ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
1/2021
M T W T F S S
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Ελλάδα, Ισλάμ και διεθνής αναταραχή

ΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 21 Ιούλιος 2014 11:53

Τα θέματα εθνικής ασφάλειας δεν πρέπει να υποβαθμίζονται

Η ευρύτερη γειτονιά μας βρίσκεται σε γενικευμένη αναταραχή και το φανατικό Ισλάμ εμφανίζεται απειλητικό. Στην Τουρκία και την Αίγυπτο ισλαμιστές καταστρέφουν ναούς διάφορων χριστιανικών κοινοτήτων.

Στη Συρία οι ισλαμιστές, με υποκίνηση από την Τουρκία και άλλες χώρες, φονεύουν Ελληνορθόδοξους (Ρουμ Όρτοντοξ), ενώ αγνοείται επί ενάμισι χρόνο η τύχη των δύο απαχθέντων επισκόπων. Στο Ιράκ οι ισλαμιστές διαφορετικών τάσεων αλληλοσπαράσσονται, με τελικό θύμα τους εναπομείναντες χριστιανούς.

Περισσότερα...

 

Τι κρύβει η κρίση στην Ουκρανία που μόλις τώρα αρχίζει;

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 19 Ιούλιος 2014 15:31

Στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η υπέρτατη σύγκρουση μεταξύ της δυτικής παγκοσμιοποίησης και της κυοφορούμενης ανατολικής παγκοσμιοποίησης (ας χαρακτηρίσουμε έτσι τα δύο οικονομικά συστήματα, για να μπορεί να γίνει μια εύκολη διάκριση).

Οι πάντες έχουμε αντιληφθεί ότι Ρωσία και Κίνα κυρίως, αλλά και οι άλλες χώρες των BRICS, σπεύδουν με ταχείς ρυθμούς να αναπτύξουν το αντίπαλο δέος της δυτικής παγκοσμιοποίησης, που θα αμφισβητήσει καίρια την παντοκρατορία των ΗΠΑ και του δολαρίου. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο οικονομικών συστημάτων, που προβάλουν οι ανατολικοί, είναι ότι, ενώ στη δυτική παγκοσμιοποίηση τα εθνικά κράτη υποβαθμίζονται ή ορισμένα θα καταλυθούν και κουμάντο θα κάνει η διεθνής οικονομική ελίτ, στην ανατολική παγκοσμιοποίηση, διακηρύσσεται ότι θα υπάρχει ισότιμη

Περισσότερα...

 

ΕΑΣΚΙ: Αναζωπυρώνει ο κίνδυνος των αμπελιών

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 13 Ιούλιος 2014 05:28

Αναζωπύρωση του κινδύνου για την «υγεία» του αμπελιού, μετά τις νέες «ασχήμιες» του καιρού, ανακοινώνει ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός και καλεί τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες αμπελουργούς σε επιφυλακή για τυχόν κρούσματα χολέρας στους Κεφαλλονίτικους και Θιακούς αμπελώνες.

Υπενθυμίζεται ότι, ζεστές συννεφιασμένες ημέρες με μέτρια ή υψηλή σχετική υγρασία επιταχύνουν την εξάπλωση της χολέρας προσβάλλοντας συνήθως τα κρυμμένα σταφύλια.

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός στο Αργοστόλι, ως εγκεκριμένος φορέας ενημέρωσης σχετικά με τις δραστικές ουσίες για την αμπελοκαλλιέργεια, για πιο έντομο ή ασθένεια είναι εγκεκριμένο το κάθε σκεύασμα, για την ασφαλή χρήση και την εφαρμογή του, τους κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον και για τον ορθό τρόπο διαχείρισης του, συνιστά στον

Περισσότερα...

 
 

Δείτε τι γράφουν για την Ελλάδα σε στάση στο Λονδίνο

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 11 Ιούλιος 2014 20:50

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11.7.2014, Β. Λορεντζάτος

 

Τι πρεσβεύει η σωκρατική φιλοσοφία για την ψυχή του ανθρώπου;

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 10 Ιούλιος 2014 14:32

Διαβάστε ένα αποκαλυπτικό κείμενο για το πώς βλέπει το θέμα της ψυχής η Επιστήμη, αλλά και η Θρησκεία, για την οποία η ύπαρξη της ψυχής είναι μία θεμελιώδης και ακλόνητη αρχή! Κι όχι μόνο! Τι πρεσβεύει η σωκρατική φιλοσοφία για την ψυχή του ανθρώπου;

Ευθύς εξ αρχής θα πρέπει να πούμε ότι με τον όρο «ψυχή», καλούμε την ζωτική αρχή, που ξεχωρίζει στη φύση τα ζώα από τα άψυχα όντα. Μια παραπέρα διάκριση μεταξύ του ανθρώπου και των ζώων θέτει το πρόβλημα ενός πιο συγκεκριμένου ορισμού της ανθρώπινης ψυχής, ενός ορισμού που να εξηγεί με την παρουσία της ψυχής. την πνευματικότητα (λογική, ευαισθησία, ηθική κλπ.) που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα ζώα.

Το πρόβλημα της ψυχής, όπως είναι ευνόητο, τέθηκε από τη φιλοσοφία και τη θρησκεία και αυτός ο λόγος που θα γίνουμε πιο διεξοδικοί στην ανάπτυξη των επιχειρημάτων μας.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 339 από 409

leivada_banner copy.png