ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διαφήμιση
1/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 315 εκατ. η ζημιά των ελληνικών ξενοδοχείων από το «κανόνι» της Thomas Cook

PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 01 Οκτώβριος 2019 15:16

Περίπου 2,5 δισ. ευρώ προβλέπεται ότι θα είναι η συνολική ζημιά στον τουρισμό, το 2020. Συνολικά 1.193 ξενοδοχεία συνεργάζονταν με τον ταξιδιωτικό οργανισμό – το 12% του συνόλου των ελληνικών ξενοδοχείων.

Τη συνολική του εκτίμηση για τη ζημιά που υπέστησαν τα ελληνικά ξενοδοχεία και εν γένει ο ελληνικός τουρισμός για το 2019, από το «κανόνι» τηςThomasCook, έκανε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), από, που διενεργήθηκε από τις 24 Σεπτεμβρίου (23 ανακοινώθηκε η πτώχευση) έως τις 27 Σεπτεμβρίου, από τα 9.917 ξενοδοχεία της Ελλάδας, τα 1.193 συνεργάζονται με την ThomasCook. Στην έρευνα, το δείγμα αφορά το ένα τέταρτο των 1.193 ξενοδοχείων, ένα αρκετά μεγάλο νούμερο, ώστε να υπάρχουν σχετικά ασφαλή στοιχεία.

Περισσότερα...

 

7ο Συνέδριο Περιφερειακής Αναπτύξης: "Η Δυτική Ελλάδα μπροστά σε νέες προκλήσεις"

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 30 Σεπτέμβριος 2019 17:16

Ισχυρότερη Περιφερειακή αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες, πόρους, αλλά και ευθύνες. Επένδυση στην καινοτομία, αξιοποίηση των ωφελειών που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, καλλιέργεια ειδικών μορφών τουρισμού, συνέργειες στον πρωτογενή τομέα και ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας ήταν ορισμένες μόνο από τις κατευθύνσεις που δόθηκαν για την Δυτική Ελλάδα στο 7ο Συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη που διοργάνωσε η Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, στις 19, 20, 21 Σεπτεμβρίου 2019 στις εμβληματικές εγκαταστάσεις της Achaia Clauss στην Πάτρα.

Περιγράφοντας ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, ικανό να δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη που πέρασαν από το βήμα του συνεδρίου μετέφεραν την

Περισσότερα...

 

Thomas Cook: Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 28 Σεπτέμβριος 2019 15:38

Aνακοινώθηκαν τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πτώχευση του ομίλου Thomas Cook, μετά από την πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και σε συνεργασία με τα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα για τους εργαζομένους, ανακοινώθηκε η μείωση του αριθμού των αναγκαίων ενσήμων για καταβολή επιδόματος ανεργίας από 100 σε 80. Ακόμη, θα υπάρξει επέκταση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας κατά ένα μήνα. Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις, όπως σημειώνει το υπουργείο Τουρισμού, θα ισχύσουν για εργαζόμενους που απολύονται πρόωρα από επιχειρήσεις συνεργαζόμενες με την Thomas Cook.

Περισσότερα...

 

Οι 12 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο και οι ανατροπές που έρχονται

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 27 Σεπτέμβριος 2019 19:22

Τα τρέχοντα στοιχεία για το ΑΕΠ των χωρών, προσαρμοσμένα ανάλογα με την αγοραστική δύναμη και το κόστος ζωής, δείχνουν πως η Κίνα είναι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο για το 2018 με 25,2 τρις δολάρια.

Η κινεζική οικονομία, βάσει των εκτιμήσεων του ΔΝΤ, αναμένεται να ενισχυθεί κατά 6,3% το 2019 (ποσοστό που θεωρείται μικρό) και οι δεύτερες στην κατάταξη ΗΠΑ, με τα σχεδόν 20,5 τρις αναμένεται να ενισχυθούν κατά μόλις 2,3%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η Ινδία με τα 19,8 τρις δολάρια η οποία αναμένεται να παρουσιάσει το μεγαλύτερο ποσοστό ενίσχυσης δηλαδή κατά 7,3%.

Στο μεταξύ οι οικονομίες ευρωπαϊκών χωρών αν και συμπεριλαμβάνονται στην 12αδα, παρουσιάζουν πολύ χαμηλό ΑΕΠ που κυμαίνεται από σχεδόν 2,5τρις δολάρια η Ιταλία έως 4,8 τρις δολάρια στην περίπτωση της Γερμανίας ενώ η προβλεπόμενη αύξηση δεν αναμένεται σε καμία από αυτές να είναι μεγαλύτερη από 1,3% όπως φαίνεται και στο infographic του Statista.

Περισσότερα...

 

Απόηχος του 7ου συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 27 Σεπτέμβριος 2019 19:00

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων συνέδρων σε κάθε συνεδρία, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μεγαλύτερο αναπτυξιακό γεγονός της Περιφέρειας που διοργάνωσε για έβδομη συνεχή χρονιά η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το 7ο Συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη αποτέλεσε εφαλτήριο της νέας εποχής, αναδεικνύοντας τις ευκαιρίες και δίνοντας τον παλμό της επόμενης ημέρας.

Μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων στην Αυτοδιοίκηση, επένδυση στην καινοτομία, αξιοποίηση ειδικών μορφών τουρισμού, συνέργειες στον πρωτογενή τομέα και ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας ήταν ορισμένες μόνο από τις κατευθύνσεις που δόθηκαν για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, ικανό να δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Περισσότερα...

 
 

Καταγραφή μεγέθους ζημιάς από την κατάρρευση της Thomas Cook

PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 27 Σεπτέμβριος 2019 18:56

Περισσότερα...

 
 

Διαχρονικές διαπιστώσεις σε άρθρο του Ηλία Μπεριάτου με αφορμή την χρεοκοπία της Thomas Cook

PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 26 Σεπτέμβριος 2019 13:35

Με αφορμή την χρεοκοπία της εταιρίας Thomas Cook αλλά και γενικά για τον προβληματισμό γύρω από το τουριστικό φαινόμενο στέλνω άρθρο μου για την τουριστική ανάπτυξη (που αναφέρεται και στους tour operators που αποτέλεσε εισήγηση στο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελλάδας, του ΤΕΕ το 1981 και δημοσιεύτηκε στα πρακτικά τόμος ΙΙΙ, Αθήνα, σελίδες: 157-167 με τίτλο «Υπανάπτυξη, τουριστική ανάπτυξη και οργάνωση του χώρου- θεωρητικές και μεθοδολογικές παρατηρήσεις», όπου και μπορεί να αναζητήσει κάθε ενδιαφερόμενος ερευνητής.

Αν και γράφτηκε 39 χρόνια πριν, κάποιες διαπιστώσεις είναι διαχρονικές - ισχύουν και σήμερα …και ίσως είναι χρήσιμες για να δούμε και τις άλλες όψεις του τουρισμού..

Ηλίας Μπεριάτος

Περισσότερα...

 
 

Νέοι οικονομικοί κραδασμοί στο οικονομικό οικοδόμημα της ΕΕ «Κανόνι» για την Thomas Cook!

PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 23 Σεπτέμβριος 2019 09:56

Χρεοκόπησε το αρχαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο.

“Αγώνας δρόμου για να γυρίσουν στη Βρετανία 150.000 τουρίστες και πελάτες της εταιρίας. Ξεκινά η μεγαλύτερη προσπάθεια επαναπατρισμού σε περίοδο ειρήνης στη βρετανική ιστορία! Ενεργοποιήθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Μάττερχορν».

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κατάρρευσης επιβεβαιώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (23.09.2019). Η Thomas Cook, το αρχαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο, χρεοκόπησε, αφήνοντας στον αέρα εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες σε όλο τον κόσμο αλλά και τους εργαζόμενους της εταιρίας.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 7 από 129

leivada_banner copy.png