ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
7/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος: “Ως λέων, πυρ πνέων”

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 19 Μάιος 2020 21:11

(Φράση από την ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως)

Οι Άγιοι Δεκατρείς Μάρτυρες τής Παναγίας τής Καντάρας• Κύπρος• 1231.

Οι μαρτυρήσαντες υπό των Λατίνων, επειδή αρνήθηκαν να απαρνηθούν τον Ορθόδοξο τρόπο Θείας Κοινωνίας, με λαβίδα (κουταλάκι). Ας το σκεφθούν αυτό, όσοι με την "υπεύθυνη" στάση τους, άνοιξαν τον δρόμο γιά ακόμα μεγαλύτερη άλωση, με την σκέψη για δρομολόγηση τής Θείας Κοινωνίας σε στερεά μορφή και σφραγισμένη, που θα προσιδιάζει με των Λατίνων!

Οι Άγιοι εορτάζουν στις 19 Μαϊου. Βασανίσθηκαν, φυλακίσθηκαν• έφαγαν επί 3 χρόνια μουχλιασμένο ψωμί• λιθοβολήθηκαν• δέθηκαν από τα πόδια σε άγρια άλογα, που κάλπασαν πάνω σε κοφτερές πέτρες ξεροποτάμου, ραβδιζόμενοι συνεχώς, και τέλος εκάηκαν ζωντανοί•

ως λέοντες, πυρ πνέοντες, επειδή αρνήθηκαν να απαρνηθούν την Ορθόδοξη Θεία Κοινωνία.

Σήμερα οι ξένοι δεν χρησιμοποιούν εναντίον μας τέτοια βάρβαρα μέσα• αλλά πολύ πιό εωσφορικά κ ύπουλα! Διότι είναι ενδεδυμένα, το "νοιάξιμο", την "υγεία", την "υπευθυνότητα", την "φροντίδα", την "αλληλεγγύη", την "αγάπη", την "ειρήνη", την "αδελφωσύνη"... τα λόγια τού Χριστού, στο στόμα τού διαόλου, όπως λέει και ο Πατήρ Γεράσιμος Φωκάς, όπως τον ζούμε!


Περισσότερα...

 

Ευρυδίκη Λειβαδά: Ηλ Πανάς. Ξεφυλλίζοντας άγνωστες σελίδες τον καιρό του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 19 Μάιος 2020 20:32

Περισσότερα...

 

Η Deutsche Bank χρηματοδότησε τη Γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 19 Μάιος 2020 15:10

Τα τέλη του 19ου αιώνα και οι αρχές του 20ού ήταν μια περίοδος όπου Γερμανία και Τουρκία είχαν έρθει πολύ κοντά, με τους Γερμανούς και τον τότε «Κάιζερ» Γουλιέλμο Β΄ να επιδιώκει και τελικά να πετυχαίνει τη διείσδυση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας.

Η προσπάθεια διείσδυσης της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας ξεκίνησε ήδη από το 1867, όταν ιδρύεται στην Τουρκία σχολή διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας.

Αργότερα κυκλοφορεί στη Γερμανία βιβλίο-οδηγός Η Μικρά Ασία πεδίο γερμανικού εποικισμού.

Ο τότε «Κάιζερ», όπως έμεινε στην ιστορία, επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη και έχει θερμή συνάντηση με τον Σουλτάνο τον οποίο χαρακτηρίζει «φίλο», ενώ μοιράζει εκατοντάδες παράσημα στους Τούρκους αξιωματούχους.


Περισσότερα...

 
 

Λ. Κωνσταντινίδης:Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΙΣ ΤΟΥ ΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΓΚΑΛΛΩΠΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛ. ΓΛΩΣΣΑΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 19 Μάιος 2020 14:54

Παρακολουθῶ τάς ἐπανειλημμένας προσπαθείας τάς ὁποίας καταβάλλουν ἐξηγῶν τήν οὐσιώδη διαφοράν εἰς τήν σημασίαν τῆς χρήσεως τοῦ ἐπιρρήματος «ἀμέσως» καί τοῦ «ἂμεσα». Ὃμως δυστυχῶς αἱ προσπάθειαί ἀποβαίνουσιν ἐπί ματαίῳ. Περισσότερον ἀνθίστανται οἱ ἐκφωνηταί/-τριαι τοῦ «ἂμεσα» ἐπιμένοντες/-ουσαι τόσον εἰς Ἑλλάδα ὃσον καί εἰς Κύπρον εἰς τήν λανθασμένην ἐπιβολήν τοῦ «ἂμεσα» εἰς τήν Ἑλληνικήν γλῶσσαν, συνεπικουρούμενοι εἰς τοῦτο ὑπό πολιτικῶν κ.ἂ.

Ὁ γράφων εἰς ἂρθρον του εἰς τήν ΑΛΗΘΕΙΑ τῆς 24/12/2019 προσεπάθησε νά ἐξηγήσῃ τό θέμα ἀπό τῆς Γραμματικῆς ἀπόψεώς του, ὃτι δηλ. τό «ἂμεσα» εἶναι εἰλημμένον ἐκ τῆς Ὀνομαστικῆς καί Αἰτιατικῆς τοῦ Πληθυντικοῦ τῶν Οὐδετέρων Ἐπιθέτων τῆς Δευτέρας Κλίσεως.


Περισσότερα...

 

Ευρυδίκη Λειβαδά ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 19 Μάιος 2020 14:52

Στον 57ο τόμο του «Αρχείου Πόντου» της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών φιλοξενείται η μελέτη-ανακοίνωσή μου για τους Πόντιους -και τους λοιπούς Μικρασιάτες- στην Κεφαλλονιά μετα την Γενοκτονία.

Οπωσδήποτε η έρευνα δεν καλύπτει όλο το ευρύ φάσμα. Περιέχει πληροφορίες από αρχεία τα οποία αναφέρω αναλυτικά, αλλά και από ορισμένες οικογένειές με μέλη των οποίων ήλθα σε επαφή. Αποτελεί όμως μια βάση στην οποία ο αυριανός ερευνητής μπορεί να «πατήσει» και να προσθέσει πληροφορίες. Επειδή οφείλω την δημοσίευση σε όσους βοήθησαν στην έρευνά μου, κρίνω πως πρέπει να τους ευχαριστήσω για άλλη μια φορά θερμά. Ανάμεσά τους ο κ. Σάββας Σαββαόγλου, η κ. Έμελυ Χατζηχρήστου, η κ. Γεωργία Αναστασιάδου-Αλεξανδρή, η κ. Νίκη Τσουρούφλη-Καππάτου, ο κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης, η κ. Πολύμνια Σταθάτου.

Ακολουθεί μέρος από την Εισαγωγή.

Ο ΕΝ ΑΡΧΗ ΛΟΓΟΣ


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 5 από 376

leivada_banner copy.png