ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
7/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ευχές από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδος

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 18 Απρίλιος 2020 12:02

Περισσότερα...

 

Ευρυδίκη Λειβαδά: Ένας πραγματικά μεγάλος Ποιμενάρχης της Εκκλησίας της Κεφαλληνίας

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2020 12:12

Έχω ακούσει πολλές φορές ομιλίες και παραινετικούς λόγους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρίου Δημητρίου. Όλα αυτά σε καιρούς προ κορωνοϊού –μια και που αυτή η πανδημία αποτελεί σύγχρονη τομή του χρόνου μας-. Εν μέσω όμως πανδημίας, όπου η κοινωνία μας είναι διχασμένη ως προς την εκτέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων, αλλά και ορισμένοι από τους υπηρέτες της Εκκλησίας μας ακολουθούν μια δική τους πορεία που δεν υπακούει τις εντολές ΔΙΣ και κράτους, η σημερινή πρωϊνή ομιλία του Σεβασμιωτάτου μας η οποία μετεδόθη δια μέσω του ραδιοφώνου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για άλλη μια φορά απέδειξε το ύψος και τις αξίες που πρέπει να έχει κάθε πραγματικός Ποιμενάρχης.


Περισσότερα...

 

Ηλίας ΤΟυμασάτος: Φέτος, σε παρακαλώ, μείνε σπίτι, καλέ μου χριστιανέ!

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2020 18:54

Καλέ μου χριστιανέ,

Όχι, δυστυχώς εγώ δεν είμαι αυτό που λένε «καλός χριστιανός». Δεν εκκλησιάζομαι και τόσο συχνά, δεν έχω πνευματικό, δεν έχω εξομολογηθεί ποτέ, έχω μερικά χρόνια να κοινωνήσω. Όμως, τολμώ να θεωρώ τον εαυτό μου χριστιανό. Έστω, «κακό» χριστιανό, που όμως πιστεύει αυτά που δίδαξε ο Χριστός, την ανυστερόβουλη αγάπη για τον συνάνθρωπο, την καταλλαγή, την καρτερία, την ανεκτικότητα. Που συγκινείται από την απόκοσμη πνευματικότητα της ορθοδοξίας, από τα άυλα σώματα των αγίων στις εικόνες, που νιώθει ζεστασιά σαν παιδί στη μεγάλη αγκαλιά της Πλατυτέρας – αυτό δεν είναι άλλωστε η αληθινή εκκλησία; Μια μεγάλη αγκαλιά αλληλεγγύης που χωράει όλους. Και μια ηλιαχτίδα ελπίδας. Εκείνη η ελπίδα που ξεχειλίζει μέσα από τον ψίθυρο της προσευχής.


Περισσότερα...

 
 

Ζολιώ Λαδά-Βαρβαρεσου: ΑΣΑΛΕΥΤΟΙ ΤΑΞΕΙΔΕΥΤΕΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 04 Απρίλιος 2020 13:27

Οι άνθρωποι ταξίδευαν.

Ολο ταξίδευαν πάντα.

Άφηναν τόν Ήλιο πίσω απ’

τά βουνά έψαχναν τόπους εξωτικούς.

Οι άνθρωποι ταξίδευαν

από τή Δύση στήν Ανατολή

απ τήν Ανατολή στή Δύση.

Μέ συμβόλαια εκατομμυρίων.


Περισσότερα...

 

Ευρυδίκη Λειβαδά: Η ανατομία της απληστίας

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 01 Απρίλιος 2020 23:15


Χρόνων αρχές

Θολοί καιροί. Ο άνθρωπος έπιασε την πέτρα, σκότωσε ζώα κι έφαγε, και με δέρμα τους προφυλάχθηκε από τη φύση. Έπλασε θεούς, δάμασε τους φόβους του και τάϊσε τους θεούς του με καλούδια για να μην κακιώνουν μαζί του. Έθαψε τους νεκρούς του. Γνώρισε την αρμονία των κύκλων του χρόνου. Υπάκουσε σε αυτούς. Εξημέρωσε σπόρους. Έδωσε λύση σε προβλήματα. Συντήρησε την τροφή του. Αποθήκευσε. Έδωσε σχήμα στην πέτρα. Εκχέρσωσε την άγρια γη. Απέκτησε σοδειές αποδοτικές. Ανθεκτικές. Ανέπτυξε τις δεξιότητές του. Γέννησε τον τροχό. Σμίλεψε χειρόμυλους. Άλεσε τους σπόρους κι έκανε ψωμί. Χόρτασε την πείνα του. Εξημέρωσε ζώα, τα μάντρωσε και τα έβαλε στη δούλεψή του. Άρχισε να χαράσσει δική του πορεία στους αιώνιους κανόνες της φύσης. Από την πέτρα αφαίρεσε το μέταλλο. Το μαλακό στην αρχή. Το έλιωσε και το


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 8 από 376

leivada_banner copy.png