ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
9/2020
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

5 Δεκεμβρίου 63 π. Χ.: Κικέρων και Κατιλίνας Ή Μήπως προλέγεται το (σημερινό)αύριο

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2013 12:16

Η ρωμαϊκή δημοκρατία περνούσε δύσκολες στιγμές στο πρώτο μισό του Α’ αιώνα π.Χ. Ο  λαός στέναζε από τα δεινά του πολέμου με τον Μιθριδάτη αλλά και από τις αιματηρές προγραφές αντιπάλων και τον άγριο ανταγωνισμό του Σύλλα και του Μάριου. Ο εμφύλιος σπαραγμός οδηγούσε τους Ρωμαίους στην εξαθλίωση, ενώ η τάξη των πατρικίων νεμόταν σχεδόν αποκλειστικά τα πλούτη, που έφταναν στη Ρώμη από τις απέραντες κτήσεις της.

Ο Λούκιος Σέργιος Κατιλίνας (109 - 61 π.Χ.) ήταν πατρίκιος αλλά είχε ζήσει πολύ καιρό στη Βόρεια Αφρική ως ανθύπατος. Χρόνια έστελνε στη μητρόπολη τα ελέη της περιοχής, που διοικούσε. Όταν επέστρεψε, κατάλαβε, τι γινόταν. Βάλθηκε να καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες της τάξης του. Στα 63 π.Χ., έβαλε υποψηφιότητα για το αξίωμα του υπάτου. Υποσχέθηκε κατάργηση των φόρων, αφού τα έσοδα από τις αποικίες επαρκούσαν για τις ανάγκες του

Περισσότερα...

 

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 04 Δεκέμβριος 2013 10:40

Στην Ελληνική πόλη κράτος μεταξύ των άλλων διευκολύνσεων που παρείχε στο σώμα των πολιτών συμπεριλαμβάνονταν και η δωρεάν παροχή ιατρικής περίθαλψης. Δημόσιοι γιατροί αμείβονταν από τις τοπικές κυβερνήσεις συνήθως σε ετήσια βάση με σκοπό να προσφέρουν τις απαιτούμενες ιατρικές θεραπείες στους κατά περίπτωση ασθενείς.

Η παροχή της δημόσιας ιατρικής πρόνοιας θεωρούνταν ως κάτι δεδομένο για τους νομοθέτες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο πως οφείλεται στο νομοθετικό έργο του Σόλωνα, γεγονός που συνηγορεί στην αρχαιότερη θέσπιση του θεσμού. Οι γιατροί αναφέρονται από τον Όμηρο ως ειδική κατηγορία ανθρώπων (Homer, Odyssey, xvii,382-384) ενώ στον Πλάτωνα κατατάσσονται στην πεζή κατηγορία των τεχνιτών (Plato, Gorgias,445b).

Περισσότερα...

 

Σταμάτης Σπανουδάκης: Όνειρο χειμωνιάτικης νύχτας – Σούρουπο στον Άγιο Θεόδωρο

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 01 Δεκέμβριος 2013 22:52

Μετά την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Και μετά στην Κεφαλλονιά.

Όταν η έμπνευση έχει όνομα "Je veux toujours etre avec toi"

https://www.youtube.com/watch?v=-RBC58JpcJw

https://www.youtube.com/watch?v=katHvJAe6Ik#t=43

Φωτογραφία για την ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΜΝΜ

 
 

ΙΣΟΒΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ!

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 01 Δεκέμβριος 2013 12:59

Μετά και το ντοκουμέντο που αποκαλύπτει η εφημερίδα "Ελλάδα" είναι πλέον ξεκάθαρο ποιοί και γιατί έριξαν την Ελλάδα στα καταστροφικά δεσμά του μνημονίου.

Η περί του Παπανδρέου διόγκωσαν πρακτικά το έλλειμμα το τελευταίο τρίμηνο διακυβέρνησης και ο υπόδικος Γεωργίου το εκτόξευσε ώστε να καταφέρει να το καταστήσει το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Όλα αυτά έγινα με έναν και μοναδικό σκοπό: Το χρήμα. Τοκογλύφοι σχετιζόμενοι με τους περί αυτόν θησαύρισαν από την Ελληνική κατάρρευση. Η Γερμανία έβγαλε δεκάδες δις στις πλάτες της Ελλάδας, Vulture Funds σχετιζόμενα με το περιβάλλον Παπανδρέου πενταπλασιασαν τα κεφάλαια τους "στα σίγουρα".

Περισσότερα...

 

ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ ΣΕ ΧΩΡΑ ΑΓΙΩΝ

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 30 Νοέμβριος 2013 07:40

Φαίνεται πως το πρώτο μέλημα μόλις σηκωθούν το πρωί από τα «μαλακά» τους κρεβάτια όλοι όσοι σήμερα κυβερνούν αυτόν τον τόπο είναι να βρουν, συχνά με άγχος και αγωνία, τι άλλο θα πρέπει να καταστρέψουν σε αυτή την χώρα που την απομυζούν με όλα τα μέσα προς χάριν των ξένων αφεντικών τους.

Οικονομία, υγεία, εθνική άμυνα, παιδεία, οι βασικοί πυλώνες λειτουργίας ενός έθνους έπρεπε να διαλυθούν και να καταστραφούν. Αλλά δεν έφταναν όλα αυτά. Δεν έφτανε η απελπισία που έσπειραν. Έπρεπε να χτυπήσουν πιο βαθιά. Να χτυπήσουν το βαθύ ριζωμένο θρησκευτικό αίσθημα και όλες εκείνες τις «αναχρονιστικές» αντιλήψεις για την φύση της οικογένειας, το μοναδικό ακόμα στήριγμα που στέκεται ορθό και ακόμα διασώζει όπως όπως την ελληνική κοινωνία.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 346 από 393

leivada_banner copy.png