ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
11/2019
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γ Ι Α Τ Ι ;

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 17 Μάρτιος 2013 00:00

Η ίδια αδίστακτη εκβιαστική συνταγή του καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού του EUROGROYP και για την Κύπρο μας.

Ή υποκύπτετε ή χρεοκοπείτε….

Και πάντα με χυδαίο και αναφαίρετο το δικαίωμά τους να κάνουν λάθη, να το ομολογούν κυνικά, να μην ζητούν συγνώμη και κυρίως να μην τα διορθώνουν!

Έτσι όπως έγινε και στην πατρίδα μας.

Που είναι η ελευθερία, που είναι η δημοκρατία, που είναι τα κοινωνικά δικαιώματα, που είναι οι πατρίδες, που είναι Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ της Ευρώπης επί τέλους;;

Περισσότερα...

 

Γιάννης Βαρούχας: "Τα δεσμά του Προμηθέα του τα πέρασαν το Κράτος και η Βία"

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2013 23:24

Αφιερωμένο στον Αλέξανδρο και στην παρέα του 

Η προκλητική δήλωση Σαμαρά στη Wall Street Journal, πως «η επένδυση θα προστατευθεί με κάθε κόστος» (εννοώντας ως "επένδυση" τα σχέδια εξόρυξης χρυσού στα μεταλλεία της Κασσάνδρας) έκανε, επιτέλους, τον πολυετή αγώνα των κατοίκων της Χαλικιδικής είδηση για τα κανάλια της Αθήνας. Αυτό το "κάθε κόστος" όμως, εμένα με τρομάζει... Δεν είναι τρομακτικό το γεγονός ότι το επίσημο κράτος έριξε χημικά αέρια εντός ενός... σχολείου; Οι καταδρομικές επιχειρήσεις που διεξάγονται από ΜΑΤ και ΕΚΑΜ εναντίον των κατοίκων της περιοχής, μπορούν να έχουν ένα και μόνο αποτέλεσμα : τη γέννηση της τρομοκρατίας. Γιατί όταν σου επιτίθεται ένας πολίτης ή μία ομάδα πολιτών, έχεις τη δυνατότητα της συνδιαλλαγής, της διαπραγμάτευσης και εν τέλει της προσφυγής στη δικαιοσύνη. Όταν όμως αισθάνεσαι τη βία του απρόσωπου κράτους - ενός θεσμού που δεν έχει να κάνει με πρόσωπα - τι περιθώρια αντίδρασης έχεις;

Περισσότερα...

 

Ένας Έλληνας γράφει από την Ελλάδα. Μάρτης του 2013.

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 15 Μάρτιος 2013 22:45

Πλησιάζει η μεγάλη γιορτή της παλιγγενεσίας η 25 Μαρτίου ημέρα κήρυξης της Ελληνικής επανάστασης για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας από το τετρακοσίων ετών γονάτισμα πάνω από τα Τούρκικα τσαρούχια και το χατζάρι πάνω στο σβέρκο μας. Κάτι τέτοιες μέρες , δεν ξέρω, με πιάνει μια μελαγχολία σ’ αντίθεση με τα νεανικά μου χρόνια που τρελαινόμουν στην ιδέα πως θα γέμιζα με όλους αυτούς τους υπέροχους Έλληνες που έδωσαν με ανυπέρβλητη τόλμη τη ζωή τους για ένα όνειρο που ποτέ δεν έζησαν. Την ελευθερία! Περιδιαβαίνοντας στους ατέρμονες διαδρόμους του διαδικτύου έφτασα, ίσως εσκεμμένα, στο υπέροχο ποίημα του Πυθαγόρα απαγγελμένο/τραγουδισμένο από την εκφραστική φωνή της Μαρινέλλας. “Γράμμα από το μέτωπο” με αναφορά στο έπος του ’41(τι σημασία έχει το πότε;) .

Πλησιάζει η μεγάλη γιορτή της παλιγγενεσίας η 25 Μαρτίου ημέρα κήρυξης της Ελληνικής επανάστασης για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας από το τετρακοσίων ετών γονάτισμα πάνω από τα Τούρκικα τσαρούχια και το χατζάρι πάνω στο σβέρκο μας. Κάτι τέτοιες μέρες , δεν ξέρω, με πιάνει μια μελαγχολία σ’ αντίθεση με τα νεανικά μου χρόνια που τρελαινόμουν στην ιδέα πως θα γέμιζα με όλους αυτούς τους υπέροχους Έλληνες που έδωσαν με ανυπέρβλητη τόλμη τη ζωή τους για ένα όνειρο που ποτέ δεν έζησαν. Την ελευθερία! Περιδιαβαίνοντας στους ατέρμονες διαδρόμους του διαδικτύου έφτασα, ίσως εσκεμμένα, στο υπέροχο ποίημα του Πυθαγόρα απαγγελμένο/τραγουδισμένο από την εκφραστική φωνή της Μαρινέλλας. “Γράμμα από το μέτωπο” με αναφορά στο έπος του ’41(τι σημασία έχει το πότε;).

Περισσότερα...

 
 

Σοφοκλέους: Η Πτώση της Ευρωπαϊκής «Αυτοκρατορίας»

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 14 Μάρτιος 2013 12:29

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια μεταμοντέρνα εκδοχή του Δάντη, υπό την καθοδήγηση του Βιργιλίου, ώστε να εξηγήσει σε έναν σαστισμένο κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει στην Ευρώπη κατά τον απόηχο των πρόσφατων ιταλικών εκλογών.

Εκ πρώτης όψεως, οι Ιταλοί φαίνεται να ψήφισαν ένα συντριπτικό «όχι» - ενάντια στην λιτότητα (που επιβλήθηκε με τρόπο γερμανικό)· ενάντια στην αύξηση της φορολογίας· ενάντια στις περικοπές του προϋπολογισμού οι οποίες (στη θεωρία) σχεδιάστηκαν για να σώσουν το ευρώ. Σύμφωνα με τα λόγια του κεντροαριστερού δημάρχου της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι, «οι πολίτες μας μίλησαν δυνατά και ξεκάθαρα, ωστόσο μπορεί να μην έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως ακόμα το μήνυμά τους.» Στην πραγματικότητα όμως, το μήνυμά τους είναι απολύτως κατανοητό.

Περισσότερα...

 

Καλύτερα η Ευρωζώνη να διαλυθεί ομαλά, παρά να διαλυθεί με πόλεμο

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2013 18:38

Όσο περνάει ο χρόνος, τόσο περισσότερο δείχνουν να αποκλίνουν τα κράτη της Ευρωζώνης, παρά να συγκλίνουν. Όταν μάλιστα αυτό συμβαίνει σε συνθήκες οικονομικής κρίσης όπου θα ανέμενε κανείς μεγαλύτερη προσέγγιση και αλληλοστήριξη, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο θολά. Από πολλούς κορυφαίους Ευρωπαίους αναλυτές και διανοητές διαπιστώνεται μια εξαπλούμενη με ταχύτατους ρυθμούς εχθρότητα μεταξύ λαών της Ευρώπης. Κυρίως μεταξύ Βορρά – Νότου

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 352 από 364

leivada_banner copy.png