ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
8/2018
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Αντώνης Αργυρός: ΠΕΡΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 17 Αύγουστος 2018 14:03

«Μοναχή το δρόμο επήρες,

εξανάλθες μοναχή,

δεν ειν’ εύκολες οι θύρες εάν η χρεία τες κουρταλή»

Πλησιάζει η 21 Αυγούστου 2018 ,οποτε η Χώρα πρόκειται να «εξέλθει» του μνημονιακού ζυγού που της επεβλήθη από τους δανειστές της και ανακοινώθηκε  με το Πρωθυπουργικό Διάγγελμα από το Καστελόριζο. H ανακοίνωση της προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης έγινε στις 23 Απριλίου 2010 και ήταν αποτέλεσμα της δραματικής δημοσιονομικής κρίσης χρέους της Χώρας.Η ανακοίνωση αυτή δεν συνοδεύτηκε από την πανηγυρική διαπίστωση «δυστυχώς επτωχεύσαμε» και μέχρι σήμερα η επίσημη Ελληνική Ηγεσία, δεν θέλησε να δώσει την πλήρη εκταση του γεγονότος και ας μου επιτραπεί της «εθνικής ήττας».Εκτοτε πέρασαν οκτώ χρόνια συνεχους αυστηρής λιτότητας και


Περισσότερα...

 

K. Ευαγγελάτος: Για τον τίτλο εκδήλωσης: Μια Πινακοθήκη, με αισθητικές & ιστορικές αξιώσεις...αθέατη

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 16 Αύγουστος 2018 09:15

Με αφορμή τον τίτλο: Η Συλλογή Ζωγραφικής του Κοργιαλένειου Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου: Μια Πινακοθήκη, με αισθητικές και ιστορικές αξιώσεις.....αθέατη, της πρόσκλησης στην Πεσσάδα, ειλικρινά απορώ πως θα θεμελιωθεί στις αναφορές- παρουσιάσεις, στο πάντα ελκυστικό και αξιόλογο θεματικό αντικείμενο, το ...αθέατη του τίτλου.

Μάλλον θάπρεπε να προστεθεί ....αντι του αφηρημένου αθέατη, ο ουσιαστικός προσδιορισμός ...επιστημονικά ατεκμηρίωτη.

Όλοι γνωρίζουν ότι η Συλλογή του Κοργιαλένειου είναι προσβάσιμη ανέκαθεν στο κοινό, τόσο στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου, όσο και στους χώρους της Βιβλιοθήκης. Επίσης τα περισσότερα των έργων έχουν εκδοθεί σε πολυτελείς εκδόσεις. Στον τόμο-λεύκωμα με τίτλο "Προσωπογραφίες και Συνθέσεις. 17ος- 20ος αιώνας" που επιμελήθηκα αισθητικά και έγραψα κείμενα αισθητικής αναλυτικής προσέγγισης όλων των έργων, ενώ τα βιογραφικά των εικονιζομένων προσωπικοτήτων γράφτηκαν από τον δρ. Ηλία Τουμασάτο και τον κ. Λάμπρο Σιμάτο και για την ολοκλήρωση του συνεργάστηκε όλο το τότε προσωπικό της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου και εκλήθη ειδικός φωτογράφος για τά έργα υπάρχει το σύνολο σχεδόν των υπαρχόντων έργων της συλλογής [;].

Το βιβλίο εκδόθηκε το 2005, με επιστημονική επιμέλεια του καθ. Παν/μίου Γεωργίου Ν. Μοσχόπουλου.


Περισσότερα...

 

Ο ανεφάρμοστος (επί 35 χρόνια) νόμος του Τρίτση για την ‘απελευθέρωση’ των ελληνικών ακτών

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 15 Αύγουστος 2018 17:27

Είναι τραγικό ότι ζούμε σε μια χώρα που χρειάζεται να θρηνήσουμε θύματα από κάθε είδους καταστροφές ή δυστυχήματα προκειμένου να εφαρμόσουμε υπάρχοντες για δεκαετίες νόμους και να υλοποιήσουμε σχετικές δράσεις και προγράμματα.

Ο νόμος Τρίτση (1337 /83) που περιλαμβάνει διατάξεις για την προστασία και απελευθέρωση των ακτών, πρωταρχικός σκοπός του οποίου ήταν η δυνατότητα απόλαυσης του κοινόχρηστου- κοινωνικού αγαθού του αιγιαλού και της παραλίας, αποδεικνύεται σήμερα (μετά από 35 χρόνια) χρήσιμος αν όχι και σωτήριος για την ασφάλεια των κατοίκων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Όπως ακριβώς συνέβη στο Μάτι με τον επικίνδυνο συνδυασμό πυρκαγιάς και κατοικημένων ακτών, όπου η διέξοδος προς τη θάλασσα κατέστη η έσχατη λύση για την απομάκρυνση και διάσωση των κατοίκων.

Περισσότερα...

 

Γιώργος Μεσσάρης: Αύγουστος του 1953: Οι ώρες τής οδύνης

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 12 Αύγουστος 2018 16:34

Περισσότερα...

 

Ηλίας Μπεριάτος: Το φάντασμα του Αντώνη Τρίτση

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 12 Αύγουστος 2018 16:23

Αυτές τις μέρες ζούμε μια ‘νεκρανάσταση’ του Αντώνη Τρίτση : Αιτία η πρόσφατη καταστροφή και οι συνεχείς αναφορές στον τύπο για την συνεισφορά του στα πολεοδομικά ζητήματα της χώρας .

Είχα την τύχη να βιώσω ως συνεργάτης του στο τότε ΥΠΧΟΠ την ηρωική και ελπιδοφόρα εποχή των αρχών της δεκαετίας του’80 όταν χάραζε την πολεοδομική και χωροταξική πολιτική με την οποία έμεινε στην ιστορία. Όταν ‘κτυπούσε’ 15άωρα και 18άωρα στο υπουργείο για να δώσει μια νέα πνοή στην υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος και της οργάνωσης κάθε γωνιάς του ελληνικού χώρου. Γιατί ο Τρίτσης γνώριζε ότι ο χρόνο  του ως υπουργός θα ήταν λιγοστός σε σχέση με όσα έπρεπε να κάνει. Και πράγματι μέσα σε τρία μόλις χρόνια, έκανε πολλά, που θεωρούνταν ανέφικτα για την εποχή του.

Περισσότερα...

 
 

Γιώργος Μεσσάρης: ΟΤΑΝ Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ!

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 11 Αύγουστος 2018 12:31

Στάθμευσε το αυτοκίνητό της σε απαγορευμένο σημείο στην οδό Βύρωνος μπλοκάροντας τον πεζόδρομο "Λιθόστρωτο" στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς, βγήκε από το όχημά της με όλη τη μεγαλοπρέπεια που της επιτρέπει η αναισθησία της και πήγε για τα ψώνια της.

Ήμουνα περαστικός και έγινα μάρτυρας αυτής τής απαράδεκτης οδηγητικής συμπεριφοράς. Όταν μετά από 20 λεπτά ξαναπέρασα από το ίδιο σημείο το αυτοκίνητο ήταν ακόμα εκεί εμποδίζοντας τους πεζούς να περάσουν και κάνοντας σχεδόν αδύνατη τη διάβαση των μαμάδων με τα καροτσάκια των παιδιών τους!

Περισσότερα...

 
 

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός: Χρήστος Γερασίμου Ζερβός

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 08 Αύγουστος 2018 10:44

Ο τελευταίος παραδοσιακός φάβρος του Ληξουρίου

Το επάγγελμα του σιδερά ή του σιδηρουργού, όπως πολλοί το αποκαλούν, είναι ένα επάγγελμα το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με τη ζωή των ανθρώπων από τα αρχαία χρόνια, από τότε που ανακαλύφθηκε ο σίδηρος και άρχισε ο άνθρωπος να «τον υποτάσσει».

Όλους αυτούς που δούλευαν το σίδηρο, τους αποκαλούσαν και φάβρους, το δε κατάστημα - εργαστήρι τους, φαβραριό, σιδεράδικο ή ακόμη και γύφτικο, μιας και οι περισσότεροι σιδεράδες στον Ελλαδικό χώρο ήταν γύφτοι, οι οποίοι και γνώριζαν πολύ καλά αυτή την εργασία.

Στο προσεισμικό Ληξούρι υπήρχαν αρκετοί σιδηρουργοί. Σε δυο σιδηρουργεία, του Παναγή Μωραΐτη (Καλαμούρη) και του Διονύση Ραυτόπουλου (Μπαμπάνος), μαθήτευσε από μικρός, σε ηλικία 12 χρόνων, ο Χρήστος Γερασίμου Ζερβός την τέχνη του σιδηρουργού και την εξάσκησε έως πριν λίγα χρόνια.

Περισσότερα...

 
 

ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ: Με νηφαλιότητα και λογική

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 07 Αύγουστος 2018 10:51

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ & ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ  ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΣ

Η γλώσσα μας κινδυνεύει

Πραγματοποιήθηκε, με εξαιρετική επιτυχία, το τριήμερο φεστιβάλ «ΣΑΡΙΣΤΡΑ» στο παλιό χωριό-φάντασμα, Βλαχάτα Σάμης.

Κατά την έναρξη του φεστιβάλ δημοσίευσα άρθρο στον τύπο της Κεφαλλονιάς κατακρίνοντας την προβολή του φεστιβάλ μόνο στην αγγλική, αγνοώντας τη δική μας γλώσσα την ελληνική και περιφρονώντας, ίσως, τους ντόπιους κατοίκους και επισκέπτες, που κάθε χρόνο υποστηρίζουν με ζήλο το εν λόγω φεστιβάλ.

Δεκάδες ήταν τα μηνύματα συμπαράστασης και επιδοκιμασίας που έλαβα, με κάθε τρόπο, για  το άρθρο μου αυτό. Υπήρξαν και ελάχιστα μηνύματα που προσπάθησαν να αιτιολογήσουν την

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 1 από 195

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png