ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
2/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός: «Φίλτρον Παρίση»

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 16 Νοέμβριος 2019 11:19

Γόνοι του Ληξουρίου είναι και δυο σπουδαίοι οινολόγοι: ο Ιωάννης Αντωνίου Παρίσης και ο Νικόλαος Σπετσιέρης, ο δεύτερος με καταγωγή από τη Θηνιά, αλλά η οικογένεια έμεινε και δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια στο Ληξούρι. Ο Σπετσιέρης ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν σοβαρά με το κρασί και κατ’ επέκταση με την αρωματοποιία. Η περίπτωση Σπετσιέρη θα με απασχολήσει άλλη φορά, διεξοδικά, λόγω που στάθηκε πρωτοπόρος οινολόγος στον ελλαδικό χώρο.

Ο πρώτος αναφερόμενος, ο Ιωάννης Αντωνίου Παρίσης, ήταν ένας αξιόλογος οινολόγος και χημικός, που γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1868 στο Ληξούρι και σπούδασε στην Οινολογική Σχολή της Μασσαλίας, όπου και πήρε το δίπλωμά του ειδικευόμενος γενικά στις αποστάξεις και στην αρωματοποιία.


Περισσότερα...

 

Γλωσσική Ἀπορία Ἀπορία ὑπό Λάμπη Γ. Κωνσταντινίδη

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2019 19:36

Διατί αἱ γυναῖκες, αἱ ὁποῖαι σήμερον εἰς ὃλα ἀντιμάχονται τούς ἂνδρας (ἰσότης, μισθοί, προνόμια κτλ.) ἐδέχθησαν καί δέχονται ἀπαθῶς καί ἀμαχητί νά ἀπορροφήσωσι καί μετατρέψωσιν οἱ ἂνδρες τό κεκτημένον των θηλυκόν ἂρθρον (εἰς πληθυντικόν) καί τάς καταλήξεις τῶν θηλυκῶν ὀνομάτων καί ἐπιθέτων εἰς ἀρσενικόν γένος; Π.χ. Νά ἀποκαλῶνται: οἱ γυναῖκες ἀντί αἱ γυναῖκες, οἱ ὡραῖες ἀντί αἱ ὡραῖαι, οἱ κόρες ἀντί αἱ κόραι, τις (τές) μαθήτριες ἀντί τάς μαθητρίας;

Λάμπης Γ. Κωνσταντινίδης

Εστάλη ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 14/11/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA


 

Γιώργος Σκλαβούνος: Καποδίστριας, Τσάρος, Υψηλάντης και η διαστρέβλωση της Ιστορίας

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2019 18:38

Από το Αρχείο του Εμ Ξάνθου:

Επιστολή δεύτερη και καταλυτική./(Τι σημαίνει και τι θα έπρεπε να συνεπάγεται η ανάδειξη και αυτής της επιστολής θα είμαι ευγνώμων να εχω δημόσια την γνώμη σας)

Όταν ο Σπυρίδων Τρικούπης υβρίζει τον Καποδίστρια ως αρνητή της Φιλικής και της επανάστασης στηριζόμενος σε δήθεν μαρτυρίες του Ξάνθου..Όταν ο Σπ. Τρικούπης γράφει< ο Καποδίστριας οχι μόνον δεν τον δέχτηκε φιλικά,αλλά τον έδιωξε κακήν κακώς.( τον Ξάνθο που πήγε να του προσφέρει την ηγεσία της Φιλικής).. Όταν ο Μαρξ θεωρεί τον Τσάρο και τον Καποδίστρια αρχηγούς της Φιλικής αλλά οι Μαρξιστές αρχής γενομένης απο τον Κορδάτο και σύγχρονοι μιξο -μαρξίζοντες καθυβρίζουν τον Καποδίστρια...Εμείς θα συνεχίσουμε να


Περισσότερα...

 
 

«ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» Το Ιδεολόγημα της Δεξιάς και τα Θλιβερά Αποτελέσματα

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2019 13:54

Ο ελληνικός λαός είναι φιλήσυχος αλλά και βαθύτατα δημοκρατικός, με το αίσθημα της ελεύθερης βούλησης και έκφρασης αδιαπραγμάτευτο.

Στις δημοκρατικές κοινωνίες, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα διαφοροποιήσεις, αντιθέσεις, ακόμα και αντιπαλότητες, όσον αφορά στην προβολή, την υπεράσπιση και την υλοποίηση των θέσεων και των ιδεολογιών των διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Πολλές φορές, στην προσπάθεια αυτή, υπάρχουν και υπερβολές, υπάρχουν και «παραβατικές συμπεριφορές» που είναι αντίθετες με το κοινό αίσθημα. Αυτό το κοινό αίσθημα και τη σχετική δυσφορία μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού, στις υπερβολές, επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν μερικές κυβερνήσεις για να γίνουν αρεστές στο ευρύ κοινό. Τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν στις περιπτώσεις αυτές ήταν μέτρα αστυνομικά και καταστολής.


Περισσότερα...

 

Ρ. Λούζης: ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓ ΟΣΤΟΛΙΟΥ (ΘΕΜΑ ΤΡΙΤΟ)

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2019 08:37

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 10 από 372

leivada_banner copy.png