ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
5/2020
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Η Ύφεση, Τα Οικονομικά της Εκπαίδευσης, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός & τα Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 17 Δεκέμβριος 2019 10:10

Αυτόν τον Δεκέμβριο δημοσιεύσαμε μια σειρά από άρθρα που ασχολούνται με σημαντικά και επίκαιρα θέματα. Τι προβλέπει το νέο "Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα" που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Πόσα χρήματα δαπανούν το κράτος και τα ελληνικά νοικοκυριά για την εκπαίδευση των παιδιών τους; Ποια είναι τα πέντε μέτρα που πρέπει να λάβουν πολίτες, κράτος και επιχειρήσεις για να προσαρμοστούν στις αλλαγές της ψηφιακής εποχής; Και θα πρέπει να περιμένουμε, πράγματι, μια παγκόσμια ύφεση το 2020;


Περισσότερα...

 

Αντώνης Αργυρός: Η εθνική συναίνεση αναγκαία προϋπόθεση επιβίωσης του Τόπου

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 17:38

Το σκηνικό μετά τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης αλλάζει πολλά και κατά την άποψή μου υποκρύπτει περισσότερα. Καθώς: Μετατοπίζει την προσοχή της Αθήνας, , στη δική της ΑΟΖ που απειλείται πια φανερά και δημιουργείται άμεσα κλίμα έντασης και ανησυχίας και δημιουργεί ανασφάλεια πράγμα κρίσιμο στην κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια . Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις περνούν την κρισιμότερη φάση τους από το 1974. Πρόκειται για μια συστηματική στρατηγική αμφισβήτησης του status quo στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με απρόβλεπτες συνέπειες. Στόχος της Άγκυρας δεν είναι ο πόλεμος με την Ελλάδα. Στόχος της είναι να συρθεί υπό δυσμενείς συνθήκες η Χώρα στο τραπέζι των


Περισσότερα...

 

Η κατάσταση στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 17:35

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη με έντονο ΔΤ, αλλά και πολλές φορές προηγούμενα, ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία για την «πλήρη απαξίωση του νοσοκομείου του τόπου μας». Λοιδορήθηκε έντονα από την Διοίκηση του Νοσοκομείουγια τις παρεμβάσεις τουαυτές, κάτι που θεωρούμε ότι δεν του αρμόζει. Ο ισχυρισμός ότι ο Συλλογος είχε μείνει άφαντος για πολύ καιρό είναι απολύτως ανακριβής.Ο Σύλλογος ουδέποτε σταμάτησε να βοηθά με όποιο τρόπο μπορεί το Νοσοκομείο σε συνεργασία και με το Μαντζαβινάτειο Ίδρυμα. Δόθηκαν οι αναγκαίες πληροφορίεςστη Διοίκηση του Νοσοκομείου και η τελευταία αναγκάστηκε να ανακαλέσει, τουλάχιστον προφορικά σε συνάντηση που επακολούθησε.


Περισσότερα...

 
 

Αντιδράσεις για τις εξορύξεις στο Κατάκολο

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2019 21:43

Οι εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Κατάκολο θα συζητηθούν τη Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, όπου θα παρθεί απόφαση πάνω στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Α’ Φάση του Προγράμματος Ανάπτυξης & Παραγωγής του Κοιτάσματος Δυτικού Κατακόλου».

Ενστάσεις αναμένεται να καταθέσουν περιβαλλοντικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών όπως η Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας, ενώ ήδη έχουν στείλει αρνητικές επιστολές και σχόλια στη Δημόσια Διαβούλευση η Greenpeace, το WWF και η Επιτροπή Φύσης 2000.

Επιφυλάξεις ως προς τις επιπτώσεις των εξορύξεων στον τουρισμό κρουαζιέρας θέτει η Τοπική Κοινότητα Κατακόλου, ενώ ήδη στην ευρύτερη περιοχή έχουν ξεκινήσει οι αντιστάσεις των πολιτών ενάντια στο έργο, μέσα από την Πρωτοβουλία Ηλείας Ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων.


Περισσότερα...

 

Αντώνης Αργυρός: Σε κατάσταση πολιορκίας;

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 06 Δεκέμβριος 2019 02:14

Με την επίκληση του ποιητή:

«Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό,

αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτου απ' τα ξένα βήματα,

αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο,

αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο.»

Η Τουρκία αρχίζει βαθμηδόν να εφαρμόζει το σχέδιό της για τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τούτο γίνεται πολιτικά, διπλωματικά αλλά και διά της ισχύος. Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται πλέον από καιρό η Ελλάδα.

Είναι πολύ κακό, και μπορεί κατά τις περιστάσεις ν’ αποβεί και ολέθριο, το να μη λέγεται σ’ έναν ώριμο λαό η αλήθεια. Ολόκληρη η αλήθεια, όσο σκληρή και αν είναι. Ώστε να μπορεί καλύτερα ό λαός να συνειδητοποιεί την πραγματικότητα. Και έτσι να κινητοποιεί όλα τα αποθέματα των ψυχικών του δυνάμεων, που θα του επιτρέψουν την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αυτής της πραγματικότητας.


Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 18 από 384

leivada_banner copy.png