ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
12/2019
M T W T F S S
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Η ΣΥΡΙΑ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2019 10:16

Η προαναγγελθείσα εισβολή της Τουρκίας στη Συρία έχει πολλές αναγνώσεις και επιδέχεται πολλών και ποικίλων αναλύσεων, ερμηνειών και συμπερασμάτων. Ήδη, οι ειδικοί, άρχισαν να γεμίζουν τις έντυπες και ηλεκτρονικές σελίδες των μέσων ενημέρωσης. Δεν θα προσθέσουμε μία επιπλέον ανάλυση. Το ευρύ κοινό, έχει την ευχέρεια και τη δυνατότητα για πλήρη ενημέρωση των γεγονότων και των εξελίξεων της περιοχής. Θα αναφερθούμε μόνο σε ένα σημαντικό συμπέρασμα που καταλήξαμε από την έκβαση των γεγονότων και το οποίο θα πρέπει να αποτελέσει θεμέλιο δίδαγμα για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Οι εξελίξεις στη Συρία, δεν αποτελούν ένα απλό περιφερειακό πρόβλημα ούτε είναι γεγονότα περιφερειακών μόνο διαστάσεων και ενδιαφέροντος. Έχουν παγκόσμια σημασία και ενδιαφέρον. Το έδειξε εύγλωττα, η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που προκλήθηκε με πρωτοβουλία των πέντε κρατών-μελών του Συμβουλίου από την Ευρώπη. Απόφαση ή ψήφισμα δεν υπήρξε, επειδή δε θέλησαν οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Περισσότερα...

 

Aντώνης Αργυρός: Ο επόμενος στόχος : Η ΕΛΛΑΔΑ ;

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 15 Οκτώβριος 2019 11:37

Ο Β´ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν η μεγαλύτερη και η πιο καταστροφική σύγκρουση στην ιστορία. Ο Αδόλφος Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς οραματίστηκαν μια τεράστια και νέα αυτοκρατορία «ζωτικού χώρου» (Lebensraum) για τους Γερμανούς στην ανατολική Ευρώπη με την απομάκρυνση των υπαρχόντων πληθυσμών. Τα κράτη της Ευρώπης διαισθανόμενα καλύτερα τον κίνδυνο που απειλούσε την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, έστρεφαν µε αγωνία τα βλέµµατα στις Μεγάλες ∆υνάµεις της εποχής (Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ), εκείνες παρέμεναν αδρανείς. Αφού διασφάλισε την ουδετερότητα της Σοβιετικής Ένωσης (μέσω του Γερμανοσοβιετικού Συμφώνου Μη Επίθεσης του Αυγούστου του 1939), η Γερμανία ξεκίνησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εισβάλλοντας στην Πολωνία την 1η Σεπτεμβρίου 1939. Τα επόμενα χρόνια, η Γερμανία εισέβαλε σε 11 χώρες.

Περισσότερα...

 

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 11 Οκτώβριος 2019 19:45

Έχει περάσει αρκετός καιρός από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Αργοστολίου και πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε ανοιχτά και δημόσια τις προτάσεις για την καινούργια εποχή στον Δήμο , τα προβλήματα ,τις επιλογές , τις λύσεις , τις προτάσεις και τις αποφάσεις υλοποίησης . Φυσικά τον τελευταίο αποφασιστικό λόγο θα έχει το ΔΣ.

Την προεκλογική περίοδο ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για το πρόγραμμα του Δήμου , από όλες τις Δημοτικές παρατάξεις . Πολλές από τις προτάσεις ήταν σωστές και μάλιστα αρκετές από αυτές , με μικρές διαφοροποιήσεις , συνέπιπταν μεταξύ τους !

Σήμερα έχουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο εκπροσωπούνται παρατάξεις από όλο το φάσμα και μάλιστα , μέλη του είναι τεχνικοί επιστήμονες , νομικοί , έμπειροι σύμβουλοι και μάλιστα 3 ! πρώην Δήμαρχοι στον Δήμο μας ( Φόρτες , Τσιλιμιδός και Παρίσης ).

Περισσότερα...

 
 

Αντώνης Αργυρός: Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 10 Οκτώβριος 2019 18:31

Όταν ο παππούς μου ο Αντώνης έφυγε σαν μετανάστης για τις ΗΠΑ το 1899,δεν είχε καμιά υποχρέωση να γυρίσει στην Πατρίδα για να πολεμήσει από το 1912 έως το 1922,το έκανε για έτσι ένοιωθε το καθήκον του . Όταν ο Βαγγέλης Κλωνής από την Κεφαλονιά πολεμούσε το 1941-1945 στην Αφρική και στην Ευρώπη, Σικελία, Αγγλία, Αυστρία, Πολωνία, Γερμανία και Νορμανδία και στο Ειρηνικό με Αμερικανική στολή και με τιμές, και πολλά μετάλλια δύο ημέρες πριν από την απόβαση στη Νορμανδία, ο πατέρας του ήταν στο Σαουθάμπτον και βρέθηκε μπροστά στον Στρατηγό Άιζενχάουερ. Ο τολμηρός στρατιώτης έσπευσε να δώσει τα διαπιστευτήριά του, λέγοντας : «Εγώ δεν είμαι Αμερικάνος, έρχομαι από την Ελλάδα. Οι

Περισσότερα...

 

Ηλίας Μπεριάτος: (Υπ)ανάπτυξη, τουρισμός και οργάνωση του χώρου. Με αφορμή τη χρεωκοπία της T. Cook

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 10 Οκτώβριος 2019 18:30

Η σύνθετη σχέση ανάμεσα στην ανάπτυξη και τον τουρισμό, καθώς και στην έκφρασή του στο χώρο δεν έχει διερευνηθεί ικανοποιητικά. Το φαινόμενο της τουριστικής ανάπτυξης έχει αναλυθεί κάτω από την επίδραση της κυρίαρχης αντίληψης της οικονομίας της αγοράς που επισκιάζει άλλες σημαντικές διαστάσεις του προβλήματος. Όμως οι πολιτικοκοινωνικές δομές σε διεθνή κλίμακα, συνηγορούν για ένα διαφορετικό ερμηνευτικό πλαίσιο που εκφράζεται με όρους μιας παγκόσμιας οικονομικής στρατηγικής.

Ζητήματα, όπως η εξάρτηση χωρών και περιφερειών, οι πολυεθνικές εταιρείες, οι ιδεολογικές συγκρούσεις, η μεταφορά τρόπων ζωής και τεχνολογίας, είναι μερικά από αυτά που εμπλέκονται στο τουριστικό φαινόμενο και χρειάζονται ευρύτερη θεώρηση αφού ο τουρισμός αντανακλά πιστά τις εγγενείς αντιφάσεις του σύγχρονου κόσμου. Για μια χώρα σαν την Ελλάδα που δεν είναι μια πρώην αποικία αλλά ούτε και μητροπολιτικό κέντρο, το ζήτημα αποκτά ενδιαφέρον, αφού ο τουρισμός υπήρξε για τη χώρα μας κορυφαία πολιτική επιλογή.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 7 από 366

leivada_banner copy.png