ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
6/2021
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

22 Σεπτεμβρίου 1818: Το μεγάλο δίλημμα

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 22 Σεπτέμβριος 2014 21:11

Τα πρώτα τρία χρόνια της Φιλικής Εταιρείας (14.9.1814), ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Η απόφαση των τριών (Σκουφά, Ξάνθου, Τσακάλωφ) να την ιδρύσουν, είχε έρθει σε μια εποχή, κατά την οποία η ευρωπαϊκή αντίδραση βρισκόταν σε έξαρση. Η δημιουργία την Ιερής Συμμαχίας (26.9.1815), έσβησε και τις τελευταίες ελπίδες των λαών ότι θα μπορούσαν να αποτινάξουν την απολυταρχία. Η γαλλική επανάσταση ήταν παρελθόν. Ο Ναπολέων Βοναπάρτης το ίδιο. Και η Τουρκία είχε την υποστήριξη των μεγάλων της Ευρώπης. Μπορούσε με άνεση να ασκεί τρομοκρατία στα κατεχόμενα εδάφη. Στα τέλη του 1817, μόλις 42 άνθρωποι είχαν μυηθεί στους σκοπούς της μυστικής οργάνωσης. Πού πήγαιναν; Ο Νικόλαος Σκουφάς, ο Εμμανουήλ Ξάνθος και ο Αθανάσιος Τσακάλωφ αποφάσισαν να ερευνήσουν, αν στ’ αλήθεια οι Έλληνες ήταν ώριμοι να επαναστατήσουν. Τον Ιούλιο του 1818, νέο πλήγμα ήρθε να προστεθεί:

Περισσότερα...

 

Μία προφητεία του 1053 μ.χ σε βιβλιοθήκη Μονής Αγ. Ορους

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 21 Σεπτέμβριος 2014 09:42

Μια προφητεία που λέγεται πως βρίσκεται στην βιβλιοθήκη της Ιεράς μονής Κουτλουμουσίου στο Άγιον Όρος και γράφτηκε το 1053 μ.χ. επιβεβαιώνει, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, τα σημερινά γεγονότα.

Κάποιοι αμφισβητούν την χρονολογία αυτή.

Κατά την άποψη ειδικού γλωσσολόγου του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι είναι μάλλον αμφίβολο να γράφτηκε τον 11ον αιώνα. Ίσως θα πρέπει να είναι του 16ου (1503)ή του 17ου (1609).

Ιδού η προφητεία.

1. Μέγας Ευρωπαϊκός πόλεμος

Περισσότερα...

 

ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ...

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 21 Σεπτέμβριος 2014 08:52

Όπως ακριβώς τονίζω στο νέο βιβλίο μου "Τα ένοχα μυστικά της Κατοχής" (βλ. και το ιστολόγιο aera2012.blogspot.gr), που θα κυκλοφορήσει σύντομα, στα τελευταία χρόνια βιώνουμε ένα ιδιότυπο κατοχικό καθεστώς, που αν προχείρως συγκριθεί με την τελευταία ιστορική περίοδο κατά την οποία η χώρα μας τελούσε υπό ξενική κατοχή, μεταξύ 1941 και 1944, θα διαπιστώσουμε πολλές ομοιότητες. Ίσως η πιο σημαντική ομοιότητα είναι ότι κυρίαρχοι ήταν τότε, όπως και τώρα, οι Γερμανοί, λιγότερο ή περισσότερο εκλεπτυσμένοι. Το πιο ενδιαφέρον είναι όμως ότι πέριξ των κατακτητών τότε, όπως και τώρα συμβαίνει, λειτουργούσε ένα εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα με ποικίλες προεκτάσεις.

Η κλασική ρήση ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, εδώ έχει μια αξιοπρόσεκτη εφαρμογή. Και επειδή η ιστορική αλήθεια είναι ανώτερη από κάθε επιμέρους πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα, αξίζει να εμβαθύνουμε σε κάποιες άγνωστες πτυχές που θα έπρεπε να επισημανθούν. Δυστυχώς επειδή η σύγχρονη ιστορία, ιδιαίτερα δε η κρίσιμη δεκαετία 1940, έχει μέχρι σήμερα συστηματικά κακοποιηθεί ένθεν κακείθεν, πολλά είναι τα αξιοσημείωτα που έχουν αποκρυβεί ή διαστρεβλωθεί. Περισσότερο παρά ποτέ, τώρα είναι η ώρα να τα εντοπίσουμε, να τα μελετήσουμε με υπευθυνότητα, να τα δούμε με ανοιχτή ματιά και οπωσδήποτε ανεπηρέαστα από προκαταλήψεις ή σκοπιμότητες. Η άγνοια και η ημιμάθεια συνέβαλαν σε μια παραμόρφωση του πολιτικού συστήματος κατά τη μεταπολεμική περίοδο, με αποτέλεσμα να καταστεί αυτό ένα επικίνδυνο μόρφωμα για τη χώρα μας, που αδίστακτα οδήγησε τον λαό μας στην εξαχρείωση και την εξαθλίωση.

Περισσότερα...

 
 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ: Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον ΕΝΦΙΑ - Τρεις περιπτώσεις προσφυγών

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 20 Σεπτέμβριος 2014 18:25

Τρόπους για την αντιμετώπιση του ΕΝΦΙΑ από συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, ανακοινώθηκαν σήμερα από την πολιτική κίνηση “Έλληνες Φορολογούμενοι” και αναρτήθηκαν υποδείγματα προσφυγών τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από τον κάθε φορολογούμενο.

Με την ενέργειά τους αυτή, οι “Έλληνες Φορολογούμενοι” συνεχίζουν την πρακτική του κοινωνικού ακτιβισμού που ξεκίνησαν τον Ιούλιο, με την διάθεση στους πολίτες υποδειγμάτων προσφυγών κατά των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος, κατά την οποία εκατοντάδες φορολογούμενοι έλαβαν νομικές συμβουλές για τη συμπλήρωση και την κατάθεση των προσφυγών τους στις Δ.Ο.Υ..

Με βάση τα υποδείγματα που αναρτήθηκαν στο site www.forologoumenoi.gr, οι πολίτες μπορούν να προσφύγουν για μία ή για περισσότερες από τις παρακάτω περιπτώσεις:

α) για την περίπτωση που κρίνουν ότι δεν έχουν τη δυνατότητα (λόγω έλλειψης φοροδοτικής ικανότητας) να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, αιτούμενοι την κατάργηση ή τη μείωσή του.

Περισσότερα...

 

Δημήτρης Περδικίδης: Τέχνη ανάμεσα σε δύο κόσμους: Ινστιτούτο Θερβάντες

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 19 Σεπτέμβριος 2014 15:36

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 349 από 429

leivada_banner copy.png