ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
6/2019
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι εθνολογικές εξελίξεις του ελληνικού λαού

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 23 Δεκέμβριος 2018 15:36

Η εθνολογική σύσταση του λαού αυτού, που εγκατεστημένος σε συμπαγέστερες μάζες στην ηπειρωτική Ελλάδα, στη Μακεδονία και τη Θράκη, στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου και στην κεντρική και δυτική Μικρά Ασία, ακτινοβολεί προς όλες τις κατευθύνσεις διεσπαρμένος σε νησίδες, κυρίως αστικών κέντρων, περιβαλλόμενες από ξένους πληθυσμούς, δεν θα διαταραχθεί σοβαρά ως τον 6ο μ.Χ. αιώνα. Η εθνολογική επίδραση των ρωμαϊκών λεγεωνών δεν μπορούσε να είναι υπολογίσιμη, εφόσον πολύ ενωρίς οι λεγεώνες στρατολογούνται ανάμεσα στους ιθαγενείς πληθυσμούς. Οι διάφοροι βάρβαροι, που από τον 3ο αιώνα αρχίζουν να διεισδύουν στα δυτικά σύνορα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, δεν κατάφεραν να εγκατασταθούν οριστικά και κατά μεγάλες μάζες στην Ανατολή. Όσοι κατάφεραν να διεισδύσουν ή όσοι εγκατεστάθηκαν από τους Βυζαντινούς αυτοκράτορες, όπως π.χ. οι

Περισσότερα...

 

Κυκλοφόρησε «Ο Οδυσσέας στη χώρα των μυθικών σκύλων»

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 23 Δεκέμβριος 2018 15:30

Από τις εκδόσεις «Αιγιαλός» κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Ηλία Τουμασάτου «Ο Οδυσσέας στη χώρα των μυθικών σκύλων», σε εικονογράφηση της Ελβίρας Στρατιώτη.

Ο Οδυσσέας Θιακός είναι ένας εσωστρεφής έφηβος, μέτριος μαθητής και καθόλου δημοφιλής. Με την κολλητή του Πένι Σαμικού (εκ του Πηνελόπη), θα περάσουν μια μεγάλη περιπέτεια όταν θα πάνε να φωτογραφίσουν το ερειπωμένο σπίτι του Μονόφθαλμου. Από μια μυστική πόρτα θα βρεθούν παγιδευμένοι σε μια παράξενη χώρα, όπου κατοικούν όλοι οι σκύλοι της ελληνικής μυθολογίας, από τον Κέρβερο ως τη Λαίλαπα, τον σκύλο του Κέφαλου, και τον Άργο, τον αγαπημένο σκύλο του Οδυσσέα. Σ’ αυτόν τον αλλιώτικο κόσμο θα βρεθούν αντιμέτωποι με κινδύνους και προκλήσεις, προσπαθώντας να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Εν τω μεταξύ, τους ψάχνουν οι φίλοι τους: Η ευαίσθητη Ναυσικά και ο αλαζόνας γόης του σχολείου Άντης (εκ του Αντίνοος). Ποιος είναι ο ρόλος του Ποσειδώνα, που κυνηγάει εδώ και

Περισσότερα...

 

Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα – Τι αποφάσισε ο ΟΗΕ

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 22 Δεκέμβριος 2018 13:44

Ιστορική απόφαση έλαβε η Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η οποία ψήφισε ομόφωνα για την επιστροφή ή απόδοση πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσης και φυσικά στην επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα!

Η απόφαση ψηφίστηκε από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 13 Δεκεμβρίου, ύστερα από πρωτοβουλία της Ελλάδας και εστιάζει στην υποχρέωση των κρατών να καταπολεμήσουν την παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε καιρό πολέμου και ζητά από αυτά να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομιά, όχι μόνον λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της, αλλά και επιστρέφοντας κλεμμένα ή παρανόμως διακινηθέντα πολιτιστικά αγαθά στις χώρες προέλευσης.

Περισσότερα...

 
 

«Συνάντηση για θέματα Πολιτιστικής Πολιτικής»

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2018 22:30

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά είχαν οι Βουλευτές των Επτανήσων Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Σταύρος Κοντονής και Κώστας Παυλίδης για θέματα που αφορούν στην πολιτιστική πολιτική των Νησιών μας χθες την Τετάρτη 19/12/2018.  Ο πολιτισμός μαζί με το περιβάλλον αποτελούν δύο από τις πιο σημαντικές συνιστώσες για την επίτευξη της βιώσιμης και αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης και είναι βασικοί  πυλώνες για τον σχεδιασμό και ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού της  περιφέρειας.

Ειδικότερα για την Κεφαλονιά & Ιθάκη η Βουλευτής κατέθεσε σχετικό υπόμνημα με το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στο υπουργείο:

Περισσότερα...

 

''Διαβάζοντας ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι'' στο ΚΔΑΠ ΙΡΙΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 19 Δεκέμβριος 2018 16:55

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ΚΔΑΠ ΙΡΙΣ στον Κεχριώνα μια πρωτότυπη και τόσο ξεχωριστή εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους!

Συγκεκριμένα, η κυρία Λουϊζα Περάτη αφηγήθηκε τον ''Αστρογεννημένο'' του Oscar Wilde με έναν μοναδικό τρόπο που λάτρεψαν τα παιδιά καθώς και οι γονείς που παρεβρέθηκαν στο 'Πολιτιστικό Εργαστήρι'.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 20 από 337

leivada_banner copy.png