ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
10/2018
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Αθανάσιος Μουστάκης: Υπάρχει εκκλησιαστική ενότητα δίχως οικουμενική συνείδηση;

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 18 Οκτώβριος 2018 12:41

Το κείμενο που ακολουθεί για να γίνει κατανοητό προϋποθέτει την ανάγνωση του παλαιοτέρου κειμένου μας με τίτλο «Η οικουμενικότητα του κηρύγματος του αποστόλου Παύλου». Το σημερινό κείμενο που ουσιαστικά αποτελεί την, μετά από τρία και μισό χρόνια, συνέχειά του γεννήθηκε από σχόλια και συζητήσεις που διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το Ουκρανικό ζήτημα και άλλα συναφή που, αμέσως ή εμμέσως, συνδέονται με αυτό.

Ξεκινώντας, λοιπόν, από την βαθιά πεποίθηση και την ακλόνητη βεβαιότητα για την οικουμενικότητα τού κηρύγματος τού Χριστού ο απόστολος Παύλος, παρά την συγκεκριμένη εθνική καταγωγή του, για την οποία ήταν άκρως υπερήφανος, παρά την επί σειρά ετών εκπαίδευσή του στον Νόμο και παρά την πεποίθησή του ότι ο Νόμος αποτελούσε τη σωτηρία

Περισσότερα...

 

Α. Μουστάκης: Ζώντας στήν ἀποστολική ἐποχή (3ο μέρος) Ἡ Ἐκκλησία τότε (… καί ὄχι σήμερα)

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2018 10:31

Ἡ σημερινή ἀνάρτηση ἀποτελεῖ τήν τρίτη συνέχεια τοῦ γενικότερου θέματος ἡ ζωή στήν ἀποστολική ἐποχή, μέ τό ὁποῖο εὐελπιστοῦμε νά συμβάλουμε στήν κατανόηση τῆς ζωῆς καί τῆς καθημερινότητας τότε. Ἡ πρώτη ἀνάρτηση λειτούργησε ὡς μία εἰσαγωγή καί ἡ δεύτερη ἀναφέρεται σέ διαφορές στήν καθημερινότητα, τότε καί τώρα, οἱ ὁποῖες, ἄν καί εἶναι πολύ σημαντικές συνήθως περνοῦν ἀπαρατήρητες.

Μέ τό σημερινό κείμενο θά ἐπικεντρώσουμε τήν προσοχή μας σέ κάποια δεδομένα μέσα στόν χῶρο τῆς Ἐκκλησίας πού σήμερα ἔχουν μεταβληθεῖ, χωρίς βέβαια αὐτή ἡ μεταβολή νά σημαίνει ὅτι ἄλλαξε ἡ Ἐκκλησία ἤ ἡ διδασκαλία τοῦ Εὐαγγελίου ἤ ἡ πίστη μας.

Ἄς δοῦμε, λοιπόν, μερικά ἀπό αὐτά τά δεδομένα πού έχουν διαφοροποιηθεῖ:

Περισσότερα...

 

Γιώργος Μεσσάρης: Μετά τη στάχτη, η λάσπη!

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018 13:41

Πέρασε ακόμα ένα καλοκαίρι με απίστευτα υψηλούς αριθμούς τουριστών και εξίσου απίστευτους αριθμούς πυρκαγιών! Οι τουρίστες ήρθαν να απολαύσουν την πανέμορφη ελληνική φύση και οι πυρκαγιές να την καταστρέψουν και να προκαλέσουν το θάνατο σε ένα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας!

Και τι κάνουμε εμείς, θύματα αλλά και θύτες; Το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Επιρρίπτουμε τις ευθύνες για τις τραγωδίες που μας πλήττουν σε άλλους!

Ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες την τακτική αυτή την έχουμε στο τσεπάκι μας. Για όλα φταίνε οι άλλοι και εμείς είμαστε απαλλαγμένοι κάθε ευθύνης. Οδηγούμε, για παράδειγμα, σαν τρελοί και γινόμαστε κομμάτια και αποδίδουμε το ατύχημα στην κακή κατάσταση των δρόμων και επομένως στους αρμοδίους που δε φρόντισαν να βελτιώσουν το οδικό σύστημα για να

Περισσότερα...

 

Ε.Α.Σ. : Η ΘιακοΚεφαλονίτισσα Αγρότισσα

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018 13:39

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης τονίζει ότι από την αρχή της Δημιουργίας του ο άνθρωπος, τη δύναμή του την αντλεί από τη γη και τα γεννήματα της. Και στους δύσκολους καιρούς των πολέμων και των λοιμών σ’ αυτή γυρίζει γιατί κοντά της νοιώθει ασφάλεια. Ο άνθρωπος απόλυτος άρχοντας της γης την καλλιεργεί και τρέφει την οικογένεια. Σ΄ όλον αυτόν τον αγώνα με τη γη πρωταγωνιστής είναι ο άνδρας Αγρότης. Η γυναίκα Αγρότισσα συμμετέχει σε τόσο χρόνο, όσο το νοικοκυριό, η γέννηση και η ανατροφή των παιδιών, αλλά και η φροντίδα των ηλικιωμένων αφήνει ελεύθερο χρόνο.

Περισσότερα...

 

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός: Ανδρόνικος Θεοδ. Κουρούκλης Ένας λαμπρός αρχιμουσικός

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 13 Οκτώβριος 2018 23:56

Γεννήθηκε το 1916 στο Ληξούρι. Από τη νεανική του ηλικία εκδήλωσε την αγάπη του και την κλίση του προς τη θεία τέχνη της μούσας Τερψιχόρης. Έτσι παράλληλα με τα μαθητικά του χρόνια στο Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου έκανε και τα πρώτα μουσικά του βήματα στην Φιλαρμονική του Ληξουρίου, όπου κατά τα έτη 1953 έως 1955 τη διεύθυνε ως αρχιμουσικός.

Διατέλεσε στην Κατοχή μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. της περιοχής Κεφαλονιάς και Ιθάκης και μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Πάλης του Ε.Α.Μ. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων αντιμετώπισε και τις διώξεις των μεταδεκεμβριανών κυβερνήσεων. Αναγκάστηκε να καταφύγει στο εξωτερικό, όπου και εκεί συνέχισε τις μουσικές σπουδές του.


Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Μεσσάρης: Των Σκοπίων το αλαλούμ…

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 08 Οκτώβριος 2018 19:00

Όποιος παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό δεν μπορεί παρά να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ή ο ίδιος έχασε τα λογικά του ή –το πιθανότερο– ότι ο κόσμος όλος είναι για δέσιμο!

Η κατάσταση δηλαδή έχει ξεφύγει εντελώς.

Για το ίδιο θέμα ακούς εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις και εκτιμήσεις, από τους κυβερνώντες και τους αντιπολιτευόμενους αλλά και από εκπροσώπους των υπερδυνάμεων, που σε κάνουν να διερωτάσαι αν μιλούν για το ίδιο πράγμα!

Και εσύ ως θεατής μπροστά από την τηλεόρασή σου πονοκεφαλιάζεις και ψάχνεις για κανένα… παυσίπονο.

Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Μεσσάρης: Οι «καρεκλόβιοι» και ο… Κλεισθένης

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2018 08:53

Ενώ, όπως έχω γράψει αμέτρητες φορές, οι προηγμένες χώρες προβαίνουν σε συγχωνεύσεις δήμων για να πετύχουν οικονομίες κλίμακας, εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί που επιδιώκουν τη διάσπαση ακόμα και μικρών δήμων, όπως είναι των νησιών μας.

Σίγουρα ο μεγάλος Αθηναίος μεταρρυθμιστής Κλεισθένης, το όνομα του οποίου χρησιμοποιείται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των δήμων, θα τραβούσε τα μαλλιά του (και τα γένια του) με αυτά που ακούγονται από ορισμένους «καρεκλόβιους» οι οποίοι πιέζουν για τη διάσπαση δήμων προς ίδιο συμφέρον!

Περισσότερα...

 
 

Σπυρίδων Α. Θεοτοκάτος: Κεφαλονιά νησί των Ευεργετών

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 30 Σεπτέμβριος 2018 15:56

Η Πολιτεία αναγνωρίζοντας την προσφορά των Ευεργετών μας, τα αποθέματα του πατριωτισμού τους, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης θεσμοθέτησε την 30η Σεπτεμβρίου ημέρα τιμής και μνήμης για τους Εθνικούς Ευεργέτες. Η ημέρα αυτή είναι ημέρα γιορτής για την Κεφαλονιά, γιατί πατρίδα των Ευεργετών είναι η Κεφαλονιά. Αλλά και ημέρα προβληματισμού και εσωτερικής ατομικής αναζήτησης.

Οι Κεφαλλονίτες Ευεργέτες χαρακτηρίζονται από την μεγάλη επιθυμία της Προσφοράς στον τόπο που γεννήθηκαν, που κατάγονταν, στην χώρα από την οποία κατάγονται. Μερίμνησαν υπέρ της γενέτειράς των και μετά τον θάνατό τους κληροδοτούν στην γενέτειρά τους μεγάλα

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 199

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png