ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
6/2019
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γ. Μεσσάρης: Η Ολυμπιακή του παραλογισμού

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2019 12:10

Επιεικώς απαράδεκτα είναι τα όσα συμβαίνουν με την Ολυμπιακή σε ότι αφορά τα δρομολόγια που συνδέουν την Κεφαλλονιά με την Αθήνα αλλά και την τιμολογιακή της πολιτική.

Στη διάρκεια του χειμώνα η Ολυμπιακή έχει ένα πρωινό δρομολόγιο για Αθήνα και τρία απογευματινά/βραδινά με την τιμή του πρωινού να είναι σχεδόν διπλάσια των άλλων!

Να τονίσω ότι τα πρωινά βολεύουν το κοινό γιατί δεν χάνει μια μέρα. Φθάνει στην Αθήνα το πρωί κάνει τις όποιες δουλειές του και μπορεί να επιστρέψει μέσα σε 24 ώρες. Επίσης για αυτούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό τα πρωινά δρομολόγια εξυπηρετούν καλύτερα αφού μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους την ίδια μέρα.

Η Ολυμπιακή, όμως, δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την Κεφαλλονιά! Οι αποδείξεις πολλές

Περισσότερα...

 

Ανοικτή επιστολή προς το φιλοζωικό σύλλογο Δήμου Κεφαλονιάς «Ντόρις»

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 26 Φεβρουάριος 2019 18:21

«Ένας πολιτισμός κρίνεται από το πως οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα».

Μαχάτμα Γκάντι

Αγαπητέ Διονύση,

παρακολουθώ με ενδιαφέρον όλες τις αναρτήσεις της ομάδας του συλλόγου σας και, όπως ξέρεις, διακατέχομαι από βαθύτατα φιλοζωικά αισθήματα στην πράξη.

Απευθύνομαι ονομαστικά σε σένα καθώς τις τελευταίες μέρες έχεις προσθέσει το όνομά μου σε τουλάχιστον 3 δημοσιεύσεις όπου κυριαρχεί η αντιπολιτευτική διάθεση, κατά τη γνώμη μου, και μειονεκτεί η διεκπεραίωση των στόχων του συλλόγου σας καθώς αυτοί θεωρώ ότι πηγάζουν όχι από την πολιτική τοποθέτηση, αλλά από τις ενέργειες που προάγουν την ειρηνική συμβίωση όλων των ζώων με τον άνθρωπο.

Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν αυτό το μπαράζ δημοσιεύσεων με τις ετικέτες εμένα, της βουλευτή και άλλων στελεχών του χώρου μας, που υπονοούν υπευθυνότητα ως προς την αρνητική έκβαση, τη στιγμή που η πρόταση για την προστασία των ζώων ήρθε στη συζήτηση

Περισσότερα...

 

Αντώνης Αργυρός: «ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ ΚΟΥΡΟΠΑΤΚΙΝ». ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2019 14:32

Ο Κουροπάτκιν ήταν ο στρατηγός του Ρωσικού στρατού στον Ρωσοϊαπωνικό πόλεμο το 1904,διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στη Μαντζουρία και ηττήθηκε από τους Ιάπωνες στο Μούκδεν. Σε αυτόν απευθυνόταν ο Αθηναίος δημοσιογράφος με το περίφημο πρωτοσέλιδο άρθρο του με τον τίτλο «δεξιότερα Κουροπάτκιν».

Οι Έλληνες και εκείνης της εποχής που είχαν βεβαίως άποψη για τις κινήσεις του ρωσικού στρατού (!), σύστηναν να κινηθεί δεξιότερα για να αποφύγει τους ελιγμούς των Ιαπώνων που τελικά κέρδισαν κατά κράτος Η φράση «δεξιότερα Κουροπάτκιν», έμεινε μνημείο της αργόσχολης και εκ του μακρόθεν κριτικής, χωρίς στοιχεία και σοβαρότητα. Έτσι ακούμε βαθυστόχαστες μελέτες και αναλύσεις που αφορούν τα εθνικά μας θέματα και δείχνουν πόσο επικίνδυνο είναι να συζητούμε δίκην καφενείου ζητήματα ,όπως: «Τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά. Αν αποφασίσει μια ίλη τεθωρακισμένων να περάσει μέσα θα φτάσει στην άλλη πλευρά των Σκοπίων. Θα φτάσει στη Σερβία»

Περισσότερα...

 
 

Αντώνης Αργυρός: Σιγή βαθειά... Για την Παιδεία και την Δικαιοσύνη.

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2019 17:23

«Εάν δε το άλας μωρανθή εν τίνι αλισθήσεται;»

Τελικά οι Έλληνες, σαν να ξυπνήσαμε ξαφνικά από ένα δυνατό τράνταγμα, “συζητούμε” για την Παιδεία και την αναθεώρηση του άρθρου 16 Σ. Για τις ελλείψεις της, τα λάθη της, τον προσανατολισμό της. Καθώς είμαστε παγιδευμένοι από μια καταναλωτική κοινωνία που τελικά πτώχευσε , οι ανάγκες μας, ατομικές και συλλογικές, ούτε έχουν κορεσμό, ούτε ήνιοχούνται. Έτσι, καταντήσαμε να βλέπουμε τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια σαν εργοστάσια

Περισσότερα...

 

Έλληνας του εξωτερικού δώρισε 1 εκ. δολάρια για την ίδρυση Έδρας Ελληνικών Σπουδών.

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2019 19:16

Ο ομογενής γιατρός ογκολόγος Πολυχρόνης (Paul) Ηλιάδης, απέδειξε και έμπρακτα την ειλικρινή αγάπη του για την Ελλάδα, όταν αποφάσισε να χαρίσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Πανεπιστήμιο Κουίνσλαντ για την ίδρυση της μοναδικής Έδρας Ελληνικών Σπουδών στην Πολιτεία, όπου τα τελευταία χρόνια προσφέρονται μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας, Κουλτούρας και Λογοτεχνίας.

«Η αρχαία Ελλάδα τρέχει μέσα στο αίμα κάθε κοινωνίας, γι’ αυτό, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν νοείται η ύπαρξη πανεπιστημίου από όπου απουσιάζει η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και των Κλασσικών Σπουδών. «Νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής και τυχερός που βρέθηκα στην ευχάριστη θέση να συνεισφέρω κατ’ αυτόν τον τρόπο»λέει στον «Νέο Κόσμο» ο ίδιος.

Η έδρα -The Paul Eliadis Chair of Ancient History and Classics, όπως ονομάζεται- διευθύνεται με μεγάλη επιτυχία από τον καθηγητή Alastair Blanshard και, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πανεπιστημίου, το ενδιαφέρον των φοιτητών ειδικά όσον αφορά τη μελέτη των αρχαίων κλασσικών εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένο.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 16 από 348

leivada_banner copy.png