ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
8/2019
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικαίωση για την Περιφερειακή αρχή από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και το Γενικό Λογιστήριο

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 20 Αύγουστος 2019 19:00

Αποκατάσταση της νομιμότητας σε σχέση με τις τοποθετήσεις Γενικών Δ/ντων, επί θητείας Σπύρου, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Με δύο αποφάσεις του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου ανακλήθηκαν οι παράτυπες τοποθετήσεις Γενικών Διευθυντών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που έλαβαν χώρα την 1/1/2011 από τον τότε Περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος είχε προσπαθήσει και το 2016 να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, όπως είναι υποχρεωμένος να πράττει από το θεσμικό του ρόλο για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, όμως οι θιγόμενοι Γενικοί Δ/ντες είχαν προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και είχαν δικαιωθεί για τυπικούς και όχι για ουσιαστικούς λόγους. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε σταθεί σε τυπικούς διοικητικούς λόγους και είχε αγνοήσει τη σοβαρότητα των καταγγελιών για τοποθετήσεις και χορήγηση μισθού και βαθμού που δεν δικαιούνταν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι από την Περιφερειακή Αρχή του κ. Σπύρου.

Περισσότερα...

 

Σχόλια για τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΒΕΚΙ κ Σπαθή

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 20 Αύγουστος 2019 18:59

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του εμπορικού επιμελητηρίου (ΕΒΕΚΙ), Σταύρου Σπαθή για την ανοχή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) στην καταστρατήγηση του ωραρίου των εργαζομένων, η παράταξή μας στο ΕΒΕΚΙ, Αγωνιστική Συνεργασία Επαγγελματοβιοτεχνών - εμπόρων (ΑΣΕ) θέλει να επισημάνει στους συναδέλφους μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους τα παρακάτω:

Οι δηλώσεις αυτές πορεύονται στον άξονα των οδηγιών της Ε.Ε, και των λεγόμενων “Θεσμών” για τη δημιουργία φιλόξενου και ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος για τους μονοπωλιακούς ομίλους και τις μεγάλες επιχειρήσεις ξένων και ντόπιων συμφερόντων.

Είναι δηλώσεις που αντανακλούν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ η οποία διαδεχόμενη τον ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να θωρακίσει περισσότερο τον φιλομονοπωλιακό δρόμο ανάπτυξης που της έστρωσε ο προκάτοχός της στην διακυβέρνηση της χώρας.

Περισσότερα...

 

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ, Κ. ΣΤΑΥΡΟ ΣΠΑΘΗ

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 17 Αύγουστος 2019 16:37

Με έκπληξη και αγανάκτηση διαβάσαμε στα ΜΜΕ την ανακοίνωση-επιστολή του επιχειρηματία, προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου με την παράταξη του Δημάρχου κ. Μιχαλάτου, κ. Σταύρου Σπαθή, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ εγκαλεί τις κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες γιατί κάνουν τη δουλειά τους και καλεί την κυβέρνηση να βάλει φρένο στους ελέγχους για την εφαρμογή της, κουτσουρεμένης ,εργατικής νομοθεσίας διότι το καλοκαίρι το νησί έχει.... πολλή δουλειά!

Θα μπορούσε βέβαια να προτείνει να νομοθετηθεί έλεγχος εποχιακών επιχειρήσεων το χειμώνα, να είναι όλοι ευχαριστημένοι....

Πέρα από τα αστεία όμως, έχει αξία συνάδελφοι και συναδέλφισσες να απαντήσουμε αυτό το λίβελο ενάντια στα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων του νησιού μας και όχι μόνο.

Περισσότερα...

 
 

Στέγαση νέου Δημαρχείου Ληξουρίου

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 12 Αύγουστος 2019 16:18

Η Λαϊκή Συσπείρωση πρόσφατα κατήγγειλε την κατάρτιση (από την σημερινή Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τους νεοεκλεγέντες Δήμαρχους Μιχαλάτο, Κατσιβέλη, Μονιά), των μεταβατικών Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) των νέων Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης. Συγκεκριμένα τονίσαμε ότι η κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού και οι νέοι ΟΕΥ, δεν ανταποκρίνονται ούτε στοιχειωδώς στην κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό, ενώ ταυτόχρονα καταγγείλαμε το γεγονός, ότι οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι δεν είπαν λέξη, για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και σε κτιριακές και άλλες υποδομές.

Περισσότερα...

 

Κίνηση Πολιτών Σάμης: Σχόλιο για απόρριψη αιτήματος προς Περιφερειακό Συμβούλιο

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 08 Αύγουστος 2019 11:16

Κύριε Περιφερειάρχη,

«Είναι, κάποιες στιγμές στη ζωή μας, που πρέπει να πούμε το μεγάλο ¨ναι¨ ή το μεγάλο ¨όχ騻, όπως θα έλεγε κι ο ποιητής.

Εσείς, με τη στάση σας στο αίτημά μας για τη διεξαγωγή Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων με θέμα την εξόρυξη υδρογονανθράκων, επιλέγετε να πείτε ¨όχι¨ στην ουσία, στη συζήτηση για ένα ζήτημα υπαρξιακής σημασίας για τη ζωή και το μέλλον του τόπου μας και των ανθρώπων του. Επιλέγετε να ¨πετάξετε τη μπάλα¨ στην εξέδρα, μεταθέτοντας το ζήτημα στην επόμενη Περιφερειακή αρχή, προφασιζόμενοι αστείες δικαιολογίες, όπως ότι ¨Α] Το Π.Σ. στον εναπομείναντα χρόνο της θητείας του, μπορεί να συζητήσει, μόνο τρέχοντα απλά ζητήματα, έχει δηλαδή de facto υπηρεσιακό χαρακτήρα και Β] ότι ο χρόνος δεν επαρκεί, αλλά και η χρονική περίοδος δεν προσφέρεται για να κληθούν και να παραστούν εκπρόσωποι των γειτονικών Περιφερειών της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου¨.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 210

leivada_banner copy.png