ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
12/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι 10 μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες και το μερίδιο της Σαουδικής Αραβίας

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 16 Σεπτέμβριος 2019 18:25

Περισσότερα...

 

Προ των πυλών «δίδυμη» κρίση στην Ευρώπη;

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 12 Σεπτέμβριος 2019 20:22

Με την Ευρώπη να βρίσκεται για μια ακόμη φορά σε κρίσιμο σταυροδρόμι και τους πολιτικούς να συνεχίζουν να στρουθοκαμηλίζουν, πολλά κράτη βρίσκονται αντιμέτωπα όχι μόνο με οικονομική, αλλά και με πολιτική κρίση.

Το μοντέλο της αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής που επέβαλε η Γερμανία στην Ε.Ε., «στραγγάλισε» κοινωνίες και οικονομίες, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι φωνές που αμφισβητούν το ευρωπαϊκό ιδεώδες και που θεωρούν αντιλαϊκές τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι ηγέτες της Γηραιάς Ηπείρου.

Η αυξανόμενη άνοδος των ευρωσκεπτικιστών και των ακροδεξιών κομμάτων, προκαλεί πολιτική αστάθεια σε αρκετές χώρες της Ε.Ε.. κάτι που εντείνει τον προβληματισμό και για τις οικονομικές προοπτικές τους.

Γερμανία

Περισσότερα...

 

ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 12 Σεπτέμβριος 2019 20:13

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Παρά το ότι αφορούσε μόνο στην εκλογική διαδικασία οργάνων, εμείς επιμείναμε και καταθέσαμε την απαίτησή μας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι πόροι οι οποίοι συγκεντρώνονται από την εργασία και φορολεηλασία του λαού, να επιστρέψουν σε αυτόν μέσα από ένα Ολοκληρωμένου σχεδιασμό, οποίος δε θα είναι αποσπασματικός και δε θα προσαρμόζεται στη λογική κόστους - οφέλους:

•Για νέα ασφαλή και σύγχρονα σχολεία με ιδιαίτερη μέριμνα στα ειδικά σχολεία. Να τελειώσει το απαράδεκτο καθεστώς να στεγάζονται ακόμα παιδιά σε κοντέινερ στις σεισμόπληκτες περιοχές μας.

Περισσότερα...

 
 

Λάμπης Κωνσταντινίδης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ (ΑΟΖ) – ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 10 Σεπτέμβριος 2019 21:51

Τό θέμα τῆς ΑΟΖ, δηλ. τῆς Ἀποκλειστικῆς Οἰκονομικῆς Ζώνης, εἶναι ἀπό διετίας τό ἐπίκεντρον τοῦ δημιουργηθέντος γενικοῦ ἐνδιαφέροντος διά τήν ἐκμετάλλευσιν τοῦ ὑποθαλασσίου πλούτου τῆς Κύπρου.

Τι εἶναι ὃμως ἀκριβῶς μία Ἀποκλειστική Οἰκονομική Ζώνη καί τί αὓτη περιλαμβάνει; Ἐν πρώτοις ἀντιπροσωπεύει τήν Σύμβασιν τῶν Ἡνωμένων Ἐθνῶν διά τό Δίκαιον τῆς Θαλάσσης, ἡ ὁποία ὑπεγράφη τήν 10ην Δεκεμβρίου, 1982.

Συμφώνως πρός τήν Σύμβασιν αὐτήν δύνανται τά Κράτη νά δημιουργῶσιν μίαν εὐρεῖαν ἒκτασιν, ἂλλως Ζώνην, Ἀποκλειστικῆς Οἰκονομικῆς Ἐκμεταλλεύσεως ὑπ’ αὐτῶν (Ἀγγλιστί: Exclusive Economic Zone (EEZ), Γαλλιστί: Zone Economique Exclusive (ZEE), ἣτις νά ἐπεκτείνηται μέχρι 200 μίλια (370 χιλιόμετρα) πέραν τῶν ἀκτῶν των καί ἐντός τῆς ὁποίας ἐκτάσεως ἓν Κράτος ἒχει κάθε νόμιμον δικαίωμα ἐκμεταλλεύσεως τόσον τοῦ πλούτου ὁ ὁποῖος εὑρίσκεται ἐντός τοῦ θαλασσίου αὐτοῦ χώρου ὃσον καί τοῦ εὑρισκομένου εἰς τό θαλάσσιον ὑπέδαφος τοῦ χώρου αὐτοῦ.

Περισσότερα...

 

Άμεσα μέτρα στήριξης των φοιτητών που αναζητούν στέγη

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 10 Σεπτέμβριος 2019 21:43

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Να δοθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης με την ανέγερση νέων εστιών και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων. Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των φοιτητών που αναζητούν στέγη.

Μεγάλος αριθμός φοιτητών αντιμετωπίζει οξυμένο πρόβλημα στην προσπάθεια του να βρει στέγη στην πόλη που πέρασε για να σπουδάσει. Λόγω της ανυπαρξίας φοιτητικών εστιών και της συνεχούς υποβάθμισης όσων υπάρχουν, χιλιάδες φοιτητές στρέφονται προς την αναζήτηση ιδιωτικής στέγης με το κόστος των ενοικίων, ειδικά σε τουριστικές περιοχές, να είναι απαγορευτικό για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 11 από 213

leivada_banner copy.png