ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
8/2019
M T W T F S S
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Ευχές από το Marinet

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 27 Απρίλιος 2019 15:58

 

Αντώνης Αργυρός: H Μεγάλη Παρασκευή στο χωριό μου (Σπαρτιά Κεφαλληνίας)

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 26 Απρίλιος 2019 12:12

Σηκώσατε τα μάτια σας και ίδετε την άνω Ιερουσαλήμ …

«εις μνημόσυνον αιώνιον)

Πανδαισία ψυχής θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη Μεγάλη εβδομάδα στο χωριό μου, οι παιδικές μνήμες και η αγάπη στην Εκκλησία αλλά και η συμμετοχή στις ακολουθίες ,έγιναν βίωμα έτσι που μέχρι σήμερα ,μου είναι σχεδόν αδύνατον να μην συμμετάσχω ενεργά στη εκκλησιαστική ζωή ,όπου κι’ αν βρίσκομαι ,αν και προσπαθώ να παίζω τον όμορφο ρόλο τού «Πασχαλιάτικου ψάλτη»[i] στη εκκλησία του χωριού μου « Η Παναγία μας»[ii],έτσι τη λέμε ακόμα την καινούργια εκκλησία του χωρίου μας , μετά τη λαίλαπα των σεισμών του 1952,ο τόπος που συνέβαιναν και συμβαίνουν τα πιο σημαντικά γεγονότα του χωριού μας.[i] Δανείζομαι τον τίτλο από το σχετικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

[ii] Μικρό παιδάκι έμαθα από τη νόνα μου ,ότι «Η Παναγία μας» είναι τόπος λατρείας τόπος που αποδίδεται η ιδιαίτερη αγάπη μας τόσο στη Μητέρα του Κυρίου όσο και στον συγκεκριμένο ναό ,αλλά και συναντήσεως των χωριανών μας στις μεγάλες στιγμές της ζωής τους και στις μεγάλες μέρες της Χριστιανοσύνης. Από μικρό παιδί διατηρώ την άσβεστη επιθυμία να βρίσκομαι εκεί στη κορύφωση της Χριστιανικής λατρείας που είναι οι ημέρες της Μ .Εβδομάδος.

Περισσότερα...

 

Γ. Βαρούχας: «Με το βλέμμα στην Επόμενη Μέρα» Δ. Λειβαθώς

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2019 15:21

Η Λειβαθώς, ίσως το πιο όμορφο κομμάτι της Κεφαλονιάς, συνδυάζει μ’ ένα μαγικό τρόπο την ομορφιά του βουνού με τη θάλασσα. Ακόμη και όλοι εμείς που μεγαλώσαμε μαζί της, μαγευόμαστε το καλοκαίρι όταν κολυμπάμε στις μοναδικές παραλίες της υπό τη «σκέπη» του μεγαλόπρεπου Αίνου. Αυτό το μοναδικό μέρος του νησιού μας, παρουσιάζει διεθνές ενδιαφέρον και απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι το επιλέγουν σχεδόν όλοι οι ξένοι που θέλουν να χτίσουν στο νησί.

Ωστόσο, την ομορφιά της Λειβαθούς συναγωνίζεται η έλλειψη ενδιαφέροντος και η παραμέλησή της ειδικά την τελευταία δεκαετία. Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στις καμένες λάμπες που δεν αλλάχτηκαν ποτέ ή στους νέους σκουπιδότοπους που συνεχώς ξεφυτρώνουν από χωριό σε χωριό, αλλά στην εγκατάλειψη κάθε σχεδιασμού για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και στην έλλειψη σχεδίου για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Περισσότερα...

 
 

Γιάννης Βαρούχας: «Με το βλέμμα στην Επόμενη Μέρα»

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 24 Απρίλιος 2019 16:07

Γ. Πολιτισμός

Η λέξη «πολιτισμός» συχνά παίρνει πολλές σημασίες και, ίσως, επιφορτίζεται με περισσότερες «ευθύνες» απ’ αυτές που τις αναλογούν. Βλέπουμε πως στην ιστορία υπήρξαν πολλές στιγμές «εκπολιτισμού» των «απολίτιστων», με απίθανα σκηρούς και απάνθρωπους όρους... Πριν λοιπόν αρθρώσουμε μερικές προτάσεις για τον πολιτισμό του Δήμου μας, θα πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε στον πιο απλό και απέριττο ορισμό, που λέει ότι ο πολιτισμός είναι το αποτύπωμα που αφήνει μια κοινωνία στην ιστορία μέσα από το σύνολο των υλικών και άυλων δραστηριοτήτων της.

Περισσότερα...

 

Σοφία Αράβου Παπαδάτου: Διόμιση ώρες με τον Γιαννάτο. Πολιτικά και παραπολιτικά.

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 23 Απρίλιος 2019 19:48

Προς το τέλος της συνάντησης στη Βουλή με τους Υπουργούς Υγείας, τη Βουλευτή, τον Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, τον Διοικητή του ΓΝΚ, τον Υποδιοικητή και την αφεντιά μου, πρότεινα και μου ανατέθηκε από όλους να συναντήσω τον Γιαννάτο, τον υπό παραίτηση νεφρολόγο του νοσοκομείου της Κεφαλονιάς.

Δευτέρα 22/4 πρωί -πρωί ήμουν στη μονάδα τεχνητού νεφρού. Μπαίνω στο γραφείο τού Γιαννάτου, κόσμος, τρεχάλα, οργασμός δουλειάς για τους νεφροπαθείς, που κάνανε την πάγια αιμοκάθαρση.

Ήμουν προετοιμασμένη ότι δεν θα ήταν εύκολη συνάντηση, αλλά εντάξει 45 χρόνια παντρεμένη με Κεφαλονίτη ποπολάρο, τα έχω δει όλα, σε σμίκρυνση βέβαια . Εδώ θα τα έβλεπα σε μεγέθυνση, σιγά το πράγμα! Δεν είναι κακοί, ταγμένοι στην αντίδραση είναι! Πολλές φορές έχουν δίκιο, αλλά έτσι το βρίσκεις, χρυσέ μου; Επέλεξα την αυθεντικότητα, έναντι του «καθωσπρεπισμού» ή του αμίλητου-σφίγγα, καλά να πάθω!

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 14 από 355

leivada_banner copy.png