ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαφήμιση
4/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

για COVID-19 για όλους τους συναδέλφους που εργάζονται σε αυτά. Να ενταχθούν στο μηχανισμό στήριξης

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 07 Απρίλιος 2020 22:33

Πανευρωπαϊκά οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες από τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών

Την άποψη ότι «απαιτείται, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μια κίνηση - καταλύτης, που θα προσφέρει ισχυρή ένεση ρευστότητας στις εθνικές και την ευρωπαϊκή οικονομία, με την έκδοση ενός κοινού ευρωπαϊκού αξιογράφου, το οποίο θα χρηματοδοτεί- μέσω πιθανόν ενός ταμείου αλληλεγγύης- τις ανάγκες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και την ανάκαμψη της επόμενης μέρας στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οδικού χάρτη, και θα αναζωογονήσει την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων πολιτών στο όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης», εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε άρθρο- παρέμβαση εν όψει του σημερινού Eurogroup, το οποίο δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καθημερινή».


Περισσότερα...

 

WWF: Κλείστε τις παράνομες αγορές άγριας ζωής

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 07 Απρίλιος 2020 22:17

Έρευνα γνώμης του WWF σε 5 Ασιατικές χώρες για τη σύνδεση της έξαρσης των πανδημιών με τη λειτουργία παράνομων αγορών άγριας ζωής

Το 79% των ερωτηθέντων πιστεύει πως το κλείσιμο των παράνομων αγορών άγριας ζωής αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης ενδεχόμενων άλλων πανδημιών στο μέλλον

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου), οπότε και η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια από τις κρισιμότερες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, το WWF δίνει στη δημοσιότητα έρευνα γνώμης, με τίτλο “Η πανδημία του κορωνοϊού (COVID-19) και το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής σε 5 Ασιατικές αγορές”. Η


Περισσότερα...

 

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΑΓΩΝΑ

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 06 Απρίλιος 2020 20:40

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ, να ορίσει τις 7 Απρίλη 2020, ως μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία.

Παίρνουμε τη θέση μας στον αγώνα, για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί εκείνους που μας υπερασπίζονται έναν-έναν μέσα σε συνθήκες επικίνδυνες για όλους μας, για να διεκδικήσουμε μαζί τους την προάσπιση της υγείας και της ζωής του λαού.

Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας Υγείας. Δεν μένουμε σιωπηλοί στις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα νησιά μας.


Περισσότερα...

 

Αντόνιο Γκουτέρες: Αίτημα για παγκόσμια εκεχειρία

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 04 Απρίλιος 2020 13:13

Ο κόσμος μας αντιμετωπίζει έναν κοινό εχθρό: τον COVID-19. Ο ιός δεν ενδιαφέρεται για υπηκοότητα ή εθνικότητα, παράταξη ή θρησκευτική πίστη. Επιτίθεται σε όλους, ανελέητα.

Εντωμεταξύ, ένοπλες συγκρούσεις μαίνονται ανά τον πλανήτη.

Οι πιο ευάλωτοι - γυναίκες και παιδιά, άτομα με αναπηρία, οι περιθωριοποιημένοι και οι εκτοπισμένοι - πληρώνουν το υψηλότερο τίμημα. Διατρέχουν παράλληλα το μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν καταστροφικές απώλειες από τον COVID-19.

Ας μην ξεχνάμε ότι στις κατεστραμμένες από τον πόλεμο χώρες, τα συστήματα υγείας έχουν καταρρεύσει.


Περισσότερα...

 

«Η Κίνα προσπαθεί να μετατρέψει την κρίση στην υγεία σε μια γεωπολιτική ευκαιρία»

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 01 Απρίλιος 2020 20:20

Περί τα τέλη Φεβρουαρίου, η Κίνα προσπαθούσε να ανασυρθεί από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο νέος κορωνοϊός.

Η οικονομία της βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση και η οργή των πολιτών –εκατομμυρίων ακόμη σε αποκλεισμό– περίσσευε εναντίον των κομμουνιστικών Αρχών της χώρας καθώς άφηνε την τελευταία του πνοή από τον Covid-19 ο γιατρός που πρώτος διαπίστωσε τον Δεκέμβριο τα ανησυχητικά συμπτώματα της άγνωστης τότε νόσου.

Μέσα σε έναν μήνα, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην.


Περισσότερα...

 
 

Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας: «Βάλετε ένα κήπο, πέντε κότες»

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2020 22:14

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης μίλησε στο Antennes FM μετά και το περιφερειακό συμβούλιο της Κυριακής και ανέφερε ότι «Δεν υιοθετούνται συμπεριφορές που δημιουργούν ρατσισμό και διακρίσεις μεταξύ των δυτικομακεδόνων».

Η αναφορά του κ. Γιάννη Γιάτσιου, αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών αφορούσε τη λειτουργία ορισμένων πολιτών που δεν υιοθετούν τα μέτρα κυκλοφορίας και τίποτα περισσότερο.

Σχετικά με τη μη μετακίνηση πληθυσμών αυτή τέθηκε για όλη την περιφέρεια και ειδικά στην Καστοριά που ζητά έκτακτα μέτρα.

Αν σήμερα προηγείται η Καστοριά, αύριο θα είναι η Κοζάνη, τα Γρεβενά υπογράμμισε.

«Είμαστε όλοι μια οικογένεια, μια γροθιά. Μέσα στον πόλεμο δεν λιποτακτούμε».


Περισσότερα...

 
 

Νίκος Κοτζιάς: «Ο κόσμος αλλάζει και θα γίνει πιο δύσκολος για την Ελλάδα»

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2020 22:11

Με άρθρο που τιτλοφορείται «Ο κόσμος αλλάζει και θα γίνει πιο δύσκολος για την Ελλάδα», ο Νίκος Κοτζιάς εγκαινίασε το προφίλ του στο Facebook.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών προχωρά σε μια γενναία γεωπολιτική ανάλυση με αφορμή το ξέσπασμα της πανδημίας, εξηγεί τις υπό διαμόρφωση νέες παγκόσμιες ισορροπίες και καταλήγει προτείνοντας οκτώ άξονες για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η νέα πραγματικότητα, προειδοποιώντας ότι «θα δυσκολέψει η διεθνή θέση της χώρας».

Ο Νίκος Κοτζιάς ασκεί δριμεία κριτική στη Γερμανία, υπερασπίζεται τις στενές σχέσεις συνεργασίας με τις ΗΠΑ και θέτει προϋποθέσεις πριν ένα «δυνάμωμα» των σχέσεών μας με τη Ρωσία.

Διαβάστε το άρθρο του Νίκου Κοτζιά:


Περισσότερα...

 
 

Επικεφαλής NHS: Αν οι θανατοι στη Βρετανία δεν ξεπεράσουν τις 20.000 θα τα έχουμε πάει καλά

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 28 Μάρτιος 2020 21:12

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα τα έχει καταφέρει αν ξεπεράσει την κρίση της πανδημίας του νέου κορονοϊού με λιγότερους από 20.000 θανάτους, δήλωσε σήμερα ο Στίβεν Πάουις, ο ιατρικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας. (NHS).

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Πάουις είπε ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας δεν είναι ακόμη πλήρεις στο Λονδίνο. Πρόσθεσε όμως ότι οι υπηρεσίες υγείας προετοιμάζουν αίθουσες χειρουργείων και χώρους ανάνηψης προκειμένου να νοσηλευτούν εκεί οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όταν ρωτήθηκε αν ελπίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με χώρες όπως η Ιταλία, απάντησε: «Αν μπορούμε να κρατήσουμε τους θανάτους κάτω από τις 20.000, θα τα έχουμε πάει πολύ καλά σ’ αυτήν την επιδημία».


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 141

leivada_banner copy.png