ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
8/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Ο ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 15 Αύγουστος 2013 09:08

Το αρχαίο κρόμυο φυσικά. Το κρεμμύδι. Που στον Όμηρο είναι με ένα μ. «Κρομυοιο λόπον». Τώρα πώς από ’κει και πέρα βρέθηκε νά ‘χει δύο τα μ στους κατοπινούς αρχαίους συγγραφείς δεν ξέρω και μη με ρωτάτε.

Για ένα πάντως είμαι σίγουρος. Ότι το κρόμμυο ή κρομμύδι ή κρεμμύδι, που το λένε έτσι σ’ όλες σχεδόν τις γλώσσες της Ευρώπης, είναι αλήθεια ακουβέντιαστη, ότι ως λέξη πλάστηκε εδώ. Και θαύμα που έφτασε ίδια από τότες ως σήμερα. Κατά τα λοιπά οι γλωσσολόγοι διδάσκουν ότι η αρχαία γλώσσα όχι μόνον δεν έχει καμμία σχέση με τη νέα ελληνική, αλλά ότι οι δύο γλώσσες συγκρούονται. Στα μαχαίρια δηλ. ο Σοφοκλής με το Ρωμανό το Μελωδό και τον Ελύτη. Ας είναι.

Περισσότερα...

 

Διονύσης Αρβανιτάκης: 15 Αυγούστου 1940 – 15 Αυγούστου 2013

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 14 Αύγουστος 2013 18:32

Ημέρα ελληνική, θρησκευτική, εθνική. Ημέρα των απανταχού Ελλήνων. Ημέρα της ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας.

Αυτήν την ημέρα διάλεξαν οι Ιταλοί για να τορπιλίσουν το καταδρομικό μας ΕΛΛΗ που ναυλοχούσε στο λιμάνι της Τήνου για την γιορτή της Παναγιάς μας.

Τότε δεν ήμασταν σε πόλεμο με τους Ιταλούς. Όμως τόλμησαν να προβούν στην εγκληματική αυτή πράξη του τορπιλισμού του πλοίου μας, που όσο κι αν ψάξει κάποιος δεν θα βρει ούτε αιτία, ούτε ελαφρυντικά. Αλήθεια, ποια ποταπά ελατήρια τους οδήγησαν σε αυτήν; Μάλλον ούτε ο ίδιοι θα μπορούσαν να απαντήσουν μέσα από την νοσηρή φαντασία τους.

Περισσότερα...

 

EAΣ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης: Πώς αυξάνεται ο βαθμός του μούστου

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 14 Αύγουστος 2013 15:54

Επ’ αφορμής του φετινού τρύγου των σταφυλιών, ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός ενημερώνει τον ερασιτέχνη Κεφαλλονίτη και Θιακό οινοποιό για την καλύτερη απόδοση του μούστου.

Ως γνωστό, ο βαθμός του μούστου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το πότισμα των αμπελιών και την επικρατούσα θερμοκρασία κατά την διάρκεια της ωρίμανσης. Η ωρίμανση των σταφυλιών πρέπει να παρακολουθείτε συχνά. Η θερμοκρασία την εποχή αυτή είναι συνήθως υψηλή, η ζύμωση του μούστου αρχίζει σε πολύ θερμό περιβάλλον και με τη ζύμωση να αυξάνει ακόμη περισσότερο γιατί κάθε 2 βαθμούς ΜΠΩΜΕ αυξάνεται η θερμοκρασία κατά 1 βαθμό Κελσίου.

Περισσότερα...

 
 

Ατμόπλοιο ΑΣΣΟΣ, το πλοίο της ψηφοθηρίας

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 07 Αύγουστος 2013 17:40

Το ατμόπλοιο ΑΣΣΟΣ άρχισε τα ταξίδια του στο Ιόνιο το 1890. Ναυπηγήθηκε το 1883 και είχε λάβει το όνομα ΓΙΩΤ ΤΡΑΒΕΛ. Αργότερα ονομάσθηκε ΤΑΜΑΡΑ και στη συνέχεια ΛΕ΅ΙΝΤΥ ΤΡΟΦΙΝΤΑ. Αγοράσθηκε από τους εφοπλιστές αδελφούς Γιαννουλάτου οι οποίοι του έδωσαν το όνομα της ιδιαίτερης πατρίδας τους: ΑΣΣΟΣ.

Ήταν πολύ όμορφο σκάφος, εξαιρετικά γρήγορο για την εποχή του και σχετικά μεγάλο (400 τόνους ολική χωρητικότητα). Εργάσθηκε 40 ολόκληρα χρόνια στη γραμμή «Πειραιάς – Κορινθιακός – Πάτρα - Κεφαλλονιά – Αμβρακικός».

Περισσότερα...

 

ΩΡΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 06 Αύγουστος 2013 18:25

Σε λίγες ώρες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα περάσει την μεγάλη πόρτα του Λευκού Οίκου. Οσο και εάν κάποιοι δεν το πιστεύουν, το ταξίδι αυτό είναι ίσως από τα κρισιμότερα που κάνει Ελληνας πρωθυπουργός στις ΗΠΑ από τη Μεταπολίτευση και εντεύθεν. Η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της σύγχρονης Ιστορίας της. Για άλλη μια φορά πρέπει να αποφασίσει με ποιον πρέπει να πάει. Μια απόφαση πάρα πολύ δύσκολη και με άγνωστες επιπτώσεις. Αυτήν την ώρα ο ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η χώρα μας βρίσκεται στη μέση και οι πιέσεις που θα ασκηθούν και από τις δύο πλευρές θα είναι μεγάλες.

Συνήθως η ελληνική εξωτερική πολιτική ασκούνταν με βάση το συναίσθημα. Τα αποτελέσματα από αυτήν την οπτική είναι γνωστά σε όλους μας.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 350 από 388

leivada_banner copy.png