ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
11/2019
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γαβριήλ Μανωλάτος: ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 17 Νοέμβριος 2019 12:17

Η φετινή επέτειος της 17ης Νοέμβρη έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Η ρητορική της κυβέρνησης, το κλίμα φόβου από τα media της ολιγαρχίας και κυρίως οι κατασταλτικές επιθέσεις της αστυνομίας θυμίζουν όλο και περισσότερο 1973 παρά 2019.

Όπως τότε έτσι και τώρα, πραγματοποιείται μια επίθεση που είναι στοχευμένη στη νεολαία. Το ξύλο προτάσσεται ως επίσημη κρατική πολιτική.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, με την υπακοή τους στους δανειστές:


Περισσότερα...

 

Γιώργος Σκλαβούνος: ΟΙ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 17 Νοέμβριος 2019 10:26

Όταν το «κομματικό συμφέρον» οδηγεί και οδηγείται στην υπέρβαση των ορίων της Ύβρεως και καταργεί κάθε έννοια χρέους έντιμης αντιμετώπισης του «αντιπάλου»… Όταν οι ξένες γεωπολιτικές συγκρούσεις αντί να ενώνουν και να συνειδητοποιούν «μετουσιώνονται» σε σχολές γραφής της ιστορίας ….και τελικά παραμορφώνουν την συλλογική μας μνήμη.

Κοραής. Κορδάτος. Σπ Τρικούπης.

Εν όψει των εορτών και των εκδηλώσεων για το 21.

Οι εκ μέρους μου έρευνα για την τεκμηρίωση της συμμετοχής η μη συμμετοχής του Ιωάννη Καποδίστρια στην προετοιμασία της επανάστασης του 1821 αποτελεί συνεχή προσπάθεια αρκετών χρόνων. Από την στιγμή όμως κατά την οποία κατέληξα στο συμπέρασμα, όχι απλά της συμμετοχής του στην προετοιμασία του 21 αλλά απόλυτα αθοριστικής συμμετοχής του σε αυτήν, από τότε αρχισε η προσπάθεια της τεκμηρίωσης αυτής της αλήθειας. Ή μελέτη της Επτανησιακής ιστορίας υπήρξε καθοριστική στην απόφαση μου να ασχοληθώ σε βάθος με τον ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.


Περισσότερα...

 

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός: «Φίλτρον Παρίση»

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 16 Νοέμβριος 2019 11:19

Γόνοι του Ληξουρίου είναι και δυο σπουδαίοι οινολόγοι: ο Ιωάννης Αντωνίου Παρίσης και ο Νικόλαος Σπετσιέρης, ο δεύτερος με καταγωγή από τη Θηνιά, αλλά η οικογένεια έμεινε και δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια στο Ληξούρι. Ο Σπετσιέρης ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν σοβαρά με το κρασί και κατ’ επέκταση με την αρωματοποιία. Η περίπτωση Σπετσιέρη θα με απασχολήσει άλλη φορά, διεξοδικά, λόγω που στάθηκε πρωτοπόρος οινολόγος στον ελλαδικό χώρο.

Ο πρώτος αναφερόμενος, ο Ιωάννης Αντωνίου Παρίσης, ήταν ένας αξιόλογος οινολόγος και χημικός, που γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1868 στο Ληξούρι και σπούδασε στην Οινολογική Σχολή της Μασσαλίας, όπου και πήρε το δίπλωμά του ειδικευόμενος γενικά στις αποστάξεις και στην αρωματοποιία.


Περισσότερα...

 

Γλωσσική Ἀπορία Ἀπορία ὑπό Λάμπη Γ. Κωνσταντινίδη

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2019 19:36

Διατί αἱ γυναῖκες, αἱ ὁποῖαι σήμερον εἰς ὃλα ἀντιμάχονται τούς ἂνδρας (ἰσότης, μισθοί, προνόμια κτλ.) ἐδέχθησαν καί δέχονται ἀπαθῶς καί ἀμαχητί νά ἀπορροφήσωσι καί μετατρέψωσιν οἱ ἂνδρες τό κεκτημένον των θηλυκόν ἂρθρον (εἰς πληθυντικόν) καί τάς καταλήξεις τῶν θηλυκῶν ὀνομάτων καί ἐπιθέτων εἰς ἀρσενικόν γένος; Π.χ. Νά ἀποκαλῶνται: οἱ γυναῖκες ἀντί αἱ γυναῖκες, οἱ ὡραῖες ἀντί αἱ ὡραῖαι, οἱ κόρες ἀντί αἱ κόραι, τις (τές) μαθήτριες ἀντί τάς μαθητρίας;

Λάμπης Γ. Κωνσταντινίδης

Εστάλη ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 14/11/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 

Γιώργος Σκλαβούνος: Καποδίστριας, Τσάρος, Υψηλάντης και η διαστρέβλωση της Ιστορίας

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2019 18:38

Από το Αρχείο του Εμ Ξάνθου:

Επιστολή δεύτερη και καταλυτική./(Τι σημαίνει και τι θα έπρεπε να συνεπάγεται η ανάδειξη και αυτής της επιστολής θα είμαι ευγνώμων να εχω δημόσια την γνώμη σας)

Όταν ο Σπυρίδων Τρικούπης υβρίζει τον Καποδίστρια ως αρνητή της Φιλικής και της επανάστασης στηριζόμενος σε δήθεν μαρτυρίες του Ξάνθου..Όταν ο Σπ. Τρικούπης γράφει< ο Καποδίστριας οχι μόνον δεν τον δέχτηκε φιλικά,αλλά τον έδιωξε κακήν κακώς.( τον Ξάνθο που πήγε να του προσφέρει την ηγεσία της Φιλικής).. Όταν ο Μαρξ θεωρεί τον Τσάρο και τον Καποδίστρια αρχηγούς της Φιλικής αλλά οι Μαρξιστές αρχής γενομένης απο τον Κορδάτο και σύγχρονοι μιξο -μαρξίζοντες καθυβρίζουν τον Καποδίστρια...Εμείς θα συνεχίσουμε να


Περισσότερα...

 
 

«ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» Το Ιδεολόγημα της Δεξιάς και τα Θλιβερά Αποτελέσματα

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2019 13:54

Ο ελληνικός λαός είναι φιλήσυχος αλλά και βαθύτατα δημοκρατικός, με το αίσθημα της ελεύθερης βούλησης και έκφρασης αδιαπραγμάτευτο.

Στις δημοκρατικές κοινωνίες, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα διαφοροποιήσεις, αντιθέσεις, ακόμα και αντιπαλότητες, όσον αφορά στην προβολή, την υπεράσπιση και την υλοποίηση των θέσεων και των ιδεολογιών των διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Πολλές φορές, στην προσπάθεια αυτή, υπάρχουν και υπερβολές, υπάρχουν και «παραβατικές συμπεριφορές» που είναι αντίθετες με το κοινό αίσθημα. Αυτό το κοινό αίσθημα και τη σχετική δυσφορία μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού, στις υπερβολές, επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν μερικές κυβερνήσεις για να γίνουν αρεστές στο ευρύ κοινό. Τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν στις περιπτώσεις αυτές ήταν μέτρα αστυνομικά και καταστολής.


Περισσότερα...

 
 

Ρ. Λούζης: ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓ ΟΣΤΟΛΙΟΥ (ΘΕΜΑ ΤΡΙΤΟ)

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2019 08:37

Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Σκλαβούνος: Kατα τον Μαρξ αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας υπήρξε ο Τσάρος Αλέξανδρος

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2019 19:16

Ακολουθεί άρθρο του

Εν όψει των ετοιμαζομένων εορτών για τα 200 Χρόνια απο την κήρυξη της επανάστασης του 21

Εχουμε το δικαιωμα να γνωρίζουμε την ιστορία μας;;;Θα βρουμε τροπους μεθόδους ευρυτερης αποδοχής για την προσεγγιση και την διδασκαλία της ιστορίας μας;;Θα αφησουμε την ιστορία μας και την συλλογική μας μνημα θύμα απο συγκρουόμενες προπαγάνδες και ιδεολογίες η οι διαφορετικές μεθοδολογικές προσεγγισεις μπορουν να βαθαινουν και να εμπλουτιζουν την ιστορική μας ΓΝΩΣΗ;;

Η Ρωσσική ανάμιξη στα ελληνικά και βαλκανικά πράγματα

""Ο Αλέξανδρος Α΄ δεν ήταν ο μυστικός ηγέτης της Φιλικής Εταιρίας…; … Αυτός δεν έστειλε τον Υψηλάντη στην Βλαχία ως «Αρχηγό του Ιερού Λόχου» κι αυτός δεν πρόδωσε τον ίδιον αυτό Λόχο διαμέσου του Υψηλάντη και δεν έβαλε να δολοφονήσουν τον Βλαδιμιρέσκου, τον Βλάχο επαναστάτη ηγέτη; Και ο Νικόλαος χαιρετίσθηκε στα 1830 σε όλες τις γλώσσες, σε έμμετρο και πεζό λόγο, ως ήρωας ελευθερωτής των εθνικοτήτων. Όταν στα 1828/29 ξεκίνησε τον πόλεμο εναντίον του Μαχμούτ Β΄ για την απελευθέρωση των Ελλήνων, όταν δηλ. ο Μαχμούτ αρνήθηκε να επιτρέψει την εισβολή μιας ρωσσικής στρατιάς προς κατάπνιξη της ελληνικής εξέγερσης, τότε ο Palmerston δήλωσε στο αγγλικό κοινοβούλιο, ότι οι εχθροί, της ελευθερώτριας Ρωσσίας είναι αναγκαστικά «φίλοι» των χειρότερων τεράτων του κόσμου, του Dom Miguel, της Αυστρίας και του σουλτάνου. Ο Νικόλαος δεν έδωσε με πατρική πρόνοια


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 228

leivada_banner copy.png