ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο
Διαφήμιση
6/2020
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Οι διασκέψεις για δημιουργία "Ομοσπονδίας των Βαλκανικών Λαών" & ο ρόλος του Ελληνικού τεκτονισμού

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 12 Ιανουάριος 2014 12:39

Μετά το τέλος του Α΄ παγκοσμίου πολέμου σημειώθηκε μια ζωηρή πολιτική κίνηση για την δημιουργία ευρύτερων υπερεθνικών οργανισμών που θα οδηγούσαν τους λαούς σε στενότερη συνεννόηση και συνεργασία, αλλά κυρίως θα απομάκρυναν την πιθανότητα νέων πολέμων, μέσω μιας διακρατικής διαιτησίας. Ένας τέτοιος οργανισμός υπήρξε η Κοινωνία των Εθνών (πρόδρομος του ΟΗΕ), υπό την σκέπη των νικητών του Α΄ παγκοσμίου πολέμου (ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας).

Στην Βαλκανική αναπτύχθηκε μια αντίστοιχη πρωτοβουλία στα τέλη της δεκαετίας του 1930 για την δημιουργία μιας Βαλκανικής ομοσπονδίας όλων των Εθνών της Χερσονήσου συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Οι πρώτες επίσημες συζητήσεις έγιναν στις αρχές Οκτωβρίου 1929 στην Αθήνα και στους Δελφούς όπου συνήλθε το 27ο παγκόσμιο Συνέδριο της Ειρήνης.

Περισσότερα...

 

Βουλιάζω στην έρημη θάλασσα

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 11 Ιανουάριος 2014 21:39

Περισσότερα...

 

Ένα μπλε και πράσινο κουβάρι βρώμας

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 09 Ιανουάριος 2014 14:59

Ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι φίλος του Καραμανλή και των Βαρδινογιάννηδων. Έτσι έγινε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και μετά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ως πρόεδρος του τελευταίου, κατηγορείται ότι έδωσε επισφαλή δάνεια σε φίλους και γνωστούς. Ο ίδιος αρνείται ότι τα δάνεια είναι επισφαλή. Οι ιδιοκτήτες πάντως κάποιων συγκεκριμένων εταιριών από αυτές που πήραν τα δάνεια, έγιναν "Χριστοφοράκοι".

Μια εταιρία από αυτές ήταν η C&C και οι θυγατρικές τους που ανήκουν στο ζευγάρι Γριβέα και Βάτσικα. Και οι δύο καταζητούνται από χθες. Είναι στενοί φίλοι του Νίκου και του Αντρίκου Παπανδρέου. Η ενασχόληση του Νίκου με την "πράσινη" ανάπτυξη, άνοιξε νέα πεδία επιχειρηματικής ενασχόλησης στο ζευγάρι. Σε μια από αυτές τις επιχειρήσεις ενεπλάκη μετοχικά και το ΤΤ. Η εταιρία είχε πολύ καλές διασυνδέσεις με όλο τον ιατρικό και

Περισσότερα...

 
 

Εγκαταλείπουν και οι Γερμανοί την κυβέρνηση;

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 08 Ιανουάριος 2014 17:05

Ο χθεσινός τίτλος του γερμανικού περιοδικού Spiegel «Ο κατά φαντασίαν θεραπευμένος» θυμίζει τον δικό μας τον Αύγουστο, για τους «κατά φαντασία successτοριστές». Σε πιο επιθετική μορφή μάλιστα, αφού το άρθρο για τον.. θεραπευμένο συνοδεύεται από μια φωτογραφία του Α. Σαμαρά. Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Για την κυβέρνηση, το 2014 μπήκε με το..αριστερό. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς  ο πρωθυπουργός μας είπε στο πρωτοχρονιάτικο του μήνυμα ότι τελειώνουν τα βάσανα μας: φέτος ξεκινάει η ανάκαμψη και η κυβέρνηση-που θα μείνει μέχρι το 2016- θα βγει να δανειστεί από τις αγορές,   Την ίδια μέρα η Bild, που συχνά εκτελεί αποστολές, σχολίαζε ότι δεν λέγεται η αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, από τον φόβο της επικράτησης των ευρωσκεπτικιστών στις επερχόμενες ευρωεκλογές: «Μετά από τις εκλογές είναι η ώρα να τελειώνουμε με τα αστεία. Αρκετά κράτησαν οι ωραιολογίες».

Περισσότερα...

 

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Ερντογάν

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 04 Ιανουάριος 2014 01:30

Όταν άρχιζε το 2013, για την κυβέρνηση Ερντογάν όλα σχεδόν φαινόντουσαν ρόδινα. Οι συζητήσεις για το Κουρδικό έβαιναν καλώς, δεν υπήρχαν εκλογικές αναμετρήσεις, η ισλαμική κυβέρνηση του Μόρσι στην Αίγυπτο έδινε νέα δυναμική στην τουρκική μεσανατολική πολιτική και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας είχε ευοίωνες προοπτικές, αφού σημειώνοντο υψηλές αποδόσεις στις τουρκικές χρηματαγορές, το αξιόχρεο της χώρας αναβαθμιζόταν και ολοκληρώνετο η αποπληρωμή των οφειλών στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η πολιτική κρίση που ξέσπασε στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, τον περασμένο Μάιο ήταν αναπάντεχη, λόγω υπερτίμησης των δυνατοτήτων του Ερντογάν στην εσωτερική πολιτική και λόγω υποτίμησης της αντίδρασης μέρους της τουρκικής κοινωνίας, ως προς την περαιτέρω ισλαμοποίηση της δημοσίας ζωής.

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 334 από 384

leivada_banner copy.png