ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
6/2019
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2019 14:00

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία παρευρέθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στη συναυλία της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής μάγεψαν όλους τους παρευρισκομένους θεατές και καταχειροκροτήθηκαν. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Ένωσης τίμησαν τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο για την προσφορά του στην προβολή της Επτανησιακής Μουσικής με τη διοργάνωση δύο συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής, το 2018 με τέσσερις Επτανησιακές Χορωδίες και την παρούσα συναυλία το 2019.

Περισσότερα...

 

Πρόσκληση από τον Κώστα Ευαγγελάτο

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 18 Μάρτιος 2019 18:36

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, ώρα 19:30

στα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων του ζωγράφου,

λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου,

με τίτλο: «Εξεικονίσεις Art- Est».

Χαιρετισμοί: Γ.Π. Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά.

Ειρήνη Στ. Νταιφά, Εντεταλμένη Δημοτική ΣύμβουλοςΠολιτισμού Δήμου Πειραιά.

Ευαγγελία Μπαφούνη, Διευθύντρια Πολιτισμού Δήμου Πειραιά.

Θεωρητική προσέγγιση: Ευαγγελία Νάκα, Ιστορικός τέχνης.

Περισσότερα...

 

Ιωάννης Μυλωνόπουλος: Η Ελλάδα του αύριο ας μην μείνει μια ρομαντική ουτοπία

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 17 Μάρτιος 2019 10:26

«Ο Έλληνας είναι βασικά εξαιρετικά συναισθηματικός, αλλά ο πλασματικός πλούτος και η κρίση την οποία κατέληξε να βιώνει, μετέτρεψε πολλά από τα συναισθήματα του σε κάτι πλήρως επιφανειακό ή ακόμη και αρνητικό. Σήμερα, το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι εκείνο του φόβου. Φόβος για το αύριο, για ό,τι ξένο και καινούριο, φόβος εν τέλει για τον συνάνθρωπο. Νομίζω όμως, ότι δεν πρόκειται για κάτι το μόνιμο. Εάν αποκατασταθεί σύντομα η εμπιστοσύνη απέναντι στο πολιτικό σύστημα και την οικονομία, ο Έλληνας θα μπορεί να επιστρέψει σε αυτό που κατά βάση είναι: φιλικός, αλληλέγγυος και φιλόξενος».

Περισσότερα...

 
 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤO ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2019 10:21

Η Αθήνα «Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» του δήμου Αθηναίων μαζί με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Ένα βιβλίο πριν από την πτήση & Airportraits!

Η μεγάλη γιορτή του βιβλίου και της ανάγνωσης συνεχίζεται ως τον Απρίλιο 2019 και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εμπλουτίζει με δύο ακόμη νέες δράσεις τη διαρκή συνεργασία του με την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων!

Ένα βιβλίο πριν από την πτήση! Με μία ακόμη ξεχωριστή πρωτοβουλία συνεχίζει το αεροδρόμιο τη συμμετοχή του το Μάρτιο 2019 για την ανάδειξη της Αθήνας σε προορισμό πολιτισμού. Οι επιβάτες που αναχωρούν από την Αθήνα, βρίσκουν πλέον … «γειτονιές βιβλίου» στις αίθουσες αναχώρησης, για μια ξεχωριστή εμπειρία ανάγνωσης που ονομάστηκε “Athens as a Book”! Σπουδαία έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, 187 βιβλία – στην ελληνική γλώσσα ή σε μετάφραση στην αγγλική – έχουν τοποθετηθεί πλάι στα καθίσματα των ταξιδιωτών, οι οποίοι μπορούν πλέον να «ταξιδέψουν» για λίγο μέσα από τις σελίδες των μεγάλων Ελλήνων ποιητών και πεζογράφων, πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους. Παίρνοντας λοιπόν στα χέρια τους κάποιο από τα βιβλία που τους περιμένουν στο αεροδρόμιο, οι επιβάτες «αποχαιρετούν» την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου … διαβάζοντας!

Περισσότερα...

 

Η ΓΑΛΛΙΑ & Ο ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ (1748-1833) ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ 1821 Μέρος Β΄

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 12 Μάρτιος 2019 17:19

Ἡ ἂοκνος πνευματική ἐργασία τοῦ Κοραῆ τοῦ χαρίζει πλέον Πανευρωπαϊκήν ἀναγνώρισιν, ὡς βεβαίως καί εἰς τήν σκλαβωμένην καί μαχομένην Πατρίδα. Ταὐτοχρόνως καθιερώνεται πλήρως ὡς ὁ ἐκπρόσωπος τῆς Ἑλλάδος ἐν Γαλλίᾳ καί Εὐρώπῃ. Ἦτο τότε πού ὁ Κοραῆς ἐπαρουσίασε μίαν πρώτην ἒκδοσιν τοῦ Λεξικοῦ τῆς Ἀρχαίας καί τῆς Συγχρόνου Ἑλληνικῆς Γλώσσης. Τήν ἒξοχον ἐργασίαν τοῦ Κοραῆ εἰς τήν «λεξικογραφίαν» τήν ἀναφέρει ὁ Jean-Claude Polet εἰς τό βιβλίον του «Εὐρωπαϊκή Φιλολογική Κληρονομία, Ἀνθολογία τῆς Γαλλικῆς Γλώσσης» (Patrimoine Littéraire Européen, Anthologie en Langue Française) χαρακτηρίζων ὁ Polet τόν Κοραῆν ὡς τόν «μεγαλύτερον κριτικόν τῆς Εὐρώπης»

Ἐξ ἂλλου τῷ 1830 ὁ Κοραῆς ἱδρύει τό Ἑλληνικόν Λύκειον τῶν Παρισίων διά νά μορφώνωνται ἐκεῖ κατά πρῶτον λόγον τά τέκνα τῶν ἐν τῇ Εὐρωπαϊκῆ διασπορᾷ Χίων ὡς καί λοιπῶν Ἑλληνοπαίδων. Κατόπιν ὑποδείξεώς του ἡ Σχολή αὐτή ἐτέθη ὑπό τήν Διεύθυνσιν καί διαχείρισιν τοῦ Γάλλου Κόμητος Lasteyrie, μετά πού ὁ ἐν Κερκύρᾳ εὑρισκόμενος Χῖος καθηγητής Νεόφυτος Βάμβας δέν ἠθέλησε νά μετοικήσῃ εἰς Παρισίους.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 11 από 337

leivada_banner copy.png