ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
9/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.: Συγχαρητήρια στον Βασίλη Κεκάτο

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 28 Μάιος 2019 18:37

Μεγάλη χαρά και τιμή νιώσαμε ως Έλληνες και ιδιαίτερη περηφάνεια ως Κεφαλονίτες για την βράβευση του Βασίλη Κεκάτου με τον Χρυσό Φοίνικα Καλύτερης Μικρού Μήκους ταινίας στο 72ο Φεστιβάλ των Καννών, με την ταινία του «Η Απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς».

Από την συνεργασία μας για τη διοργάνωση του 1ου “SeaNema Open Air Festival” το 2015, διαπιστώσαμε πρωτίστως έναν νέο με ακέραιο χαρακτήρα και ήθος και αφ ετέρου έναν ταλαντούχο σκηνοθέτη στα πρώτα του βήματα με μεράκι για τον κινηματογράφο.

Είμαστε βέβαιοι ότι είναι η απαρχή και άλλων διακρίσεων, αλλά κυρίως της θετικής του προσφοράς στον πολιτισμό μας σε εποχές που η κρίση των αξιών έχει επηρεάσει αρνητικά το πολιτιστικό προϊόν και γίγνεσθαι.

Καλή συνέχεια!!!

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. &Ε.Σ. Πολιτισμού - Αθλητισμού - Νέας Γενιάς

Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 28/5/2019 #ODUSSEIA

 

Μια πολύ μεγάλη διάκριση για ένα σπουδαίο Κεφαλλονίτη, τον Βασίλη Κεκάτο

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 27 Μάιος 2019 15:28

Ο πρώτος Ελληνας σκηνοθέτης που κερδίζει το Χρυσό Φοίνικα για ταινία Μικρού Μήκους

Χρυσός Φοίνικας για την καλύτερη ταινία Μικρού Μήκους απονεμήθηκε σήμερα στον Ελληνα σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο για την τέταρτη ταινία του με τίτλο «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» στο 72ο Φεστιβαλών Καννών.

Ο Βασίλης Κεκάτος είναι ο πρώτος Ελληνας σκηνοθέτης που κερδίζει το Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στις Κάννες.

Η ταινία του κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα στις 11 ταινίες που διαγωνίστηκαν για τον πολυπόθητο βραβείο σε σύνολο 4.240 ταινιών που κατατέθηκαν από όλο τον κόσμο.

Περισσότερα...

 

Αχ εμείς οι Κεφαλλονίτες! Πάνος Λαζαράτος: το πρωί καθηγητής Νομικής και το βράδυ τενόρος!

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 23 Μάιος 2019 15:59

Περισσότερα...

 
 

Ευρυδίκη Λειβαδά: Τα πρώτα χρόνια στην Κεφαλλονιά μετά την Ένωσή της με την Ελλάδα

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 22 Μάιος 2019 18:44

Το κείμενο αφιερώνεται στον αείμνηστο καθηγητή, σεβαστό και πολυαγαπημένο φίλο δρ. Σπύρο Λουκάτο που μέσα από τα κείμενά του για τον Ριζοσπαστισμό μεταλαμπάδευσε στις τωρινές κι αυριανές γενιές την ασίγαστη πίστη και προσήλωσή του στις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της λαϊκής κυριαρχίας, της αδελφότητας, της δημοκρατίας.

Πολιτική - Διοίκηση - Κοινωνία

Τον Μάϊο του 1864 η Κεφαλλονιά, επίσημα και τυπικά πλέον, σταμάτησε να είναι ομόσπονδη Πολιτεία του «Ηνωμένου Κράτους των Ιονίων Νήσων» και μετατράπηκε σε νομό της ελληνικής επικράτειας που εν τέλει σχηματίσθηκε με το Β.Δ. της 17ης Δεκ. 1864. Αρχικά αποτελείτο από μια μόνο επαρχία με έδρα το Αργοστόλι. Στις 5 Μαρτίου 1865 το νησί διαιρέθηκε σε τρεις επαρχίες: Κραναίας, Πάλλης και Σάμης, ενώ στις 9 Ιανουαρίου 1866 προσετέθη και η Ιθάκη. Με το Νόμο ΡΜΓ΄ της 9ης Ιανουαρίου 1866 σχηματίσθηκαν οι επαρχίες και οι δήμοι που θα τις αποτελούσαν, ενώ την 8η Ιανουαρίου 1866 με ΒΔ είχαν καθορισθεί τα όρια των δήμων. Ο Δήμος Κρανίων, η «καρδιά» της Κεφαλλονιάς, κατατάχθηκε στην Α΄ θέση καθόσον είχε πληθυσμό 10.690 κατοίκους, ως έδρα ορίσθηκε το Αργοστόλι και έμβλημα είχε «εν τω μέσω μεν Κέφαλον, ήτοι νέον γυμνόν καθήμενον, γύρωθεν δε τας λέξεις «Δήμος Κρανίων».

Περισσότερα...

 

Ευρυδίκη Λειβαδά: ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΤΑΦΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 20 Μάιος 2019 15:19

Εντιμότατοι άρχοντες της εκκλησιαστικής, πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, και λοιποί σεβαστοί φίλοι

Κατ’ αρχήν υποκλίνομαι στους προγόνους σας, στη λεβεντιά σας, στην ιστορία σας, στις αρχές και στις αξίες σας. Με την πρόσκλησή σας αυτή έγινα κοινωνός του μεγαλείου σας. Ύψιστη τιμή για εμένα. Θεωρώ ιερό χρέος κι εθνική υποχρέωση απέναντι στην ερημική μοναξιά των άταφων νεκρών σας και νοιώθω βαριά την ευθύνη των λόγων μου.

_______________________

Κύριοι δικαστές του Διεθνούς Ανωτάτου δικαστηρίου των Ανθρώπων.

Συγχωρήστε τη συγκίνηση και το ρίγος μου γιατί σήμερα μιλά μέσα μου εκείνη η ανατολική άκρη του ελληνισμού που βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα, χαράζεται από τις Άλπεις τις

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 15 από 349

leivada_banner copy.png