ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
6/2021
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γεράσιμος Πιτζαμάνος: Ο Kεφαλλονίτης ιππότης με τα χίλια πρόσωπα – Ο φίλος του Καποδίστρια

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 28 Σεπτέμβριος 2014 16:38

Εντυπωσίασε τον Ναπολέοντα και έφθασε ως διπλωμάτης στην αυλή του Αλή Πασά. Μια ολόκληρη γειτονιά φέρει ακόμη και σήμερα το οικογενειακό του όνομα στο Αργοστόλι. Κι όμως, τόσο η ζωή όσο και το πολύπλευρο καλλιτεχνικό έργο του ζωγράφου, αγιογράφου και αρχιτέκτονα – ανάμεσα σε άλλα – δημιουργού αποκαλύπτεται για πρώτη φορά συνολικά μέσα από μια μνημειακή έκδοση. Κινδύνευσε µέσα σε µια νύχτα να χάσει τα πάντα. Γλίτωσε την τελευταία στιγµή από τα χέρια των Τούρκων και φυγαδεύτηκε στην Οδησσό µε το πλοίο που περισυνέλεξε από τα νερά του Βοσπόρου το σκήνωµα του απαγχονισµένου Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’, το πλοίο του Κεφαλλονίτη καπετάνιου Σκλάβου.

Ποιο ήταν το αµάρτηµα του κεφαλλονίτη ιππότη µε το οικογενειακό όνοµα στο Libro d’ Oro, του ανθρώπου που είχε επισκεφθεί ως διπλωµάτης την αυλή του Αλή Πασά, ήταν στενός φίλος του Αδαµάντιου Κοραή και του Ιωάννη Καποδίστρια και είχε αναδειχθεί σε αγαπηµένο αρχιτέκτονα του Μεγάλου Ναπολέοντα;

Περισσότερα...

 

Ποιοι και γιατί δολοφόνησαν τον Ιωάννη Καποδίστρια

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 28 Σεπτέμβριος 2014 15:47

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας από δύο μέλη της οικογένειας Μαυρομιχάλη, τα οποία πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν θανάσιμα τον κυβερνήτη έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος, καθώς πήγαινε να παρακολουθήσει την κυριακάτικη θεία λειτουργία. Ο τραγικός θάνατος του Καποδίστρια βύθισε σε θλίψη τον γεωργικό πληθυσμό ενώ αντίθετα στην Ύδρα δέχτηκαν την είδηση με πανηγυρισμούς.

Η δολοφονία του Καποδίστρια οργανώθηκε σύμφωνα με αρκετούς ιστορικούς από τη Μεγάλη Βρετανία και την Γαλλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φάκελος για την δολοφονία του Καποδίστρια στα βρετανικά αρχεία παραμένει απόρρητος.

Ας έχουμε επίσης υπ' όψη μας ότι, ως κυβερνήτης, ο Καποδίστριας αρνήθηκε να δεχθεί μισθό, όπως επίσης αρνήθηκε χρηματική αποζημίωση από τον Τσάρο για να μην κατηγορηθεί από τους αντιπάλους του για μεροληψία απέναντι στη Ρωσία, ενώ διέθεσε όλη του την περιουσία για τους σκοπούς της επανίδρυσης του κράτους.

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Το δημοσίευμα που ακολουθεί αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο που έγραψε ο κ. Γ. Σκλαβούνος και επιμελήθηκε ο κ. Ανδρέας Καλογεράς με τίτλο «Μαρτυρίες και Γνώμες για τον Ιωάννη Καποδίστρια» και υπότιτλο: «Δελφούς της Οικουμένης ήθελε την Ελλάδα ο Ιωάννης Καποδίστριας».

Περισσότερα...

 

Βασίλειος Κόκκινος: Η επέκταση του Ισλάμ και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 28 Σεπτέμβριος 2014 09:23

Ο κίνδυνος μουσουλμανοποιήσεως της Ευρώπης είναι μέγας και ορατός. Από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στρατιές μουσουλμάνων έχουν καταφύγει προς εξεύρεση εργασίας στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. και ιδιαιτέρως στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία. Δυόμισι περίπου χιλιάδες γόνοι των μουσουλμάνων τούτων έχουν ήδη ενταχθεί στους τζιχαντιστές.

Οι αρχές της ανεξιθρησκείας και της ελευθέρας διακινήσεως ανθρώπων και αγαθών, που επεκράτησαν σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, είχαν ως συνέπεια τη διευκόλυνση των μουσουλμάνων να εγκατασταθούν σε συνοικίες - γκέτο, όπου είναι αδύνατον να ζήσουν πολίτες άλλων θρησκειών. Η απορρόφηση των μουσουλμάνων από τους λαούς των χωρών στις οποίες ζουν, είναι εντελώς αδύνατη. Η Τουρκία πρωτοστατεί στην επέκταση του ισλαμισμού.

Περισσότερα...

 
 

26 Σεπτεμβρίου 1943: A/T BAΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ – ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΛΕΣΣΑΣ Β.Ν.

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 25 Σεπτέμβριος 2014 19:47

«Η ψυχή δεν λησμονάει πως επλάσθη ελληνική». Αυτήν την ελληνική ψυχή είχε μέσα του ο ευπατρίδης της στρατιωτικής και ηθικής αρετής Αργοστολιώτης Πλωτάρχης Γεώργιος Μπλέσσας, κυβερνήτης του αντιτορπιλικού μας, που μαζί με τους αξιωματικούς του Υποπλοιάρχους Μιχαήλ Γρηγορόπουλο, Δημήτριο Μπάτση, Αλέξανδρο Σακίπη, Σημαιοφόρους Νικόλαο Σιμιτζόπουλο, Παναγή Κονταράτο, Αρχικελευστή Δανιήλ Σγουρό και τους 64 Υπαξωματικούς και ναυτοδιόπους του πληρώματός του χάθηκαν στο όρμο Λακκί της Λέρου στις 26 Σεπτεμβρίου 1943.

Το πλοίο μας ήταν εκεί σε διατεταγμένη υπηρεσία μαζί με το Αγγλικό Α/Τα INDERPRINT και δέχθηκαν επίθεση με σφοδρό βομβαρδισμό και πυροβολισμό των γερμανικών στούκας του 10ου αεροπορικού στόλου.

Περισσότερα...

 

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΠΡΕΠΟΥΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΕΝΔΥΣΕΩΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 25 Σεπτέμβριος 2014 14:28

Ἡ κατωτέρω ἀναφερομένη στιχομυθία συνέβη πρό τριακονταετίας περίπου, ὃμως ἒκτοτε παραμένει ἀξέχαστη δι’ ἐμέ. Εἲχομεν εἰς τό γραφεῖον τήν ἐπίσκεψιν τοῦ Διευθυντοῦ Ἐξαγωγῶν Γαλλικοῦ Ἐργοστασίου πού ἀντιπροσωπεύομεν. Ὡς εἲθισται, τό βράδυ τόν προσεκαλέσαμεν εἰς ἓν ἐκλεκτόν ἑστιατόριον τῆς Λευκωσίας, τό ὁποῖον διέθετε καί τηλεόρασιν δι’ ὃσους ἢθελον νά παρακολουθῶσι τάς εἰδήσεις ἢ τά ἀθλητικά – τότε ἀκόμη ἡ Τηλεόρασις δέν εἶχε προσλάβει τήν σημερινήν εὐρυτάτην διάστασίν της.

Ἒτυχε νά καθήσωμεν ὂχι πολύ μακράν τῆς τηλεοράσεως μέ τόν ἐπισκέπτην μας σχεδόν ἀπέναντι τῆς συσκευῆς καί, ὡς ἦτο φυσικόν, κατά διαστήματα ἒρριπτε τό βλέμμα πρός τήν κατεύθυνσίν της. Εἰς μίαν στιγμήν μέ ἐρωτᾷ: «Ποῖος εἶναι ὁ ὁμιλῶν εἰς τήν τηλεόρασιν;» Ἐκύτταξα καί τόν ἐπληροφόρησα ὃτι ἦτο ὁ Πρόεδρος τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας, ὁ ἀείμνηστος Σπύρος Κυπριανοῦ, ὁ ὁποῖος ἒδιδε ἐκεῖνο τό βράδυ δημοσιογραφικήν συνέντευξιν. Ὁ ξένος μέ ἠρώτησε καί πάλιν: «Καί οἱ ὑπόλοιποι πού κάθηνται μέ ἀρκετήν νωχέλειαν καί κατά διαστήματα κάτι τοῦ λέγουσιν;» «Εἶναι οἱ Κύπριοι δημοσιογράφοι, οἱ ὁποῖοι ὑποβάλλουσι τάς ἐρωτήσεις των εἰς τόν Πρόεδρον», ἀπήντησα. Ὁ ξένος ἐπέμενεν εἰς τάς ἐρωτήσεις του: «Μά καλά, οἱ δημοσιογράφοι σας εἶναι ἒτσι ἀτημέλητα ἐνδεδυμένοι μέ τζήνς, φανελλάκια ἢ ὑποκάμισα

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 348 από 429

leivada_banner copy.png