ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
6/2019
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Ζολιώ Λαδά-Βαρβαρέσου: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 02 Μάρτιος 2019 13:34

Οι διοργανωτές της τελετής απονομής τών βραβείων Οσκαρ, είπαν ότι στή περυσινή

τελετή οι τηλεθεατές ήταν κατά είκοσι εκατομμύρια λιγότεροι από τήν προηγούμενη

χρονιά. Αποφάσισαν νά μήν έχουν κάποιον φλύαρο παρουσιαστή, νά λεει ανόητα,

αστεια, και να μη μιλάει κανεις πάνω από εναμισυ λεπτό. Καί πάλι μείωση τής

τηλεθέασης όμως, κάτι σημαίνει αυτό ,κατι φωνάζει. Η πληροφόρηση στήν εποχη μας

επιτιθεται πλεον απο ολες τίς κατευθύνσεις. Από τίς έντυπες εκδόσεις, μέχρι τίς

Περισσότερα...

 

Δρ. Σπύρος Θεοτοκάτος: Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 02 Μάρτιος 2019 13:30

Οι τρεις προηγούμενες επαναστάσεις στον αγροτικό τομέα ήταν η εισαγωγή της εκμηχάνισης, η χρήση ορυκτών λιπασμάτων και η εκβιομηχάνιση των παραγωγικών διαδικασιών. Η τέταρτη αγροτική επανάσταση έρχεται τώρα με τη Γεωργία Ακριβείας και τη διαχείριση δεδομένων.

Γεωργία Ακριβείας είναι να κάνεις τη σωστή ενέργεια τη σωστή στιγμή στο σωστό σημείο του χωραφιού με τη σωστή ποσότητα. Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητη η χρήση της επιστήμης και της σύγχρονης τεχνολογίας στη γεωργία.

Η εφαρμογή της Γεωργίας Ακριβείας έχει να κάνει με τα γεωργικά μηχανήματα και ρομποτική. Έτσι έχουμε τρακτέρ που δεν χρειάζονται οδηγό, αλλά καθοδηγούνται από GPS και μπορούν να δουλεύουν μέρα-νύχτα πάνω σε πολύ συγκεκριμένη διαδρομή. Έχουμε σπαρτικές που σπέρνουν με διαφορετικό αριθμό σπόρων ανάλογα με τις ανάγκες του χωραφιού. Έχουμε ψεκαστικά που με υπέρυθρες και αισθητήρες βρίσκουν που είναι τα

Περισσότερα...

 

Oικονομικό Φόρουμ Δελφών: Τσίπρας-Μητσοτάκης στο preview μίας προεκλογικής μάχης

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 02 Μάρτιος 2019 13:16

Η άτυπη πρόβα τζενεράλε μίας προεκλογικής μάχης και οι «χρησμοί» που συχνότατα παρερμηνεύονται...

Με την προεκλογική κούρσα επί θύραις, οι δύο «μονομάχοι» προσήλθαν στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε μία άτυπη πρόβα τζενεράλε για την επιχειρηματολογία, το σχέδιο που θα προτείνουν στους πολίτες-ψηφοφόρους και το ύφος που θα τους δώσει προβάδισμα σε επίπεδο εντυπώσεων.

Σε άλλες εποχές, θα ήλπιζαν σε έναν ευνοϊκό χρησμό για μελλοντική νίκη - αν και η μακραίωνη Ιστορία του μαντείου των Δελφών είναι γεμάτη από παραδείγματα υποψηφίων ηρώων, αλαζονικών ηγεμόνων και φιλόδοξων κατακτητών, οι οποίοι συχνότατα «έπεσαν στα

Περισσότερα...

 

Α. Αργυρός: ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2019 12:18

Ο πυρήνας της άσκησης κάθε εξουσίας και πολύ περισσότερο αυτής της πολιτικής που συμπλέκεται άμεσα με την καθημερινότητα κάθε πολίτη, είναι ασφαλώς η προσπάθεια για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της κοινωνίας. Κάθε φωνή στο δημόσιο διάλογο για τα ζητήματα της Κοινωνίας, της Πόλης, είναι όχι απλά ευπρόσδεκτη, αλλά αναγκαία για την προώθηση λύσεων των προβλημάτων και για την άσκηση χρηστής διοίκησης, ανεξάρτητα από το βαθμό σύμπτωσης στις επί μέρους αναφορές που μπορεί να επιχειρεί κάποιος. Σε απόσταση αναπνοής από τις εκλογές και το σκηνικό στήνεται στους γνωστούς γνώριμους ρυθμούς. Με τις στροφές ν’ ανεβαίνουν συνεχώς. Η απαξίωση του δημόσιου διαλόγου φαίνεται ν’ αποτελεί τον υπ’ αριθμό ένα βραχνά στην προσπάθεια άγρας ψήφων, που είναι και το ποθούμενο.

Περισσότερα...

 

Το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης συγχαίρει τον κύριο Δανιήλ Φωκά

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2019 12:13

Το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης συγχαίρει τον Κεφαλλονίτη και δυνητικό μας συνεργάτη κύριο Δανιήλ Φωκά για την ξεχωριστή τιμή, καθώς ονομάσθηκε Ιππότης του Εθνικού Τάγματος της Αξίας.

Η τελετή ονομασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου από τον Γάλλο Πρέσβη, Christophe Chantepy, εκ μέρους του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Η τιμητική διάκριση ήρθε σε αναγνώριση της πολυετούς του συνεισφοράς σε θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της ελληνογαλλικής φιλίας και συνεργασίας, ως Προέδρου Αποφοίτων Γαλλικών Πανεπιστημίων και Σχολών, καθώς και για την επικοινωνιακή υποστήριξη που παρείχε στο ελληνογαλλικό δίκτυο καινοτομίας «MAZINNOV».

Περισσότερα...

 
 

Γ. Μεσσάρης: Η Ολυμπιακή του παραλογισμού

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2019 12:10

Επιεικώς απαράδεκτα είναι τα όσα συμβαίνουν με την Ολυμπιακή σε ότι αφορά τα δρομολόγια που συνδέουν την Κεφαλλονιά με την Αθήνα αλλά και την τιμολογιακή της πολιτική.

Στη διάρκεια του χειμώνα η Ολυμπιακή έχει ένα πρωινό δρομολόγιο για Αθήνα και τρία απογευματινά/βραδινά με την τιμή του πρωινού να είναι σχεδόν διπλάσια των άλλων!

Να τονίσω ότι τα πρωινά βολεύουν το κοινό γιατί δεν χάνει μια μέρα. Φθάνει στην Αθήνα το πρωί κάνει τις όποιες δουλειές του και μπορεί να επιστρέψει μέσα σε 24 ώρες. Επίσης για αυτούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό τα πρωινά δρομολόγια εξυπηρετούν καλύτερα αφού μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους την ίδια μέρα.

Η Ολυμπιακή, όμως, δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την Κεφαλλονιά! Οι αποδείξεις πολλές

Περισσότερα...

 
 

Ανοικτή επιστολή προς το φιλοζωικό σύλλογο Δήμου Κεφαλονιάς «Ντόρις»

ΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 26 Φεβρουάριος 2019 18:21

«Ένας πολιτισμός κρίνεται από το πως οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα».

Μαχάτμα Γκάντι

Αγαπητέ Διονύση,

παρακολουθώ με ενδιαφέρον όλες τις αναρτήσεις της ομάδας του συλλόγου σας και, όπως ξέρεις, διακατέχομαι από βαθύτατα φιλοζωικά αισθήματα στην πράξη.

Απευθύνομαι ονομαστικά σε σένα καθώς τις τελευταίες μέρες έχεις προσθέσει το όνομά μου σε τουλάχιστον 3 δημοσιεύσεις όπου κυριαρχεί η αντιπολιτευτική διάθεση, κατά τη γνώμη μου, και μειονεκτεί η διεκπεραίωση των στόχων του συλλόγου σας καθώς αυτοί θεωρώ ότι πηγάζουν όχι από την πολιτική τοποθέτηση, αλλά από τις ενέργειες που προάγουν την ειρηνική συμβίωση όλων των ζώων με τον άνθρωπο.

Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν αυτό το μπαράζ δημοσιεύσεων με τις ετικέτες εμένα, της βουλευτή και άλλων στελεχών του χώρου μας, που υπονοούν υπευθυνότητα ως προς την αρνητική έκβαση, τη στιγμή που η πρόταση για την προστασία των ζώων ήρθε στη συζήτηση

Περισσότερα...

 
 

Αντώνης Αργυρός: «ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ ΚΟΥΡΟΠΑΤΚΙΝ». ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2019 14:32

Ο Κουροπάτκιν ήταν ο στρατηγός του Ρωσικού στρατού στον Ρωσοϊαπωνικό πόλεμο το 1904,διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στη Μαντζουρία και ηττήθηκε από τους Ιάπωνες στο Μούκδεν. Σε αυτόν απευθυνόταν ο Αθηναίος δημοσιογράφος με το περίφημο πρωτοσέλιδο άρθρο του με τον τίτλο «δεξιότερα Κουροπάτκιν».

Οι Έλληνες και εκείνης της εποχής που είχαν βεβαίως άποψη για τις κινήσεις του ρωσικού στρατού (!), σύστηναν να κινηθεί δεξιότερα για να αποφύγει τους ελιγμούς των Ιαπώνων που τελικά κέρδισαν κατά κράτος Η φράση «δεξιότερα Κουροπάτκιν», έμεινε μνημείο της αργόσχολης και εκ του μακρόθεν κριτικής, χωρίς στοιχεία και σοβαρότητα. Έτσι ακούμε βαθυστόχαστες μελέτες και αναλύσεις που αφορούν τα εθνικά μας θέματα και δείχνουν πόσο επικίνδυνο είναι να συζητούμε δίκην καφενείου ζητήματα ,όπως: «Τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά. Αν αποφασίσει μια ίλη τεθωρακισμένων να περάσει μέσα θα φτάσει στην άλλη πλευρά των Σκοπίων. Θα φτάσει στη Σερβία»

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 10 από 218

leivada_banner copy.png