ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
6/2019
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γιάννης Βαρούχας: Αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα- Δ. Οι συνθήκες

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 10 Ιούνιος 2019 11:39

Σε κάθε κατάσταση ή σε κάθε μάχη, υπάρχουν πάντοτε οι αντικειμενικές συνθήκες. Αυτές που ναι μεν επιδρούν σε όλους και θεωρητικά δεν ενισχύουν ή αποδυναμώνουν κανέναν, αλλά που στην πράξη και κατά περίπτωση μπορούν να αλλάξουν το ρου των πραγμάτων και της ιστορίας. Στις εκλογές που αφήσαμε πίσω μας, υπήρξαν μοναδικές συνθήκες που έπαιξαν ή θα μπορούσαν να παίξουν καταλυτικό ρόλο.

Η εφαρμογή της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση ήταν αναμφίβολα μία απ’ αυτές τις συνθήκες. Ακόμη και οι πιο παλιοί στα πράγματα, ήρθαν αντιμέτωποι με κάτι εντελώς νέο που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν. Ας μας επιτραπεί εδώ να πάρουμε ξεκάθαρα θέση υπέρ του νέου αυτού νόμου και της θέσπισης της απλής αναλογικής, καθώς είναι ο μόνος εκλογικός νόμος που αποτυπώνει με ακρίβεια και ανόθευτα τη λαϊκή ετυμηγορία. Πρόκειται για ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα της Αριστεράς που δεν μπόρεσε να υλοποιήσει ούτε καν ο Ανδρέας Παπανδρέου τον καιρό της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά που ικανοποιήθηκε στις μέρες μας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και Υπουργό Εσωτερικών τον Πάνο Σκουρλέτη.

Περισσότερα...

 

Σ. Κουρής: Παγκόσμια ημέρα Μουσείων και η Κεφαλονιά μας δεν έχει κανένα Μουσείο

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 09 Ιούνιος 2019 12:50

Παγκόσμια ημέρα Μουσείων σήμερα και η Κεφαλονιά μας με την πλούσια Ιστορική και Πολιτιστική κληρονομικά δεν έχει κανένα Μουσείο .

Οι σεισμοί της Κεφαλονιάς του 2014 μας στέρησαν το Μουσείο Αργοστολίου .

Η Σαμη βρίσκεται χωρίς Μουσείο , ο Πόρος το ίδιο .

Το Ληξούρι μας που έχει κτιριακές εγκαταστάσεις ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει τι πρέπει να βάλουμε μέσα .

Περισσότερα...

 

Γιατί οι Ελευθεροτέκτονες ίδρυσαν το ελληνικό κράτος στις 18.15 της 3ης Φεβρουαρίου 1830;

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 08 Ιούνιος 2019 17:16

Ο Κώστας Λεφάκης, αναφερόμενος πριν ένα χρόνο στην ίδρυση του ελληνικού κράτους από τους Ελευθεροτέκτονες, είπε τα ακόλουθα:

«Η Ελλάδα, σύμφωνα με την υπογραφή του πρωτοκόλλου στο κοινοβούλιο της Αγγλίας, «γεννήθηκε» στις 3 Φεβρουαρίου του 1830 και όλοι αυτοί οι Ελευθεροτέκτονες που ήτανε οργανωμένοι για να την κάνουν ανεξάρτητη, διάλεξαν και την ώρα της υπογραφής.

»Ήτανε 18.15 το απόγευμα. Όπως και για τις Ηνωμένες Πολιτείες υπογράψανε την ανεξαρτησία τους στις 02.30 το πρωί, πάλι οι αδελφοί Ελευθεροτέκτονες, που σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι Υδροχόος με τον Ουρανό, έχει Σελήνη στους Διδύμους και έχει Ωροσκόπο στην Παρθένο, ο οποίος τι σημαίνει; Υπηρέτης σχεδίων.

Περισσότερα...

 
 

Α. Αργυρός: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ: Ελπίζω ο αυριανός Πρωθυπουργός…

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 06 Ιούνιος 2019 19:03

Η 7η Ιουλίου πλησιάζει. Ακούω καθημερινά πολλά και διάφορα που υπόσχονται στους πολίτες ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν ελπίδα εκλογικής νίκης. Όμως νομίζω σαν πολίτης να έχω τη δυνατότητα να ζητήσω ταπεινά από τους διεκδικητές της Εξουσίας ν’ ακούσουν την ευχή μου:

Να επιστρέψει η ανάπτυξη. Οι πληγές μας παραμένουν παντού και πρέπει να επουλωθούν. Τα ζητήματα συνεχίζονται για χρόνια, διαβρώνοντας την εμπιστοσύνη μας. Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά, μετά από τη μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων επιστημόνων λόγω της κρίσης ότι πρέπει να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω. Η Ελλάδα, που έχει απομείνει με ανεπαρκείς δημόσιες υπηρεσίες, πολύ υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, αδύναμα θεσμικά όργανα και άθλια δημογραφικά στοιχεία, πρέπει να ξαναμπεί στην μάχη της προόδου.

Υπάρχουν ανέξοδες και εύκολες λύσεις που απαιτούν πολιτική βούληση και κυρίως αποφασιστικότητα κι έχουν τεράστιες ευνοϊκές δημοσιονομικές συνέπειες. Δεν είναι όμως πολιτικά ευχάριστες, γι’ αυτό και δεν ακούγονται, έχω να πω μερικά τέτοια:

Περισσότερα...

 

Γ. Βαρούχας: Αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα-Γ. Τα αίτια

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 05 Ιούνιος 2019 17:26

Κάθε ιστορική αποτύπωση φέρει μαζί της και τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή. Η ιστορία μας έμαθε ότι εκεί είναι που θα πρέπει να εστιάζουμε περισσότερο αν θέλουμε να είμαστε φίλοι και κοντά στην αλήθεια!

Κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο, παρακολούθησα σχεδόν όλες τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων. Με βάση τις ομιλίες και τις τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων, είχα σχηματίσει την αντίληψη ότι ο κ. Μητσοτάκης δε θα γίνει ποτέ Πρωθυπουργός. Φαινόταν πολύ «λίγος» σε όλες τις πολιτικές αντιπαραθέσεις με τον εν ενεργεία Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ποιες είναι όμως οι αιτίες που οδήγησαν στη νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου; Κατά τη γνώμη μου οι κύριες αιτίες είναι οι εξής :

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 2 από 348

leivada_banner copy.png