ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
9/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Αντώνης Αργυρός: Τα δίκαια, τα συμφέροντα και η δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει τέλος πριν από το τέλος

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2019 22:14

«Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;

Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα….

Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς βαρβάρους.

Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.»

Από το ποίημα του Καβάφη Περιμένοντας τους βαρβάρους

«Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ κι αγαπημένε/ Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε» Το “προς Επτανησίους” δίστιχο του Διονυσίου Σολωμού αυτές τις μέρες, είναι στον νου μου. Μαζί με τη γνωστή φράση του Ελευθερίου Βενιζέλου ότι «δεν υπάρχουν εθνικά δίκαια, αλλά μόνο εθνικά συμφέροντα», ωστόσο εδώ είναι πολλά και αλληλοσυγκρουόμενα τα συμφέροντα των μεγάλων στην περιοχή μας. Οι τελευταίες εξελίξεις του Κυπριακού και του Τουρκικού επεκτατισμού στην Ανατολική Μεσόγειο επιβεβαιώνουν ότι η έννοια του δικαίου έχει διαγραφεί από τις προδιαγραφές της διεθνούς κοινότητας. Στην Ελλάδα, αμφισβητεί η Τουρκία απροκάλυπτα τα κυριαρχικά δικαιώματά της στο μισό Αιγαίο (εναέριος, θαλάσσιος χώρος, 152 νησιά, νησίδες, βραχονησίδες) και στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην Κύπρο πλέον η διχοτόμηση επιδιώκεται προφανώς και μέσω αυτής ο έλεγχος των κοιτασμάτων του νησιού.

Περισσότερα...

 

Γ. Μεσσάρης: Όταν οι άλλοι πάνε μπροστά πρέπει να ακολουθήσεις και εσύ για να μη μείνεις πίσω.

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2019 09:38

Τι κάνουμε, όμως, εμείς στην Ελλάδα που είμαστε ήδη πίσω; Αντί να ακολουθούμε τους πρωτοπόρους, αυξάνοντας μάλιστα ταχύτητα για να τους φθάσουμε, πατάμε φρένο και σε πολλές περιπτώσεις βάζουμε… όπισθεν, γιατί έτσι μας γουστάρει και γιατί οι κυβερνώντες «αγρόν αγοράζουν»!

Αναφέρομαι στην εφαρμογή των νόμων που στην Ελλάδα είναι κάτι εντελώς άγνωστο. Ο καθείς κάνει ότι του καπνίσει ιδιαίτερα σε ότι αφορά το κάπνισμα! Όλοι, με εξαίρεση τους ξένους τουρίστες (αυτοί σέβονται τους νόμους μας), καπνίζουν όπου γουστάρουν παρά το γεγονός ότι ο νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους ψηφίστηκε (για τα μάτια του κόσμου, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης) πριν από δέκα και πλέον χρόνια, αν θυμάμαι καλά!

Περισσότερα...

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 25 Ιούνιος 2019 21:07

Το «άρθρο» αυτό είναι η απάντηση μου σε ηλεκτρονική επιστολή που έλαβα από τον συμπολίτη μας της Σάμης Γεράσιμο Μ… ο οποίος αναφέρθηκε στο ότι ο Βαρουφάκης ζήμιωσε την Ελλάδα κατά 100 δις ευρώ…

Καλημέρα Γεράσιμε

Χαίρομαι που έγραψες τη γνώμη σου και απευθύνεσαι σε μένα.

Αναφέρεσαι σε αυτό που λέγεται, ότι ο Βαρουφάκη ζημίωσε την Ελλάδα, στη διάρκεια της θητείας του, κατά 100 δις Ευρώ…

Σου απαντώ σαν Κεφαλονίτης και Σαμικός με τη γνώση που έχω σαν πανεπιστημιακός καθηγητής στη Διεθνή Οικονομία και τη Χρηματοδοτική Διοίκηση και όχι σαν υποψήφιος βουλευτής.

Περισσότερα...

 
 

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ «ΜέΡΑ25»

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 24 Ιούνιος 2019 10:36

Η δημοκρατία είναι συμμετοχή.

Δεν είναι παραμύθι  ούτε αφήγημα. Είναι μια δυναμική διαδικασία μετάβασης της κοινωνίας σε χειροπιαστή καθημερινότητα. Γι’ αυτό συμμετέχω ενεργά,  γι’ αυτό ψηφίζω. Το να μη συμμετέχω, το να μην ψηφίζω αποτελεί και αυτό μια ψήφο. Είναι όμως μία ψήφος ανοχής σε ανθρώπους που πιθανόν έχουν αντίθετα συμφέροντα ή έλλειψη οράματος.

Γιατί όμως ψηφίζω ΜέΡΑ25. Τί είναι το ΜέΡΑ25;

ΜέΡΑ σημαίνει Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής. Θα έλεγα και Μέτωπο Ελληνικής Ρεαλιστικής Αριστεράς

Το ΜέΡΑ25 ούτε είναι, ούτε μπορεί να γίνει άλλο ένα ελληνικό κόμμα. Είναι μέτωπο γιατί τα σκυμμένα και υπάκουα κεφάλια δε μπορούν να υλοποιούν οράματα. Ανυπακοή, ρεαλιστική, διότι η ανυπακοή για να έχει δύναμη πρέπει να συνδυάζεται με την κατάθεση ρεαλιστικών και υπεύθυνων προτάσεων και θέσεων.

Περισσότερα...

 

Ο Πατήρ Γεράσιμος Φωκάς όπως τον ζούμε

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 22 Ιούνιος 2019 19:08

Δι’ ευχών τής Παναγίας Μητέρας μας, και Μητέρας ολοκλήρου του Ανθρωπίνου Γένους, την οποία επικαλούμεθα γιά την συγκεκριμένη περίπτωση με την μορφή της ως Παναγίας Σισσιώτισσας, διότι μέσα στον ναό της έλαβε χώρα το περιστατικό γιά το οποίο θα μιλήσουμε πιό κάτω.

Σού έκλεβε την ψυχή ο Πατέρας Γεράσιμος Φωκάς –τού την έδινες ο ίδιος-

και την πήγαινε στον Θεό• διότι και άλλοι προσπαθούν να κλέψουν τις ψυχές μας..., τις ψήφους μας..., τις ζωές μας..., γιά να τις πάνε στην απώλεια.

Όλα αυτά που λέμε γιά τον Πατέρα Γεράσιμο Φωκά...:

Το φανερό και το κρυφό του έργο... το πόσο στάθηκε στον ανθρώπινο πόνο...

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 9 από 358

leivada_banner copy.png