ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
6/2019
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός: Νικόλας Γερασίμου Λαζαράτος

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 07 Φεβρουάριος 2019 14:01

Έφυγε για την αιωνιότητα του άλλου κόσμου ο αγαπητός φίλος και συνεργάτης, Νίκος Λαζαράτος. Ζούσε στους Αγίου Θεοδώρους Αττικής με τη σύζυγό του Ρένα, και πολλές φορές για μεγάλα χρονικά διαστήματα ερχόταν στην Κοντογεννάδα του για να δώσει την παρουσία του στο χώρο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε για πολλά χρόνια

Ο Νίκος, όπως τον αποκαλούσαμε όσοι τον γνωρίζαμε, ήταν ένας τύπος γνήσιος, σωστός Κεφαλονίτης, εύθυμος, κεφάτος, καλοσυνάτος και πάντα ετοιμόλογος με έξυπνη και σατιρική διάθεση. Γεννήθηκε το 1933 και το κύριο επάγγελμα που έκαμε, ήταν ναυτικός – αρχιλογιστής σε πολλά καράβια, ιδίως σε κρουαζερόπλοια Σε κάποια από αυτά και για μεγάλο διάστημα εργάστηκε μαζί με το μεγάλο ποιητή, της θάλασσας, τον Νίκο Καββαδία.

Περισσότερα...

 

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός: Η Υπαπαντή, «η Αζολιωτοπούλα» γιορτάστηκε κι εφέτος μεγαλοπρεπέστατα

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 02 Φεβρουάριος 2019 21:25

Ξημέρωσε της Υπαπαντής του Κυρίου Ιησού Χριστού και ο καιρός βρισκόταν στο μεταίχμιο της αλλαγής, να φύγουν οι ψυχροί άνεμοι και να έρθουν οι νότιοι. Μέσα σε τέτοια ανάμεικτη θερμοκρασία, βρέθηκα με την παρέα μου στα Ζόλα της Θηνιάς, στις 2-2-2019, ημέρα Σάββατο όπου και το μεγάλο πανηγύρι της Κυρά της Υπαπαντής των Απεργαίων στην ομώνυμη εκκλησία αυτού του χωριού.

Η ώρα πρωινή κατά τις 8:30 π. μ, όπου καθώς ανέβαινα την δαφνοσπαρμένη ανηφορική μπασιά του καμπαναριού και του αύλειου χώρου του ναού, ακουγόταν μελωδικά τα ψαλτικά της δεσποτικής εορτής του Χριστού.

Περισσότερα...

 

Μεταξάς Γιάννης Στις ψευδαισθήσεις προσοχή!

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 02 Φεβρουάριος 2019 17:10

Εδώ και αρκετό καιρό οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας δείχνουν δύσκολες. Και κάθε φορά που αυτό συμβαίνει, κάποιοι εδώ πανηγυρίζουν, θεωρώντας ότι η χώρα μας επωφελείται.

Οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας είναι στρατηγικές στη «μακρά διάρκεια». Και όποιος το παραβλέπει, παρακάμπτει την οφειλόμενη πραγματολογική προσέγγιση και ενδίδει σε επιθυμίες.

Η τουρκική κυβέρνηση, με μακρά παράδοση στη συναλλαγή, έχει ανάγκη να εμφανίζεται σε μια εθνικιστική κοινωνία με ισόφωνο τρόπο. Και να δείχνει αδιαπραγμάτευτη στην προάσπιση

Περισσότερα...

 
 

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός Ο γιορταστικός εσπερινός της Υπαπαντή στα Βαρειά του Ληξουρίου

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 02 Φεβρουάριος 2019 17:05


Ψιλόβρεχε που έφτασα στην Κυρά την Υπαπαντή, στην περιοχή Βαρειά του Ληξουρίου. Θυμήθηκα την παροιμία, που λέει πως … «Η Κυρά η Υπαπαντή, αν δεν έχει το νερό της, το δανείζεται».

Ήταν τέσσαρις το απόγευμα , παραμονή της δεσποτικής εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου Ιησού Χριστού και σε αυτό το ναό ( Ιερά Μονή της Υπαπαντής) του Ληξουρίου συνάζονται πολλοί Ληξουριώτες και ευλαβούνται τη μεγάλη ημέρα της εορτή του Σαραντίσματος του Χριστού μας.

Η οικογένεια του μακαρίτη Αναστασίου Κολαΐτη, η γυναίκα του, η αγαπητή Πολυξένη, τα παιδιά τους, η Γιάννα και ο Παναγιώτης είχαν τακτοποιήσει με πολύ μεράκι την κάθε λεπτομέρεια για την ευπρέπεια του ναού, εσωτερικά και εξωτερικά, για να τιμήσουν την εορτή της οικογενειακής τους εκκλησιάς . Συντονιστής και λεπτολόγος ο άνδρας της Γιάννας , ο Δημήτρης Πανταλός, που μερακλήδικα «κέντησε» το κάθε τι για να ομορφύνει το ναό και τον αύλειο χώρο του.

Περισσότερα...

 

Διαπιστώσεις από το σκοπιανό ζήτημα και την συμφωνία των Πρεσπών

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 31 Ιανουάριος 2019 13:58

Πολλά επιχειρήματα τέθηκαν τόσο από τα μακεδονικά σωματεία όσο και από αξιόλογους Έλληνες επιστήμονες ενάντια στο “λάθος” που τελικά έκανε η “ελληνική” κυβέρνηση με την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων.

Όμως το αποτέλεσμα, δηλαδή το “λάθος” ήταν θέμα ορθότητας ή όχι των επιχειρημάτων ή κάτι άλλο; Χρειαζόταν δηλαδή κάποιος να επιχειρηματολογήσει για να αποδείξει το αυτονόητο; Υπήρχε περίπτωση να πειστεί η κυβέρνηση από επιχειρήματα και να μην προχωρούσε αρχικά στη σύναψη και μετέπειτα στην επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών; Σε καμιά περίπτωση.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 18 από 348

leivada_banner copy.png