ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
6/2021
M T W T F S S
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ κ.ΤΑΣΟ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 03 Οκτώβριος 2014 17:11

Κύριε Πρόεδρε,

Καθυστέρησα λίγες ημέρες να σχολιάσω το υβριστικό μήνυμα που έλαβα από εσάς στο κινητό μου τηλέφωνο. Αυτό έγινε, διότι ήθελα να κατανοήσω την ανίερον αλλά και αψυχολόγητη αυτήν πράξιν σας.

Και εξηγούμαι:

Ασχολήθηκα κοντά σας επί ένα εξάμηνον σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων σας, ειδικά στον χώρον της δημοσίας ζωής, προσφέροντας  κάθε τι που μπορούσα για την επίτευξη των στόχων σας. Οπωσδήποτε, βέβαια, δεν επέτρεψα εις τον εαυτόν μου ενέργειες οι οποίες  να

Περισσότερα...

 

Τζέμα Δεσύλλα : Το παλιό ενεχυροδανειστήριο της Κέρκυρας (Santo Mode di Pieta)

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 02 Οκτώβριος 2014 15:42

Στους χαλεπούς σημερινούς καιρούς που ζούμε σήμερα όλο και περισσότερος κόσμος καταφεύγει στα ενεχυροδανειστήρια, δίνοντας προσωπικά και αγαπημένα αντικείμενα προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγα χρήματα για να καλυφθούν οι βασικές τους ανάγκες. Οι άνθρωποι αυτοί τις περισσότερες φορές δεν είναι (ή δεν ήταν στο παρελθόν) φτωχοί, απλώς οι καταστάσεις τους οδηγούν σε αυτές τις κινήσεις.

Στην Κέρκυρα, τα παλιά χρόνια ο κόσμος αυτός κατέφευγε στο παλιό δημόσιο ενεχυροδανειστήριο, το περίφημο Santo Mode di Pieta. Η ιταλική ονομασία σήμαινε «Ο λόφος του Ελέους» καθώς το ενεχυροδανειστήριο ιδρύθηκε στο πρότυπο του αντίστοιχου που υπήρχε σε ένα λόφο στη Βενετία στον οποίο υπήρχε ένα μοναστήρι. Δεν είναι λίγοι επίσης αυτοί που αποκαλούσαν την επιχείρηση αυτή «τράπεζα των φτωχών». Το ενεχυροδανειστήριο ιδρύθηκε στα χρόνια της Ενετοκρατίας, συγκεκριμένα το 1630 από τον Προνοητή Ανδρέα Πιζάνη και τα αρχικά

Περισσότερα...

 

Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία & Ελευθερία Της Βούλησης: Η Αφανής Πλευρά Του Φεγγαριού

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 02 Οκτώβριος 2014 14:51

Επειδή μια παλιά παροιμία λέει πως οι μονόφθαλμοι βασιλεύουν πάντοτε των τυφλών, το εξής κείμενο έχει έναν διττό σκοπό, να παρουσιάσει πολύ συνοπτικά κάποιες πολύ αξιόλογες πτυχές της αρχαίας ελληνικής διανόησης οι οποίες ενίοτε λησμονούνται παντελώς ή αλλοιώνονται σκοπίμως ή ανεπίγνωστα, απ’ τα εκπαιδευτικά κοινωνικά συστήματα. Αφ’ ετέρου να καταρρίψει μέσω θεμελιωμένων επιχειρημάτων την έπαρση διαφόρων τριοδιτών «εθνικοφρόνων» ή προγονόπληκτων οι οποίοι σφετερίζονται και χρησιμοποιούν την ελληνική αρχαιότητα ως προκάλυμμα των διαφόρων αμφιβόλων ιδιοτελών σκοπών τους, με την ουσία της οποίας δεν έχουν δυστυχώς την παραμικρή σχέση. Πολλοί απ’ την άλλη μένουν με μια επιδερμική εντύπωση, ότι επειδή στα πλαίσια του αρχαίου κόσμου επικρατούσε ο θεσμός της δουλείας ή ο παγανισμός σε διάφορες πόλεις, ότι δεν αξίζει να μελετούμε την αρχαία διανόηση, κάτι που συνεπάγεται με μια διαστρεβλωμένη οπτική, μια παρεμφερή άποψη πως μαζί με το νερό της μπανιέρας πρέπει να πετάμε στο λούκι και το μωρό.

Περισσότερα...

 
 

USA Today: Το μυστήριο του τύμβου

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 30 Σεπτέμβριος 2014 15:38

Το μυστήριο του «ενοίκου» του τάφου της Αμφίπολης τροφοδοτεί το έντονο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, ενώ διατυπώνονται διάφορες θεωρίες για την ταυτότητα του νεκρού, με πολλούς να μιλούν για τον Μέγα Αλέξανδρο ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο του στενού περιβάλλοντός του, υποστηρίζουν οι Nikolia Apostolou και Marina Rigou σε ανταπόκρισή τους από την Αθήνα στη USA TODAY με τίτλο «Greek intrigue: What’s hiding in ancient tomb?».

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, Αθηναίοι, Σπαρτιάτες, Μακεδόνες, Πέρσες και Ρωμαίοι πέρασαν από την Αμφίπολη χιλιάδες χρόνια πριν. Σήμερα πολιτικοί, δημοσιογράφοι και αρχαιολόγοι έχουν καταλάβει την μικρή πόλη, μετά την ανακάλυψη του τεράστιου τάφου, που φυλάσσονταν από ένα ζευγάρι Σφιγγών και δύο Καρυάτιδες, που βρίσκεται λίγα μίλια μακριά από το κέντρο της πόλης.

Περισσότερα...

 

Ο «Ισλαμικός Χειμώνας» και η σύγκρουση των πολιτισμών

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 29 Σεπτέμβριος 2014 22:29

Το καλοκαίρι του 1993, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Σάμιουελ Χάντινγκτον, παρουσίασε, με ένα άρθρο στο περιοδικό Foreign Affairs, την άποψη του σχετικά με τον μέλλον των διεθνών σχέσεων και τον επαναπροσδιορισμό της παγκόσμιας τάξης στην εποχή μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, την παρουσίασε ολοκληρωμένη στο βιβλίο του «Η Σύγκρουση των Πολιτισμών» (The Clash of Civilizations). Έκτοτε, η άποψη αυτή υπήρξε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στο επιστημονικό πεδίο των διεθνών σχέσεων.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 346 από 428

leivada_banner copy.png