ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαφήμιση
11/2019
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Κόσμημα, Μάσκες θεάτρου»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 07 Οκτώβριος 2019 20:43

Με πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου και καλλιτεχνών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Κόσμημα, Μάσκες θεάτρου - Έκθεση εφαρμογών των εικαστικών τεχνών Α΄ μέρος» στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" του Δ. Αθηναίων (παλιό πιλοποιείο Ηλία Πουλόπουλου), Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, στο Θησείο.

Την έκθεση διοργανώνουν το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εφορεία Διακοσμητικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος / Ε.Ε.Τ.Ε.

Περισσότερα...

 

Σύσκεψη με θέμα τον βασιλικό τάφο στα Τζαννάτα

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 05 Οκτώβριος 2019 16:22

Περισσότερα...

 

ΜΗΝΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΕΤΕ, Α' ΜΕΡΟΣ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 03 Οκτώβριος 2019 16:12

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εφορεία Διακοσμητικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, διοργανώνουν, Έκθεση Μήνας Εφαρμογών των Εικαστικών Τεχνών, Α΄μέρος: Σκηνογραφία-Ενδυματολογία-Μάσκες Θεάτρου-Κόσμημα, στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" του Δ. Αθηναίων (παλιό πιλοποιείο Ηλία Πουλόπουλου), Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο, στάση Μετρό Κεραμεικός.

Στην έκθεση συμμετέχουν μέλη του Ε.Ε.Τ.Ε. ανεξάρτητα από το τμήμα στο οποίο ανήκουν, με έργα τα οποία εντάσσονται στις επιμέρους ειδικότητες οι οποίες καλύπτονται από την Εφορεία Διακοσμητικής και αφορούν στις Εφαρμοσμένες Τέχνες (Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Κόσμημα, Μάσκες Θεάτρου) μετά από ανοιχτή πρόσκληση και επιλογή από την Επιτροπή Κατάταξης και Κρίσης του Ε.Ε.Τ.Ε.

Η Διάρκεια Έκθεσης θα είναι από 5 έως 29 Οκτωβρίου 2019.

Τα Εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 5 Οκτώβρη 2019, ώρα 19:00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ: Αλιμπέρτης Άγγελος, Αλιμπέρτης Αλέξανδρος-Στέφανος Αρσένη Αναστασία, Βακάλη Ελένη, Βακίδου Βαρβάρα-Αθανασία, Γαβαλλάς Νικόλαος, Γουλάκου Εύα, Δημητριάδη Μαρία, Εξάρχου Δήμητρα, Ευαγγελάτος Κώστας, Ζιάκα Βασιλική, Ζουμπουλάκης Πέτρος, Ιστικοπούλου Θάλεια, Καζιρέλοβα Ναταλία, Κάνιστρα-Ελευθερουδάκη Πόλυ, Κοντούλη Αναστασία, Κορρέ Πένυ, Κουζούνη Μίνα, Κουσίδου Ελένη, Κρίσικο Χρυσικού Κλέβες, Κυρίτσης Νίκος, Κύρου-Τσακάλου Ελένη, Λαζοπούλου Χριστιάνα, Λαμπρέτσα Δήμητρα, Λυρίτη Ελισάβετ, Μαυραντζάς Αθανάσιος,

Περισσότερα...

 

Eκδηλώσεις στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο: ΜΠΟΛΙΒΑΡ: Ένα ελληνικό ποίημα / Προικοσύμφωνο

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 03 Οκτώβριος 2019 16:07

Στα πλαίσια της Νύχτας Πολιτισμού Athens Culture Net 2019 που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων και το Δίκτυο Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο φιλοξενεί την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 21:00, την εκδήλωση: «ΜΠΟΛΙΒΑΡ: Ένα ελληνικό ποίημα», με τον Ιωάννη Μελισσανίδη.

Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Ελπίδα Σκούφαλου.

Σχεδιασμός ήχου: Νίκος Διονυσόπουλος.

Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα...

 

Ενας λησμονημένος Έλληνας πρίγκιπας επιστρέφει στο Λονδίνο ύστερα από τέσσερις αιώνες

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 01 Οκτώβριος 2019 15:37

Περισσότερα...

 
 

Έναρξη χορευτικής χρονιάς για τον ΜΠΑΛΛΟ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 01 Οκτώβριος 2019 15:10

Περισσότερα...

 
 

Η Εύλογη Αμοιβή αμφισβητείται από την Ηλεκτρονική Βιομηχανία

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 30 Σεπτέμβριος 2019 17:15

Εντεί­νε­ται η εκ­στρα­τεία που έχει ξε­κι­νή­σει πα­ρα­σκη­νια­κά η ορ­γά­νω­ση των κα­τα­σκευα­στών ηλε­κτρο­νι­κών συ­σκευών (Digital Europe) προ­κει­μέ­νου να αμ­φι­σβη­τή­σει την εύ­λο­γη αμοι­βή. Δώ­δε­κα (12) ευ­ρω­παϊ­κές ορ­γα­νώ­σεις δη­μιουρ­γών με κοι­νή ανοι­χτή επι­στο­λή υπε­ρα­σπί­ζο­νται τον θε­σμό της εύ­λο­γης αμοι­βής.

Το πα­ρα­κά­τω κεί­με­νο απο­τε­λεί ένα μέ­ρος της κοι­νής δή­λω­σης τους προς τους αρ­μό­διους Ευ­ρω­παί­ους Επι­τρό­πους:

Οι ευ­ρω­παϊ­κές ορ­γα­νώ­σεις δη­μιουρ­γών και τα συν­δι­κά­τα τους (τα οποία αριθ­μούν πε­ρισ­σό­τε­ρους από 2.541.000 δη­μιουρ­γούς) ζη­τούν από τα θε­σμι­κά όρ­γα­να λή­ψης απο­φά­σε­ων της ΕΕ να στη­ρί­ξουν τα ευ­ρω­παϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα και να αντι­στα­θούν στην πί­ε­ση που δέ­χο­νται από τους κα­τα­σκευα­στές ηλε­κτρο­νι­κών συ­σκευών οι οποί­οι προ­σπα­θούν να απο­δυ­να­μώ­σουν τη νο­μο­θε­σία της ΕΕ που προ­βλέ­πει την εύ­λο­γη αμοι­βή. 

Περισσότερα...

 
 

Γ. Γαλανός: Ιερός Ναός Αγίας Θέκλης στο ομώνυμο χωριό της Ανωγής Παλικής- (Δήμος Ληξουρίου)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 24 Σεπτέμβριος 2019 15:52

(Το σύντομο αυτό ιστορικό γράφτηκε αμέσως μετά τους σεισμούς του 2014. Εργασίες προς αποκατάσταση του ναού δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί, παρόλο που υπάρχουν μελέτες και μεγάλη προσπάθεια από τους κατά καιρούς επιτρόπους. Το καμπαναριό και το εξωτερικό τοιχίο αποκαταστάθηκαν. Αναμένονται σύντομα εργασίες και για το ναό, που αποτελεί ένα μνημείο όχι μόνο για το χωριό της Αγίας Θέκλης, αλλά και για όλο το νησί μας.

Ο περίφημος ναός της Αγίας Θέκλης της περιοχής Ανωγής της Παλικής Κεφαλονιάς βρίσκεται στο μέσω του ομώνυμου χωριού και είναι ένας από τους παλιούς ναούς της επαρχίας Πάλλης, συνδέεται δε άμεσα με της ιστορικής οικογένειας των Λοβέρδων Λιβιεράτων.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 4 από 222

leivada_banner copy.png