ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
7/2020
M T W T F S S
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Γεράσιμος Γερολυμάτος: Το τίμημα της Ύβρεως

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2013 20:28

Ταλαίπωρε Νεοέλληνα! Διακόσια χρόνια τώρα, παλεύεις να γίνεις Ευρω-πέος! Να μοιάσεις και εσύ, επιτέλους, στα «πολιτισμένα» έθνη της Εσπερίας! Να γευθείς τον «Διαφωτισμό» τους και τα μεγάλα τους επιτεύγματα! Και κάθε φορά, βρίσκεσαι εσύ, μπροστά από το «ταμείο», για να πληρώσεις την αδικαίωτη μικροκαυχία της ύβρεως! Να θέλεις να γίνεις νεοβάρβαρος, όπως αυτοί! Ενώ, θα ήταν η ύψιστη τιμή, να είσαι απλά και μόνο, ο αληθινός εαυτός σου!

Ταλαίπωρε, σχιζοφρενή Νεοέλληνα! Σε βρήκαν με την φουστανέλα και με την βράκα και πριν το καταλάβεις, μέσα σε λίγα χρόνια, σου φόρεσαν φράγκικα παντελόνια και σε τύλιξαν και από πάνω, με μια αρχαία χλαμύδα! Σε χτύπησαν στην πλάτη και σου είπαν, ότι από εδώ και εμπρός, εσύ είσαι «Έλληνας» (λες και δεν ήσουν!) και πως δεν πρέπει να λες, πως είσαι «Ρωμιός», ή «Γραικός». Πως το μεσαιωνικό ένδοξο κράτος σου, το Βυζαντινό, είναι

Περισσότερα...

 

Η τρέλα του μεγαλείου..

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2013 20:17

Είναι κοινός τόπος ότι τα περισσότερα απολυταρχικά, δικτατορικά, φασιστικά και παντός είδους καταπιεστικά καθεστώτα, τελικά πέφτουν από μόνα τους!

Και καταρρέουν μάλιστα την στιγμή ακριβώς που νομίζουν ότι είναι ακλόνητα, και ότι μπορούν να ξεπεράσουν τους πολιτικούς σκοπέλους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Τα καθεστώτα αυτά στηριγμένα στο ψέμα, την προπαγάνδα, τον φόβο και την καταστολή, αποκτούν με τον καιρό μία ψευδαίσθηση μεγαλοπρέπειας και δύναμης, που τα κάνει τελικά να γίνονται απρόσεκτα και εύκολα θύματα της δικής τους οίησης και αυταρχισμού..

Ακριβώς σ' αυτό το σημείο βρίσκεται σήμερα το μνημονιακό καθεστώς της χώρας. Τώρα που ο ελάχιστος, ο νάνος ''πρωθυπουργός'' νομίζει πως με τα απίθανα ψέματά του, την διαστρέβλωση κάθε αλήθειας που επιχειρούν τα τρεφόμενα από την τρόϊκα και τα κρατικά ταμεία ΜΜΕ, καθώς και από τους ολοήμερους ''λιβανωτούς'' προς το πρόσωπό του των πολιτικών σκουπιδιών των οποίων τις τύχες ορίζει, είναι ανίκητος, τώρα την στιγμή αυτή, έχει χάσει κάθε επαφή και αίσθηση με την πραγματικότητα.

Δεν ακούει, δεν βλέπει παρά αυτά που θέλει να δει και ν' ακούσει, και δεν πράττει παρά μόνον αυτά που του επιβάλλουν να κάνει αυτοί που ορίζουν την δική του τύχη!

Περισσότερα...

 

Μέρες βαθιάς παρακμής για τον ελληνισμό

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 23 Νοέμβριος 2013 12:30

Το πλάτος και η ένταση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον ελληνισμό σε κοινωνικό, πολιτισμικό και οικονομικό επίπεδο, κατατείνουν στο ότι η περίοδος που διανύουμε θα καταγραφεί στην σύγχρονη ιστορία μας, ως μια περίοδος οδυνηρής παρακμής του. Κινδυνεύουμε ως λαός να προσβληθούμε απο ηθικό και διανοητικό μιθριδατισμό, δοθέντος ότι η στρέβλωση, η παρανομία και το παράδοξο αναγάγονται πλέον σε κυρίαρχη κοινωνική και πολιτική κουλτούρα. Εθιστήκαμε στο να είναι το παράδοξο καθημερινότητα του δημοσίου βίου και η λογική συμπεριφορά και στάση απέναντι στα πράγματα, να συνιστά την εξαίρεση. Είναι άπειρα τα παραδείγματα και αλήθεια ποιό να παραθέσει κανείς και ποιό να παραλείψει. Το σκάνδαλο των υποβρυχίων που εσχάτως

Περισσότερα...

 
 

Σταύρος Λυγερός: Ο Μύθος της Οικονομικής Εξυγίανσης

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 22 Νοέμβριος 2013 19:04

Η ανελαστική στάση που τηρεί η τρόικα στις διαπραγ­ματεύσεις που πραγ­ματοποιούνται αυτές τις ημέρες επιβεβαιώ­νει ότι ο κόμπος φτάνει στο χτένι. Η απροθυ­μία του ευρωιερατείου να διευκολύνει πολιτικά την κλυδωνιζόμενη κυβέρνηση δεν οφείλεται σε κά­ποιου είδους πολιτική αντιπάθεια προς τους Σαμαρά και Βενιζέλο. Το αντίθετο, μάλιστα. Στο Βερολίνο έχουν επίγνωση ότι τόσο υπάκουη κυβέρνηση δεν πρό­κειται να ξαναϋπάρξει στην Αθήνα. Θε­ωρούν, όμως, ότι δεν έχουν περιθώρια να κάνουν εκπτώσεις στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ένα πολιτικό προηγούμενο που θα υπονόμευε το δόγ­μα της μονοδιάστατης λιτότητας.

Περισσότερα...

 

JFK: Το “πραξικόπημα” κατά του μέλλοντος

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 22 Νοέμβριος 2013 18:44

Κάθε φορά που η διαδρομή της λογικής ενός μυαλού, συναντάει εμπόδιο, προσκρούει σε τοίχο, ανακαλύπτει αδιέξοδα, η παράμετρος του συναισθηματικού ρομαντισμού έρχεται να προσφέρει την τόσο απαραίτητη παρακαμπτήρια οδό. Ώστε το μυαλό να συνεχίσει, αντί να παραιτηθεί. Να κοιτάξει πέρα και μακριά, αντί να επιτρέψει στη ματιά να βυθιστεί κάτω.

Για τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, του Προέδρου που οπτικοποίησε ένα συναρπαστικό μωσαϊκό ιδεών και αντιλήψεων οι οποίες θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην ανθρωπότητα να κόψει δρόμο προς το μέλλον που φάνταζε μακρινό αλλά και ταυτόχρονα περίπου… δεδομένο, έχουν γραφτεί σχεδόν τα πάντα.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 341 από 386

leivada_banner copy.png