ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
8/2019
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γιώργος Μεσσάρης: Μια ανθρωπότητα απίστευτα απάνθρωπη

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 18 Μάρτιος 2019 11:18

Πιστεύω ότι η ανθρωπότητα δεν πρέπει πια να αποκαλείται έτσι. Δεν αξίζει αυτό το όνομα γιατί απλά δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Έχει χάσει προ πολλού τον ανθρωπισμό της. Έχει καταντήσει να είναι στυγνά απάνθρωπη. Η… «απανθρωπότητα» θα ήταν ένα πιο αντιπροσωπευτικό όνομα.

Γράφω τούτες τις λέξεις κυριευμένος από θυμό με τα όσα συμβαίνουν γύρω μου. Είναι τόσο εξοργιστικά απαράδεκτα που φαντάζουν απίστευτα, είναι όμως γεγονότα αδιάψευστα!

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας νέα οικονομικά στοιχεία για το 2018, σύμφωνα με τα οποία μόλις «26 άνθρωποι έχουν στα χέρια τους περιουσίες που ισούνται με τα εισοδήματα του φτωχότερου μισού της ανθρωπότητας»! Τα στοιχεία περιέχονται σε έκθεσή της μη κυβερνητικής οργάνωση Oxfam, η οποία προτρέπει, για άλλη μια φορά, τα Κράτη να φορολογήσουν περισσότερο τους πλουσιότερους.

Περισσότερα...

 

Α. Αργυρός:ΕΛΛΑΣ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΕΝΩ ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 18 Μάρτιος 2019 11:17

«Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον σου είναι να το δημιουργήσεις»

Μετωπική σύγκρουση με επίκεντρο το ζήτημα των υδρογονανθράκων, τα οικόπεδα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνολικά το Κυπριακό εκτυλίσσεται μεταξύ Άγκυρας και Λευκωσίας. Παράλληλα Η Τουρκία με καθημερινές προκλήσεις και απειλές επεκτείνει τα ζητήματα που από καιρό έχει αναδείξει στο ΑΙΓΑΊΟ . Όλα δείχνουν την ολική αναθεώρηση της στρατηγικής της Αγκύρας στην Α.Μεσόγειο ενώ ο Ερντογάν ο οποίος μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε λόγο «για νέο πόλεμο χριστιανών και μουσουλμάνων» και « Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!». Παράλληλα οι «άνεμοι του πολέμου» εντείνουν την παρουσία τους στην ευπαθή περιοχή μας την Μεσόγειο που σχεδόν στο σύνολο της φλέγεται ενώ φαίνεται να προετοιμάζεται μάλλον η νύχτα των «μεγάλων μαχαιριών» λόγω των υδρογονανθράκων. Η Τουρκία, μέσα στα πλαίσια της νεοοθωμανικής

Περισσότερα...

 

Γαβριήλ Μανωλάτος: ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ «ΜΕΣΣΙΕΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 16 Μάρτιος 2019 18:24

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Η Κεφαλλονιά μας  και οι πόλεις μας περνάνε μια περίοδο μεγάλων και δύσκολων αλλαγών. Δεδομένα ετών έχουν ανατραπεί. Οι αντιλήψεις και οι συνειδήσεις των πολιτών μεταμορφώνονται υπό το βάρος και την πίεση της οικονομικής ανέχειας και των πολιτικών εξελίξεων. Διευρύνεται η δυσπιστία στο πολιτικό σύστημα και εξασθενεί το αίσθημα δικαίου των πολιτών.

Σε όλα αυτά προστίθεται ο νέος «διοικητικός χάρτης» του νομού μας. Εμείς είχαμε υποστηρίξει τη δημιουργία τριών δήμων για την Κεφαλλονιά, παραθέτοντας τα επιχειρήματά μας, κυριότερο των οποίων είναι να μπορεί η δημοτική αρχή να είναι κοντά στον πολίτη.

Περισσότερα...

 
 

Ζολιώ Λαδά-Βαρβαρέσου: Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΑΥΝΩΝ

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 14 Μάρτιος 2019 15:47

Καιρός τών κεραυνών

καί τών τυφώνων.

Θειάφη ρίχνει ο ουρανός,

βογγάει η Γή,

χωρίς ν’ ακούγωνται κραυγές.

Περισσότερα...

 

Γαβριήλ Μανωλάτος: 8 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 08 Μάρτιος 2019 13:13

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Το 1857 στη Νέα Υόρκη οργανώθηκαν έντονες διαμαρτυρίες και συλλαλητήρια από Αμερικανίδες εργάτριες, καταγγέλλοντας τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν στα εργοστάσια που δούλευαν -εξαντλητικά ωράρια εργασίας, πολύ χαμηλοί μισθοί κλπ.

Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 50 χρόνια για να γιορταστεί για πρώτη φορά η ημέρα της γυναίκας, στις 28 Φεβρουαρίου 1909 έπειτα από πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η 8η Μαρτίου προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών του 1910 ώστε να καθιερωθεί μια «Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας»

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 20 από 355

leivada_banner copy.png