ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
7/2018
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
stamoulis photoshop.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ: ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ.....

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 19 Ιούλιος 2018 10:51

ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ-Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ….

«Αν αυτοί οι άνθρωποι παραμείνουν ατιμώρητοι, τότε η έννοια του νόμου θα έχει χάσει το νόημά της και η υπόλοιπη ανθρωπότητα θα πρέπει να ζήσει στον φόβο»

Αυτά ήταν τα λόγια του Μπένζαμιν Φεράντζ, ενός από τους κατηγόρους στη δίκη της Νυρεμβέργης.

Αυτοί που αφήσαν τον ΑΤΤΙΛΑ να περάσει στα οδυνηρά και τραγικά γεγονότα του Αττίλα Ι και ΙΙ του 1974 ,οι παρόμοιοί τους της 15ης του Ιούλη 1974 παρέμειναν εντελώς ατιμώρητοι, για την δεύτερη μεγάλη εθνική τραγωδία, μετά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ( αριθμός 45/ 7-3-75) αποκλείστηκε η δικαστική έρευνα και δίωξη των υπευθύνων της τραγωδίας. Και αυτή η Πράξη εξακολουθεί και σήμερα να ισχύει αφήνοντας το έγκλημα χωρίς τιμωρία για τα τραγικά γεγονότα, εισβολής και –συνεχιζόμενης κατοχής – των Τουρκικών στρατευμάτων στο 36.6% της Κύπρου.

Άνοιξαν δήθεν οι φάκελοί της τραγωδίας και ξανάκλεισαν, χωρίς ποτέ να μάθουμε την πλήρη αλήθεια. Ο φάκελος της Κύπρου , άνοιξε για λίγο το 1986, με σημαντική καθυστέρηση και μετά από πολλές αναβολές (12 ολόκληρα χρόνια μετά την τραγωδία) κι έκλεισε χωρίς κανείς να διωχθεί και να τιμωρηθεί.

Περισσότερα...

 

Νίκος Γιαννόπουλος: 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 21:27

Όταν ασχολείσαι επί 28 χρόνια με το Αθλητικό Ρεπορτάζ, μοιραία κάπου αποκόπτεσαι από αρκετές άλλες δραστηριότητες και τομείς της ζωής.Πάντοτε,βέβαια, πάλευα για το αντίθετο και νομίζω ότι κάτι έχω καταφέρει.

Μόλις διάβασα,λοιπόν, για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου και μάλιστα στον τόπο γέννησης μου, ενθουσιάστηκα.

Απίστευτες οι Κεφαλονίτικες γεύσεις και οι μυρωδιές των φαγητών:κρεατόπιτα,βακαλαόπιτα,αλιάδα,λαγός-σάλτσα,ριγανάδα,στραπατσάδα,τσιγαρίδια και τόσα άλλα.

Περισσότερα...

 

Αθανάσιος Μουστάκης: Ζώντας στήν ἀποστολική ἐποχή (1ο μέρος)

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 21:24

Λίγες σκέψεις γιά εἰσαγωγή…

Μεγάλο προσόν τοῦ ἱστορικοῦ καί τοῦ ἀρχαιολόγου εἶναι νά μπορέσει μέ τό ἔργο του, πέρα ἀπό τήν ἀκρίβεια, νά ἀποδώσει ὅσο πιό παραστατικά καί ἐγγύτερα στήν πραγματικότητα εἶναι δυνατό τίς συνθῆκες ζωῆς, μόρφωσης, ἐκπαίδευσης, ἐργασίας κ.λπ. κάθε ἐποχῆς ὥστε ὁ ἀναγνώστης νά μπορέσει νά τήν κατανοήσει σέ βάθος καί νά προχωρήσει σέ πιό οὐσιαστική ματιά στήν καθημερινότητα τῶν ἀνθρώπων, νά τήν ἑρμηνεύσει αὐθεντικότερα καί πιό ρεαλιστικά, ὅποια καί ἐάν εἶναι αὐτή, νά ἀντιληφθεῖ τίς σχέσεις, τίς ἀντιπαλότητες, τίς ἀδυναμίες, τίς δεσμεύσεις, τίς τάσεις καί τούς περιορισμούς καί πολλά ἄλλα ἀπαραίτητα καί καθοριστικά στοιχεῖα.

Περισσότερα...

 

Γιάννης Μεταξάς: 14 Juillet

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 12 Ιούλιος 2018 23:57

Αυτές τις ώρες η Ευρώπη περνά κρίσιμες στιγμές... Οχι γιατί έφθασε να απειλείται από ένα εσωτερικό γερμανικό πρόβλημα - τη δεξιόστροφη διάσωση της κυρίας Μέρκελ -, αλλά γιατί αυτό μόνο εσωτερικό δεν είναι. Πίσω από την προσκήνια κρίση συντελείται η εξουδετέρωση της θεσμικής αρχής της ευρωπαϊκής συναπόφασης. Η τελευταία, η αρχή, όσο και αν περνά κατά καιρούς δύσκολες ώρες, καταφέρνει να «ναυαγοσώζεται». Εστω την τελευταία ώρα.

Με αναφορά στο υπαρκτό πρόβλημα της εισόδου χιλιάδων ανθρώπων, προσφύγων και μεταναστών, συμπεριφερόμεθα, από καιρό τώρα, με έναν τρόπο που οδηγεί στην ηθικοπολιτική και συμπολιτειακή αποθέσμιση της Ευρώπης. Φθάσαμε στο σημείο μια ακροτάτη Δεξιά να εμφανίζεται, παντού, ως προστάτης της ταυτότητας της ένωσής μας, εκτρέφοντας έναν κατ' ουσίαν πολιτισμικό λαϊκισμό μέσω του οποίου κατακτά ή συμπράττει στην εξουσία. Με εκλογές! Ναι, με εκλογές. Με εκλογές λαμβάνει κοινωνική εντολή να αγνοήσει αρχές και αξίες.

Περισσότερα...

 

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ «ΕΥΚΛΕΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ»

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 12 Ιούλιος 2018 09:29

Μετά την ψήφιση της γνωστής τροπολογίας στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης –[Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»] φαίνεται πως  υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο, για να στηθούν ακόμη  και  τριπλές κάλπες (βουλευτικές, αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές), σε δύο Κυριακές και συγκεκριμένα στις ημερομηνίες 19 και 26 Μαΐου 2019. Η περίπτωση  είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, για όσους αντιλαμβάνονται το ζήτημα της ορθής διεξαγωγής των εκλογών στα πλαίσια των ορισμών του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.  Είναι  γνωστόν ότι η κυβέρνηση  έχει από το Σύνταγμα εξασφαλίσει το αποκλειστικό προνόμιο της πρόωρης, όσο και αιφνιδιαστικής, διάλυσης της Βουλής και της προσφυγής στις κάλπες, όποτε αυτή το

Περισσότερα...

 
 

Aντώνης Αργυρός: ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ…

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 08 Ιούλιος 2018 09:09

«...Και γι' αυτό ποτέ μη στείλεις να μάθεις για ποιον χτυπά η καμπάνα. Χτυπά για σένα». Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Ήμουν υπερβολικά κουρασμένος απ’ την δουλειά και έτσι στις δέκα είπα να περπατήσω στην γειτονιά μου, ελπίζοντας ότι θα μου φύγει ο πονοκέφαλος. Που τέτοια τύχη όμως!

Οι δρόμοι μας ήρεμοι(στο προάστιο που μένω) όσο και οι φούξια βοκαμβίλιες απλώνονταν νωχελικά στα σπίτια και οι δρόμοι μοσχοβολούσαν νυχτολούλουδο και γιασεμί , δεν υπήρχε καμμιά κίνηση κι η βραδιά καλοκαιρινή ,όμορφη νοσταλγική. Είπα να ξαποστάσω σ’ ένα παγκάκι που εκεί κοντά ακούγονταν μια μελωδία από ακορντεόν (la paloma). Έκλεισα τα μάτια, ήταν γαλήνιο σκοτάδι και δεν υπήρχαν φώτα γύρω, ήθελα να γευτώ μ’ όλες μου τις αισθήσεις την ομορφιά, να ονειρευτώ ευτυχισμένες στιγμές, να φύγω για λίγο από το κυνήγι των μαγισσών που σαν μαχητής της εργασίας χρόνια βιώνω.

Ξάφνου και χωρίς καμμιά άλλη προειδοποίηση ή ήχο ένιωσα δίπλα μου μια αδιόρατη κίνηση, μια μυρουδιά ,άκουσα ένα λυγμό, την παρουσία κάποιου. Άνοιξα τα μάτια.

Δίπλα μου μια πολύ όμορφη γυναίκα γύρω στα σαράντα, ντυμένη προσεκτικά με παντελόνι και μια μπλε μπλούζα να σφαδάζει κυριολεκτικά απ’ το κλάμα με λυγμούς.

Περισσότερα...

 
 

Σοφία Αράβου – Παπαδάτου: Για χάρη της ομοφωνίας, έχουν σφαχτεί λεβέντες στην ποδιά της

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 07 Ιούλιος 2018 17:54

Το νέο που γεννήθηκε με εντολή λαού (δις εντός του 2015) πασχίζει για τη δίκαιη ανάπτυξη, τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, το κοινωνικό κράτος, τη φιλία των λαών, το Κτηματολόγιο, την απλή αναλογική... μα πόσα πια σε τρία χρόνια!

Και όχι μόνο λεβέντες, αλλά και ηγετικές λεβεντο-κόρες (το δεύτερο συνθετικό κυριολεκτικά), όπως δείχνει η σύγχρονη ιστορία. Οι ομαδικές αποφάσεις, του συντηρητισμού κυρίως (δεξιού και αριστερού) απολαμβάνουν ως νιρβάνα και νιώθουν ασφάλεια όταν υπάρχει ομοφωνία στις αποφάσεις τους. Κάθε διαφορετική άποψη είναι επικίνδυνη, μπορεί να οδηγήσει σε διασπαστικές τάσεις... γι’ αυτό μακριά... όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια, διαγράφεται!

Η περίφημη ανάγκη, όχι απλώς πλειοψηφίας ή έστω ενισχυμένης πλειοψηφίας των 2/3, αλλά πανηγυρικής ομοφωνίας, φουσκώνει στήθη υπερηφάνειας και παραπέμπει στην ισχύ εν τη ενώσει. Γιατί όλα τα κλαδιά μαζί είναι δύσκολο να τα σπάσεις, για να μορφοποιήσουμε την

Περισσότερα...

 
 

ΖΟΛΙΩ ΛΑΔΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ: ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 07 Ιούλιος 2018 17:44

ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ

Σκληρό που είσαι

Με τα κορμιά

Των ανθρώπων....

Συμβιβάζεσαι

Μόνο με την ΤΕΛΕΙΌΤΗΤΑ,

Έλεος δεν διαθέτεις,

Γειά καμιά μετριότητα,

Η  Άνοιξη,

ΓΛΥΚΕΙΆ και πονόψυχη

Πύρινη Ρομφαία Εσύ

Χωρίς έλεος γειά κανέναν.....

ΖΟΛΙΩ  ΛΑΔΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7/7/2018, #ODYSSEIA

 
 

Σελίδα 1 από 193

leivada_banner copy.png
Διαφήμιση
exofullo teliko aggliko2.png