ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
6/2019
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός: Ένα άσμα για την 25η Μαρτίου, που δημιουργήθηκε στο Ληξούρι το 1913

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 24 Μάρτιος 2019 13:27

Ο Ευαγγελινός Τσιμαράτος (1874-1954) αξιόλογος Ληξουριώτης φιλόλογος, πέρα από τις θεολογικές, ιστορικές έρευνες και αναζητήσεις του, εξεδήλωσε δυναμικά, παράλληλα με την καθηγητική του ιδιότητα, σπουδαία διδασκαλο -θεατρική δράση, ιδιαίτερα κατά το διάστημα που υπηρέτηση στο Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου.

Συνέθετε με ποιητικό λόγο μαθητικά έργα για τις εορτές: της 25ης Μαρτίου και για την 21η Μαΐου, τα οποία και ανέβαζε επί σκηνής με τη βοήθεια των μαθητών του. Επίσης, έγραψε  μεγάλο  πλήθος από ποιήματα και ομιλίες για θρησκευτικές και κοινωνικές εορτές. Μάλιστα, πολλές ομιλίες του εκδόθηκαν  σε φυλλάδιο με σκοπό να στηρίξει το εθνικό πατριωτικό πνεύμα, που εκείνη την εποχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το είχε ανάγκη η Πατρίδα, λόγω των μεγάλων αναβρασμών και πολεμικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια.

Από την ονομαστή εκδήλωση της 25ης Μαρτίου 1913 του Πετριτσείου Γυμνασίου Ληξουρίου, σώθηκε μία από τις δύο μουσικές συνθέσεις που έκανε ο Γεώργιος Νομικός, πάνω σε ποιήματα του Τσιμαράτου. Ο Γεώργιος Νομικός ήταν αρχιμουσικός μπάντας, εργάστηκε στην Κεφαλονιά και δίδασκε μουσική κατά οίκον. Έχουν σωθεί κάποιες συνθέσεις του, με πιο αξιόλογη την Marcia Religioza, βραβευμένη σε διαγωνισμό και αφιερωμένη στην παλιά Φιλαρμονική Κεφαλληνίας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,24/3/2019, #ODYSSEIA

 

Αντώνης Αργυρός: 1821-2019. «ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ»

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2019 20:29

198 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ισχυρίζεται : «Μας ανήκει η θάλασσα και ο βυθός του Αιγαίου και της Κύπρου» ενώ θέλουν και την Κρήτη!

Βάσος Λυσσαρίδης: «Αν εθελούσια δεν γονατίσεις, ούτε νεκρό δεν μπορούν να σε γονατίσουν»

Μετά από τόσους ποταμούς αιμάτων για την Εθνική μας Απελευθέρωση την Κοινωνική προκοπή η Ιστορία θέλει να έχει την Πατρίδα μας κάτω από την συνεχή απειλή των Τούρκων. Ο πρώην γ.γ. του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας Ümit Yalım, ο οποίος είναι ο «νονός» της περίφημης θεωρίας των 18 νησιών στο Αιγαίο που ανήκουν στην Τουρκία αλλά παρανόμως έχουν δοθεί στην Ελλάδα, αναπτύσσει τώρα τη θεωρία της τουρκικής κυριαρχίας στο νησί της Κρήτης.

Μάταιος κόπος, η απάντηση είναι μία «ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ»

Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας που συντάχθηκε στο πλαίσιο της Α’ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου το 1822, αναφέρει ότι “ο κατά τῶν Τούρκων πόλεμος ἡμῶν, μακρὰν τοῦ νὰ στηρίζηται εἰς ἀρχάς τινας δημαγωγικὰς καὶ στασιώδεις ἢ ἰδιωφελεῖς μέρους τινὸς τοῦ σύμπαντος ἑλληνικοῦ ἔθνους σκοπούς, εἶναι πόλεμος ἐθνικός, πόλεμος ἱερός, πόλεμος, τοῦ ὁποίου ἡ μόνη αἰτία εἶναι ἡ ἀνάκτησις τῶν δικαίων τῆς προσωπικῆς ἡμῶν ἐλευθερίας, τῆς ἰδιοκτησίας καὶ τῆς τιμῆς, τὰ ὁποία, ἐνῶ τὴν σήμερον ὅλοι οἱ εὐνομούμενοι καὶ γειτονικοὶ λαοὶ τῆς Εὐρώπης τὰ χαίρουσιν, ἀπὸ ἡμᾶς μόνον ἡ σκληρὰ καὶ ἀπαραδειγμάτιστος τῶν ὀθωμανῶν τυραννία ἐπροσπάθησε μὲ βίαν ν’ ἀφαιρέσῃ καὶ ἐντὸς τοῦ στήθους ἡμῶν νὰ τὰ πνίξῃ.”

Περισσότερα...

 

Α. Αργυρός: «ΒΑΙΝΟΜΕΝ ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΑΣ» Μαρτύριο ή γιορτή; 2ο μέρος

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 19 Μάρτιος 2019 16:32

Με μεγάλη αποχή και χωρίς δικηγόρους δικαστικούς αντιπροσώπους;

Οι εκλογές, είναι η μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας και η μεγάλη καθολική μπορώ να πω συμμετοχή είναι αυτονόητη, ως καθήκον κάθε πολίτη. Έτσι έχουν αναφανεί μεγάλες απορίες και επιφυλάξεις για την επιτυχή ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογών .

Τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα κι απλά αν οι ευρωεκλογές γίνονται μαζί με τον β γύρο των δημοτικών οπότε δεν θα υπήρχε σταυροδοσία, Επιλέχθηκε φαίνεται ο πολύ δύσκολος δρόμος της αναγκαστικής αποχής και της σταυροδοσίας.

Το πρόβλημα αφορά την λειτουργία της δημοκρατίας έχει εύκολη λύση και υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών κατατέθηκε και τροπολογία με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα τα εκλογικά τμήματα να χωριστούν ώστε να αντιμετωπιστεί το μείζον ζήτημα των ουρών που αναμένεται να δημιουργηθούν λόγω των τεσσάρων καλπών στις οποίες θα πρέπει να ψηφίσουν οι πολίτες εξαιτίας της ταυτόχρονης διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, ενώ σε όλες προβλέπεται σταυρός προτίμησης. Η τροπολογία θα δίνει την ευχέρεια να αποφασιστεί ότι οι πολίτες θα ψηφίζουν σε δύο κάλπες σε δύο διαδοχικά τμήματα, αντί σε τέσσερις σε ένα τμήμα. Επίσης, θα προβλέπεται ότι σε περίπτωση που παρουσιαστεί έλλειψη δικηγόρων, συμβολαιογράφων ή δικαστών για να καλυφθούν οι θέσεις των δικαστικών αντιπροσώπων, θα μπορούν να διοριστούν στην θέση αυτή και δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι είναι απόφοιτοι των Νομικών Σχολών.

Περισσότερα...

 
 

Α. Αργυρός: «ΒΑΙΝΟΜΕ ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΑΣ»

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 18 Μάρτιος 2019 18:29

Το ρολόι των εκλογών μετρά αντίστροφα και η ΑΠΟΧΗ απειλεί την εκλογική αναμέτρηση.

Εντελώς πρόσφατα ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι : «Έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές στις 26 Μαΐου και αυτοδιοικητικές εκλογές την ίδια μέρα».

Αυτό και μόνο σημαίνει ότι οι Έλληνες θα κληθούν να ψηφίσουν στις 26 Μαΐου σε πέντε κάλπες ταυτόχρονα(τρεις των αυτοδιοικητικών για περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτήτων, μία των ευρωεκλογών) Είναι ακόμη γνωστό ότι στις Ευρωεκλογές και στην επιλογή των Περιφερειακών Συμβούλων και Δημοτικών Συμβούλων θα απαιτηθεί σταυρός στους υποψηφίους .Απαραίτητος είναι Ο διπλασιασμός των εκλογικών τμημάτων από 20.000 σε 40.000 χιλιάδες ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν όλοι εντός 12ώρου και η παρουσία ανάλογου αριθμού δικαστικών αντιπροσώπων και εφορευτικών επιτροπών. Προσωπικά φοβούμαι ότι εδώ θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα Αλλά ακόμα και αν υπάρξει έγκαιρη πρόβλεψη σε όλα τα παραπάνω,οι πέντε κάλπες με σταυροδοσία προϋποθέτουν αρκετό χρόνο για κάθε ψηφοφόρο και ιδίως για τους μεγάλης ηλικίας ψηφοφόρους, πράγμα που

Περισσότερα...

 

Γιώργος Μεσσάρης: Μια ανθρωπότητα απίστευτα απάνθρωπη

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 18 Μάρτιος 2019 11:18

Πιστεύω ότι η ανθρωπότητα δεν πρέπει πια να αποκαλείται έτσι. Δεν αξίζει αυτό το όνομα γιατί απλά δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Έχει χάσει προ πολλού τον ανθρωπισμό της. Έχει καταντήσει να είναι στυγνά απάνθρωπη. Η… «απανθρωπότητα» θα ήταν ένα πιο αντιπροσωπευτικό όνομα.

Γράφω τούτες τις λέξεις κυριευμένος από θυμό με τα όσα συμβαίνουν γύρω μου. Είναι τόσο εξοργιστικά απαράδεκτα που φαντάζουν απίστευτα, είναι όμως γεγονότα αδιάψευστα!

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας νέα οικονομικά στοιχεία για το 2018, σύμφωνα με τα οποία μόλις «26 άνθρωποι έχουν στα χέρια τους περιουσίες που ισούνται με τα εισοδήματα του φτωχότερου μισού της ανθρωπότητας»! Τα στοιχεία περιέχονται σε έκθεσή της μη κυβερνητικής οργάνωση Oxfam, η οποία προτρέπει, για άλλη μια φορά, τα Κράτη να φορολογήσουν περισσότερο τους πλουσιότερους.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 13 από 348

leivada_banner copy.png