ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαφήμιση
2/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στον σπουδαίο υδατογράφο Άγγελο Γιαλλινά

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 10 Οκτώβριος 2019 18:21

Αφιέρωμα στον σπουδαίο υδατογράφο Άγγελο Γιαλλινά, στο αρχοντικό της οικογένειας Γιαλλινά, στο Καβαλλούρι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29.09.2019, με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Καβαλλουρίου, σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Καβαλλουρίου.

Βασικές ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η αρχαιολόγος Ελένη Μπουνιά και η -με καταγωγή από το Καβαλλούρι- πολιτικός μηχανικός και μελετήτρια (μαζί με την Αγγελική Κουρσάρη) του αρχοντικού, Χρύσα Χαλικιοπούλου. Στη διάρκεια των ομιλιών αναλύθηκε όχι μόνο η ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού υδατογράφου αλλά και η ιστορία και θρύλοι της ζωής στο αρχοντικό.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από το πλήθος κόσμου, θεσμικοί άρχοντες και εκπρόσωποι φορέων πολιτισμού.

Περισσότερα...

 

Ψήφισμα για τον θολωτό μυκηναϊκό τάφο των Τζαννάτων

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 09 Οκτώβριος 2019 19:53

Ψήφισμα των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλογικοτήτων και ενεργών πολιτών που συγκεντρώθηκαν στο πνευματικό κέντρο του Πόρου την Δευτέρα 7-10-2019 με θέμα :

«Ο θολωτός μυκηναϊκός τάφος των Τζαννάτων και η σημασία του – η ένταξη του μνημείου στο ΕΣΠΑ»

Οι υπογράφοντες το παρόν ψήφισμα ζητούμε από τους θεσμικούς φορείς της συντεταγμένης Ελληνικής πολιτείας να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες που τους αναλογούν για την προστασία και την ανάδειξη του καταρρέοντος μνημειώδους θολωτού τάφου των Τζαννάτων, του πλέον εμβληματικού μνημείου της μυκηναϊκής περιόδου σε όλη την επικράτεια της Ιονίου Περιφέρειας αλλά και της βορειοδυτικής Ελλάδος.

Περισσότερα...

 

Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 09 Οκτώβριος 2019 19:43

Η Α.Ε. o Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13), την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:30, την έκθεση «Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση». Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του κ. Γιάννη Κόκκωνα, Καθηγητή Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με θέμα «Ξεχωριστές σταγόνες στον ωκεανό» και του κ. Κωνσταντίνου Σπ. Στάικου, αρχιτέκτονα και ιστορικού του βιβλίου με θέμα «Τα ετερόγλωσσα αρχέτυπα της ελληνικής γραμματείας ως εργαλείο στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση κατά την Αναγέννηση». Στην έκθεση, της οποίας την επιμέλεια

Περισσότερα...

 

Πληθυσμιακές μετακινήσεις προς τα Ιόνια Νησιά: από τον 13ο αιώνα έως την Ένωση με την Ελλάδα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 07 Οκτώβριος 2019 20:50

Το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ελληνοϊταλικές Σπουδές: Ιστορία, Λογοτεχνία και Κλασική Παράδοση») σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Ιονίου οργανώνουν επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Πληθυσμιακές μετακινήσεις προς τα Ιόνια Νησιά: από τον 13ο αιώνα έως την Ένωση με την Ελλάδα».

Η έναρξη του συμποσίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 (18:30) στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30. Οι συνεδρίες (10-11 Οκτωβρίου 2019, 09:00-17:00) θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόλου, 5 Πλάκα.

Περισσότερα...

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Κόσμημα, Μάσκες θεάτρου»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 07 Οκτώβριος 2019 20:43

Με πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου και καλλιτεχνών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Κόσμημα, Μάσκες θεάτρου - Έκθεση εφαρμογών των εικαστικών τεχνών Α΄ μέρος» στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" του Δ. Αθηναίων (παλιό πιλοποιείο Ηλία Πουλόπουλου), Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, στο Θησείο.

Την έκθεση διοργανώνουν το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εφορεία Διακοσμητικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος / Ε.Ε.Τ.Ε.

Περισσότερα...

 
 

Σύσκεψη με θέμα τον βασιλικό τάφο στα Τζαννάτα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 05 Οκτώβριος 2019 16:22

Περισσότερα...

 
 

ΜΗΝΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΕΤΕ, Α' ΜΕΡΟΣ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 03 Οκτώβριος 2019 16:12

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εφορεία Διακοσμητικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, διοργανώνουν, Έκθεση Μήνας Εφαρμογών των Εικαστικών Τεχνών, Α΄μέρος: Σκηνογραφία-Ενδυματολογία-Μάσκες Θεάτρου-Κόσμημα, στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" του Δ. Αθηναίων (παλιό πιλοποιείο Ηλία Πουλόπουλου), Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο, στάση Μετρό Κεραμεικός.

Στην έκθεση συμμετέχουν μέλη του Ε.Ε.Τ.Ε. ανεξάρτητα από το τμήμα στο οποίο ανήκουν, με έργα τα οποία εντάσσονται στις επιμέρους ειδικότητες οι οποίες καλύπτονται από την Εφορεία Διακοσμητικής και αφορούν στις Εφαρμοσμένες Τέχνες (Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Κόσμημα, Μάσκες Θεάτρου) μετά από ανοιχτή πρόσκληση και επιλογή από την Επιτροπή Κατάταξης και Κρίσης του Ε.Ε.Τ.Ε.

Η Διάρκεια Έκθεσης θα είναι από 5 έως 29 Οκτωβρίου 2019.

Τα Εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 5 Οκτώβρη 2019, ώρα 19:00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ: Αλιμπέρτης Άγγελος, Αλιμπέρτης Αλέξανδρος-Στέφανος Αρσένη Αναστασία, Βακάλη Ελένη, Βακίδου Βαρβάρα-Αθανασία, Γαβαλλάς Νικόλαος, Γουλάκου Εύα, Δημητριάδη Μαρία, Εξάρχου Δήμητρα, Ευαγγελάτος Κώστας, Ζιάκα Βασιλική, Ζουμπουλάκης Πέτρος, Ιστικοπούλου Θάλεια, Καζιρέλοβα Ναταλία, Κάνιστρα-Ελευθερουδάκη Πόλυ, Κοντούλη Αναστασία, Κορρέ Πένυ, Κουζούνη Μίνα, Κουσίδου Ελένη, Κρίσικο Χρυσικού Κλέβες, Κυρίτσης Νίκος, Κύρου-Τσακάλου Ελένη, Λαζοπούλου Χριστιάνα, Λαμπρέτσα Δήμητρα, Λυρίτη Ελισάβετ, Μαυραντζάς Αθανάσιος,

Περισσότερα...

 
 

Eκδηλώσεις στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο: ΜΠΟΛΙΒΑΡ: Ένα ελληνικό ποίημα / Προικοσύμφωνο

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 03 Οκτώβριος 2019 16:07

Στα πλαίσια της Νύχτας Πολιτισμού Athens Culture Net 2019 που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων και το Δίκτυο Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο φιλοξενεί την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 21:00, την εκδήλωση: «ΜΠΟΛΙΒΑΡ: Ένα ελληνικό ποίημα», με τον Ιωάννη Μελισσανίδη.

Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Ελπίδα Σκούφαλου.

Σχεδιασμός ήχου: Νίκος Διονυσόπουλος.

Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 10 από 229

leivada_banner copy.png