιλούμε για μια ιστορική επιλογή που επιβεβαιώνει τα λόγια του.

Το παρόν σχέδιο νόμου είναι ιστορικό και καθοριστικό για το μέλλον της χώρας. Είναι ιστορικό όχι μόνο γιατί μεγαλώνει γεωγραφικά την πατρίδα, αλλά και γιατί αναδεικνύει την Ελλάδα σε περιφερειακό παίκτη σταθερότητας, ασφάλειας και ανάπτυξης, γιατί επιβεβαιώνει τη στροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής προς την ενεργό εμπλοκή της στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό άλλωστε καταδεικνύουν τόσο οι συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο, όσο και οι ειλικρινείς επαφές μας με την Αλβανία.

Καθίσταται συνεπώς προφανής η ιστορικότητα της επιλογής μας αυτής, αλλά και των ευθυνών που συνεπάγεται η δυναμική παρουσία της ελληνικής διπλωματίας στη γεωγραφική μας περιφέρεια, την Ευρώπη και τον κόσμο.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 194

leivada_banner copy.png