ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
7/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλέξανδρος Κλώσσας: Στο όριο οι αντοχές και τα αποθέματα της Ελληνικής Οικονομίας

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 07 Μάιος 2020 20:59

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στρέφει το βλέμμα του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ελπίζει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκταμίευσης των κονδυλίων για τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης.

Στην καλοσύνη και κυρίως στην ταχύτητα των ξένων ποντάρει η κυβέρνηση προκειμένου να μην δει να αδειάζει πριν την ώρα του το Δημόσιο ταμείο. Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και στο υπουργείο Οικονομικών, δίνουν καθημερινή μάχη προκειμένου να μην ξεστρατίσει η προσπάθεια και να διατηρηθούν σε επίπεδα ασφαλείας τα ταμειακά διαθέσιμα.

Η λύση του προβλήματος όμως είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Από τους δυσκολότερους παράγοντες είναι το γεγονός ότι η μια συνισταμένη του προβλήματος δεν είναι απλά άγνωστη, αλλά προς το παρόν απουσιάζει.


Περισσότερα...

 

Με νέα αίτηση από τους επιχειρηματίες θα γίνει η καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής του 1 δισ.

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 04 Μάιος 2020 11:20

Τη διαδικασία με την οποία οι 138.000 δυνητικά δικαιούχοι θα λάβουν την επιστρεπτέα προκαταβολή του 1 δισ. ευρώ περιγράφει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σήμερα. Το ΥΠΟΙΚ έχει αναγγείλει πως 90.000 εταιρείες πληρούν τους όρους, αλλά σύμφωνα με την ΚΥΑ δίδεται δικαίωμα ενστάσεων.

Επίσης αναφέρεται και η πιθανότητα μη επιστροφής ποσού έως 30%- 40% αλλά με δύσκολους όρους: αν υπάρχει μείωση τζίρου 70% και το 2021 ή αν διατηρηθεί ο αριθμός εργαζομένων διαρκώς για 1 χρόνο για εταιρείες με απασχόληση άνω των 20 ατόμων.

Συγκεκριμένα η ΚΥΑ ορίζει πως παρέχεται δυνατότητα:

Περισσότερα...

 

Συνέντευξη Σπύρου Γαλιατσάτου: «Εάν είναι αληθή όσα ακούμε, δεν θα δουλέψουμε καθόλου»

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 03 Μάιος 2020 20:44

Το καλό και το κακό σενάριο για τον Τουρισμό

Συνέντευξη στα Κεφαλονίτικα Νέα έδωσε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Γαλιατσάτος για τον τουρισμό στην Κεφαλονιά. Μίλησε για τα σενάρια του φετινού καλοκαιριού, για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ξενοδόχοι, για τις επιχειρήσεις που μπορεί να καταρρεύσουν αλλά και αυτές που με κρατικά χρήματα θα προσπαθήσουν να εξαγοράσουν «πτώματα», για τους «νταβατζήδες» που, όπως είπε, τριγυρνούν στα ξενοδοχεία και προωθούν «πιστοποιήσεις» αλλά και για τον κίνδυνο οι προϋποθέσεις που θα μπουν φέτος στον τουρισμό να μην επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να δουλέψουν, ακόμη κι αν υπάρξει ζήτηση.


Περισσότερα...

 
 

Ποια είναι τα νέα κριτήρια για τα 800 ευρώ – Ενίσχυση επιχειρήσεων

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2020 16:51

Το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας αλλάζει τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου. Το Μάιο θα δοθεί έμφαση στη στήριξη των επιχειρήσεων μέσω της παροχής ρευστότητας, χωρίς όμως να πάψει η στήριξη εργαζομένων, ειδικά όσων η σύμβαση εργασίας θα παραμείνει σε αναστολή.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, της «επιστρεπτέας προκαταβολής» στις επιχειρήσεις που θα επιλεγούν ενώ τη δυνατότητα για αγορά πετρελαίου θέρμανση θα έχουν όσοι το επιθυμούν έως τις 15 Μαΐου.


Περισσότερα...

 

Η Οικονομία μετά την καραντίνα – Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για την απασχόληση και τον τουρισμό

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2020 15:05

Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών, ανάλογα με την ύφεση που θα υπάρξει στη χώρα

Μαζί με το σχέδιο για την επιστροφή στην… κανονικότητα σε μαγαζιά, σχολεία και στις υπόλοιπες δραστηριότητες της ζωή μας, μετά την άρση των αυστηρών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έχει αρχίσει και η η αντίστροφη μέτρηση για να βρεθεί και η οικονομία σε κανονικούς ρυθμούς. Με έμφαση τον τουρισμό…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, οι πρώτες αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί, πάντα σε συνεννόηση με τους επιστήμονες για την συμπεριφορά του κορωνοϊού. Το σίγουρο είναι πως ο δρόμος θα είναι μακρύς και το ζητούμενο πλέον είναι να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 9 από 225

leivada_banner copy.png