ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
7/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κοινή γραμμή δράσης ενάντια στον κορωνοϊό οι Περιφερειάρχες

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2020 16:05

Στην σημερινή τηλεδιάσκεψη των Περιφερειαρχών Ελλάδας, συμμετείχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπούλου. Έγινε αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα και η παρουσίαση των χαρακτηριστικών της κάθε Περιφέρειας, όπως και ανταλλαγή απόψεων ως προς την εφαρμογή των νομοθετικών μέτρων της κυβέρνησης και των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Έγινε επίσης ανταλλαγή καλών πρακτικών και πρωτοβουλιών από τους Περιφερειάρχες για την λειτουργία των Υπηρεσιών τους με έκτακτα μέτρα, για την ενημέρωση του κοινού και την προσφορά ποικίλης εθελοντικής βοήθειας στους πολίτες.


Περισσότερα...

 

Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2020 15:59

ΦΕΚ Α’ 55 / 11-3-2020, στο οποίο δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τίτλο «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του».

Σας εφιστούμε ιδιαίτερα την προσοχή στα εξής άρθρα:

Άρθρο 1. Αναστολή καταβολής Φ.Π.Α. υπό προϋποθέσεις, προβλέπεται πως σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού, δύναται να παρατείνεται η προθεσμία καταβολής και να αναστέλλεται η είσπραξη οφειλών που έχουν βεβαιωθεί από δηλώσεις Φ.Π.Α. με ποσό φόρου προς καταβολή.

Άρθρο 2. Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής


Περισσότερα...

 

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ: Σε συνθήκες πολέμου. Τα αναγκαία μέτρα.

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2020 19:39

Σαν να έχει αρχίσει ένας πραγματικός ΙΙΙος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Κόσμος ολόκληρος και Χώρα μας βιώνουν μια πρωτόγνωρη «κατάσταση πολιορκίας». Οι Έλληνες όπως αι οι πολίτες όλου του Κόσμου φοβούνται. Γιατί ο κορωνοϊός παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστος ακόμα και στους επιστήμονες. Κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να μας πει πιο είναι το αύριο. Όπως είναι φυσικό και μέσα στα πλαίσια της Συνταγματικής τάξης, ελήφθησαν και συνεχίζουν να λαμβάνονται μέτρα προς προστασία του Δημοσίου Συμφέροντος .

Η επιβολή εξαιρετικών και κατεπειγόντων μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού αποτελούν δίκαιο έκτακτης ανάγκης.

Η επιβολή τέτοιων μέτρων άρχισε, με την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ A' 42/25.02.2020) στην οποία γίνεται επίκληση: 1) σχετικής πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου 2) Της εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης να αντιμετωπισθούν οι άμεσοι κίνδυνοι από την εμφάνιση και διάδοση κορωνοϊού. 3) Της παραγράφου 1 του άρθρου 44, σε συνδυασμό προς την παράγραφο 5 του άρθρου 5, της παραγράφου 3 του άρθρου 18 και την παράγραφο 3 του άρθρου 21 του Συντάγματος. Σύμφωνα με άρθρο 44 Σ: « 1. Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Περισσότερα...

 
 

Ο Stephen Hawking στην Telegraph τον Οκτώβριο του 2001

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2020 19:37

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Στήβεν Χόκινγκ με τη βρετανική εφημερίδα, The Telegraph, τον Οκτώβρη 2001, ο επιστήμονας είχε ερωτηθεί αναφορικά με τον κίνδυνο από τα πυρηνικά όπλα και την τρομοκρατία, θέμα που ήταν επίκαιρο τότε, μετά την πρόσφατη επίθεση στους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη.

Η απάντηση του Χόκινγκ ήταν δυναμική: «Μακροπρόθεσμα, ανησυχώ περισσότερο για τη βιολογία. Τα πυρηνικά όπλα απαιτούν μεγάλες εγκαταστάσεις, αλλά η γενετική μηχανική μπορεί να γίνει σε ένα μικρό εργαστήριο. Δεν μπορείς να θέσεις υπό έλεγχο κάθε εργαστήριο στον πλανήτη. Ο κίνδυνος είναι, είτε από ατύχημα είτε από σχεδιασμό, να δημιουργήσουμε ένα ιό που θα μας καταστρέψει».

https://www.telegraph.co.uk/news/science/science-news/4766816/Interview-with-Stephen-Hawking.html

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,16/3/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Από το Ιόνιο μέχρι ΝΑ του Καστελόριζου έχει απλωθεί ο τουρκικός υποβρυχιακός στόλος

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2020 22:17

Από το Ιόνιο μέχρι και ΝΑ (νοτιονατολικά) του Καστελόριζου το τουρκικό Ναυτικό έχει παρατάξει αυτή την στιγμή τον υποβρύχιο στόλο του, σε μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση, η οποία ξεκίνησε εχθές και πρόκειται να διαρκέσει έως τις 20 Μαρτίου.

Συνολικά 11 από τα 12 τουρκικά υποβρύχια έχουν απλωθεί σαν «βεντάλια» από το Ιόνιο μεταξύ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, έως και ανατολικά της Κρήτης φτάνοντας έως την Κύπρο, βάσει των Subnote που έχει εκδώσει η Αγκυρα, σε μια καθαρά επιθετική ενέργεια αποκλεισμού και περιορισμού των κινήσεων των σκαφών επιφανείας του ΠΝ.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 18 από 240

leivada_banner copy.png