ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
9/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την ερχόμενη Δευτέρα η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το Καστρομονάστηρο Στροφάδων

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 25 Ιούνιος 2019 20:46

Aπό την Υπουργό Πολιτισμού, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τον Μητροπολίτη Ζακύνθου

Στην Αθήνα θα μεταβεί τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για το Καστρομονάστηρο Στροφάδων στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Την προγραμματική σύμβαση, για τη διάσωση και αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου, θα υπογράψουν η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος.

Περισσότερα...

 

Γαλανός Σωτ. Γεράσιμος: Τ’ αϊ –Γιαννιού του Λαμπαδάρη

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 24 Ιούνιος 2019 10:54

Ο Ιούνιος είναι ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλες γιορτές και οι αγρότες με τις φορτωμένες αγροτικές τους ασχολίες δεν έχουν το χρόνο για πανηγύρια και τελετές.

Με τον Ιούνιο συμπίπτει η ακμή του καλοκαιριού, οι θερινές τροπές του ηλίου, που θεωρούνταν σημαντικές και δημιουργούν μια περίοδο επικίνδυνης καμπής στο χρόνο. Για το λόγο αυτό ζητούσαν να προφυλαχθούν με διάφορους τρόπους από κάθε κίνδυνο από τον ήλιο οι παλιοί άνθρωποι, ιδίως οι γεωργοί, που όλη την ημέρα δούλευαν στα χωράφια

Περισσότερα...

 

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός: Μαριέττα Γερασιμάτου. Η παλιά υφάντρα των Τρωιαννάτων

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 24 Ιούνιος 2019 10:51

Σπουδαίο πράγμα η μνήμη, η θύμηση των γεγονότων και η αξιοποίησή τους προς όφελος πολλών και καλών πραγμάτων. Μάλιστα όταν η θύμηση και η μνημόνευση στιγμών και γεγονότων, έρχεται μέσα από όμορφες εικόνες ζωής, για στιγμές καλές του παρελθόντος, αξίζει να τις μελετά κανείς προς τέρψη της ψυχής, προς τέρψη του εσώτερου κόσμου μας, προς καλή διδαχή λαού. Αυτή η μνημόνευση, δεν είναι φοβισμένη από άγχος ζωής, δεν είναι παρελθοντολογία, απεναντίας είναι η μνήμη του πλήθους, του ώριμου Νου και γίνεται εικόνα θεμέλιου και στηρίγματος, όταν πάθουμε μια δυστυχία, όταν καταλάβουμε πως κάτι δεν πάει καλά.

Περισσότερα...

 
 

3 λέξεις που όλοι μας νομίζουμε ότι είναι λάθος, αλλά στην πραγματικότητα είναι σωστές.

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 21 Ιούνιος 2019 16:35

Παρεισφρέω: Δεν είναι και η πιο συνηθισμένη ελληνική λέξη, αλλά όσοι την χρησιμοποιούν το κάνουν, συνήθως, εσφαλμένα, λέγοντας «παρεισφρύω».

Η λέξη προέρχεται από την πρόθεση παρά + το αρχαίο ρήμα εισφρέω= εισδύω και ο λόγος που το παρεισφρέω «δολοφονείται» εντέχνως και γίνεται παρεισφρύω έχει να κάνει μάλλον με το γεγονός πως μας μπερδεύει το συνώνυμο «παρεισδύω».

Κάτι τέτοια γίνονται και παρεισφρέουν συνήθως λάθη στον προφορικό και τον γραπτό λόγο…

Περισσότερα...

 

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός: Βιβλία που διαβάσαμε

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 18 Ιούνιος 2019 22:54

ΚΑΡΟΛΟΣ ΝΤΙΚΕΝΣ, «ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΝΤΟΥΙΝ ΝΤΡΟΥΝΤ», μετάφραση Αθηνάς Κακούρη, εκδόσεις ΕΣΤΙΑ (Αθήνα 2008)

Ταξιδεύοντας στον κόσμο του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα Κάρολου Ντίκενς διαβάσαμε το τελευταίο βιβλίο που έγραψε, χωρίς να προλάβει να το ολοκληρώσει: « Το μυστήριο του Έντουιν Ντρουντ» (μετάφραση Αθηνά Κακούρη, εκδόσεις «Βιβλιοπωλείον της Εστίας» , Αθήνα 2008).

Ο Ντίκενς, και σ’ αυτό το μυθιστόρημά του, στήνει μία ιστορία στην οποία κλειδί είναι η φύση του ανθρώπου, όπως αυτή εκφράζεται στο μυστήριο της αγάπης, στο πώς μπορούμε να την ζήσουμε. Γι’ αυτό και το έργο του μεγάλου συγγραφέα παραμένει διαχρονικό. Πέρα από την μαστοριά του λόγου και την δύναμη της πλοκής ο Ντίκενς κάνει ψυχογραφήματα που ξεκινούν τόσο από τις προσωπικές του εμπειρίες (κατά τους μελετητές ήρωες του μυθιστορήματος έχουν αφετηρία έμπνευσης τα παιδιά του Ντίκενς), όσο και από την σπουδή της ύπαρξης, δίνοντάς μας αφορμές για προβληματισμούς, οι οποίοι καταλήγουν σε μία μεγάλη προτροπή: αφού δούμε τον εαυτό μας, να αποφασίσουμε δρόμους που θέλουμε αληθινά να ακολουθήσουμε για να ψάξουμε νόημα στην ζωή μας.

Υπάρχουν δύο κόσμοι στους οποίους πατά ο συγγραφέας: ο ένας είναι η θρησκεία με κέντρο τον καθεδρικό ναό του Κλόιστεραμ (όπως ονομάζει το Ρότσεστερ). Ο άλλος είναι η

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 12 από 349

leivada_banner copy.png