ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Google

You are here: Πρωτοσέλιδο ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝ.ΚΟΙΝΟ
Διαφήμιση
2/2020
M T W T F S S
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
 
stamoulis photoshop.jpg
exofylloxartesteliko.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

ΣYΝΕΒΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΑΝ.ΚΟΙΝΟ

Αντώνης Αργυρός: Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 10 Οκτώβριος 2019 18:31

Όταν ο παππούς μου ο Αντώνης έφυγε σαν μετανάστης για τις ΗΠΑ το 1899,δεν είχε καμιά υποχρέωση να γυρίσει στην Πατρίδα για να πολεμήσει από το 1912 έως το 1922,το έκανε για έτσι ένοιωθε το καθήκον του . Όταν ο Βαγγέλης Κλωνής από την Κεφαλονιά πολεμούσε το 1941-1945 στην Αφρική και στην Ευρώπη, Σικελία, Αγγλία, Αυστρία, Πολωνία, Γερμανία και Νορμανδία και στο Ειρηνικό με Αμερικανική στολή και με τιμές, και πολλά μετάλλια δύο ημέρες πριν από την απόβαση στη Νορμανδία, ο πατέρας του ήταν στο Σαουθάμπτον και βρέθηκε μπροστά στον Στρατηγό Άιζενχάουερ. Ο τολμηρός στρατιώτης έσπευσε να δώσει τα διαπιστευτήριά του, λέγοντας : «Εγώ δεν είμαι Αμερικάνος, έρχομαι από την Ελλάδα. Οι

Περισσότερα...

 

Ηλίας Μπεριάτος: (Υπ)ανάπτυξη, τουρισμός και οργάνωση του χώρου. Με αφορμή τη χρεωκοπία της T. Cook

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 10 Οκτώβριος 2019 18:30

Η σύνθετη σχέση ανάμεσα στην ανάπτυξη και τον τουρισμό, καθώς και στην έκφρασή του στο χώρο δεν έχει διερευνηθεί ικανοποιητικά. Το φαινόμενο της τουριστικής ανάπτυξης έχει αναλυθεί κάτω από την επίδραση της κυρίαρχης αντίληψης της οικονομίας της αγοράς που επισκιάζει άλλες σημαντικές διαστάσεις του προβλήματος. Όμως οι πολιτικοκοινωνικές δομές σε διεθνή κλίμακα, συνηγορούν για ένα διαφορετικό ερμηνευτικό πλαίσιο που εκφράζεται με όρους μιας παγκόσμιας οικονομικής στρατηγικής.

Ζητήματα, όπως η εξάρτηση χωρών και περιφερειών, οι πολυεθνικές εταιρείες, οι ιδεολογικές συγκρούσεις, η μεταφορά τρόπων ζωής και τεχνολογίας, είναι μερικά από αυτά που εμπλέκονται στο τουριστικό φαινόμενο και χρειάζονται ευρύτερη θεώρηση αφού ο τουρισμός αντανακλά πιστά τις εγγενείς αντιφάσεις του σύγχρονου κόσμου. Για μια χώρα σαν την Ελλάδα που δεν είναι μια πρώην αποικία αλλά ούτε και μητροπολιτικό κέντρο, το ζήτημα αποκτά ενδιαφέρον, αφού ο τουρισμός υπήρξε για τη χώρα μας κορυφαία πολιτική επιλογή.

Περισσότερα...

 

Γ. Γαλανός: 40 χρόνια από την Κινηματογραφική Λέσχη του Παλληξουριακού στο Ληξούρι (1979 -2019)

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 09 Οκτώβριος 2019 19:36

( Το κείμενο αφιερώνεται στη μνήμη του Σπύρου Γραμματικόπουλου, που πάντα είχε την έγνοια του για τα πολιτιστικά του Ληξουρίου και που όσο έζησε στο Ληξούρι κοπίασε για τον πολιτισμό και το ωραίο. )

Γύρω στα 1978 βρισκόταν στο Ληξούρι ως υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας, ο Λευκάδιος την καταγωγή, ο Σπύρος Γραμματικόπουλος. Επρόκειτο για άτομο ευσυνείδητο στα υπαλληλικά του καθήκοντα, ανοικτό μυαλό για δράσεις πολιτιστικές, δείχνοντας πολύ ενδιαφέρον για τα κοινά του τόπου που εργαζόταν, το Ληξούρι. Συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές και δράσεις με πολλούς και αξιόλογους ανθρώπους του Ληξουρίου, φέρνοντας μια πρωτοπορία, που χάραξε σελίδες καλής μνήμης και δραστηριότητας. Πρωτοστάτησε στην προβολή κινηματογραφικών ταινιών στο Ληξούρι στα τέλη του 1978 και κατάφερε, μαζί με άλλους, το 1979, να ιδρύσει την Κινηματογραφική Λέσχη του Παλληξουριακού.

Περισσότερα...

 

Αντώνης Αργυρός: Τώρα που κατέρρευσε το παραμύθι...

ΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 05 Οκτώβριος 2019 16:19

Τώρα που το νερό μπήκε στ’ αυλάκι και έχουν καταρρεύσει οι πλείστοι ισχυρισμοί που κάποιοι εντέχνως διέδιδαν σχετικά με το ασφαλιστικό, επιτέλους το δικαστήριο απεφάνθη.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου (νόμος 4387/2016). Οι εν λόγω αποφάσεις αφορούν ένα πλήθος άνω των 3,4 εκ. πολιτών μεταξύ των οποίων αφορά 2.750.000 συνταξιούχους, οι οποίοι προσμένουν δικαίωση. Οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντίθετοι στο Σύνταγμα -στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα του ΟΗΕ, όπως και στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης- τόσο ο ασφαλιστικός νόμος 4387/2016 όσο και σχετικές αποφάσεις του υπουργού Εργασίας.

Περισσότερα...

 

Γεράσιμος Γαλανός: Μια μνήμη- θύμηση, για έναν παλιό καφετζή του Ληξουρίου, τον Γεράσιμο Περάτη

ΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 02 Οκτώβριος 2019 15:36

Ελάττωσε για μένα ο χρόνος πάνω στο γράψιμο των αναμνήσεων και την παρουσίαση φωτογραφικού υλικού. Όμως μια φωτογραφία από τις άπειρες που έχω, μου έφερε στο μυαλό μου, μια μορφή του Ληξουρίου μας, τον Γεράσιμο Περάτη. Είχε το καφενείο του στην πλατεία Ληξουρίου, εκεί που σήμερα είναι το SENSO και σερβίριζε παγωτό λεμόνι , καφέ, γλυκά του κουταλιού και τα τοιαύτα. Είχε μέσα του ο Γεράσιμος την καλλιτεχνία, και του άρεσε το τραγούδι. Συμμετείχε με τον δικό του τρόπο και στις αποκριές, στα ληξουριώτικα καρναβάλια, ιδιαίτερα εκείνου του τρόπου, που οι παρέες πήγαιναν στις ταβέρνες και στα καφενεία και ξεδίπλωνα τα καλύτερα εσώψυχά τους…

Περισσότερα...

 
 

Γαβριήλ Μανωλάτος: Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 29 Σεπτέμβριος 2019 22:01

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Χωρίς βασικές δεξιότητες οι Έλληνες μαθητές

Στην ετήσια έκθεσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Διαπιστώνει ότι ένας στους τρεις Έλληνες μαθητές δεν διαθέτει βασικές δεξιότητες όπως ανάγνωση, γραφή και μαθηματικά.

Πριν τρεις βδομάδες περίπου, η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είχε αναφερθεί σε άλογη εικόνα, προειδοποιώντας για κίνδυνο λειτουργικού αναλφαβητισμού σε μεγάλη μερίδα μαθητών.

Περισσότερα...

 
 

Αντώνης Αργυρός: ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ...

ΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 27 Σεπτέμβριος 2019 19:06

Ένα τυχαίο γεγονός, η κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού Thomas Cook που φαίνεται πως θα επηρεάσει την ζωή μας, αφού κατά εγκύρους κύκλους: « Η πρώτη εκτίμηση που έχουμε κάνει δείχνει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ζημιά για τα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα. Το οικονομικό πλήγμα είναι μεγαλύτερο και μπορεί να φθάσει στο σύνολο του για όλες τις επιχειρήσεις τα 500.000.000 ευρώ. Μεγαλύτερο πρόβλημα έχει και η Νότια Ελλάδα η Κρήτη η Κως και άλλοι προορισμοί». Ο τουριστικός όμιλος Thomas Cook, ο δεύτερος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Ευρώπης μετά την γερμανική TUI, εχει προξενήσει έντονη ανησυχία στους Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού, καθώς η βρετανική πολυεθνική διακινεί κάθε χρόνο στη χώρα μας, περισσότερους από 1 εκατ. τουρίστες. Η Thomas Cook πραγματοποιούσε τις πληρωμές της μετά από διάστημα δύο έως τριών μηνών, επομένως για τους Έλληνες ξενοδόχους το διάστημα από τα μέσα Ιουλίου και μετά- η πλέον υψηλή περίοδος- βρίσκεται στον αέρα, ενώ θα πρέπει να προσμετρηθούν η χασούρα για τον Σεπτέμβριο αλλά και τον Οκτώβριο. Επιπλέον σημαντικά είναι τα χαμένα ποσά για από τις προκρατήσεις του 2020.Τα πρώτα θύματα είναι οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και ιδίως οι μικροί και μεσαίοι τουριστικοί επιχειρηματίες και υπάρχει ζήτημα με τα τραπεζικά δάνεια των τουριστικών επιχειρήσεων.

Περισσότερα...

 
 

Η χρεοκοπία της Thomas Cook σηματοδοτεί ραγδαίες αλλαγές στον τουρισμό;

ΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 26 Σεπτέμβριος 2019 13:39

Η κατάρρευση μια μεγάλης τουριστικής εταιρείας αποτελεί ένα σύνθετο και πολυεπίπεδο ζήτημα...

Ούτε που θα μπορούσε να σκεφθεί ο ξυλουργός Τόμας Κουκ, το 1841πως το πρώτο οργανωμένο ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ένα aller - retour τρένο από το Λέστερ στο Λουμπόροου της κεντρικής Αγγλίας για 500 άτομα με προσυμφωνημένη ενιαία ταρίφα, θα αποτελούσε την απαρχή για τη δημιουργία μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς, εταιρείες διοργάνωσης ταξιδίων (Tour operator) και που μετά από 178 χρόνια θα κατέρρεε.

Whoiswho…

Περισσότερα...

 
 

Σελίδα 9 από 233

leivada_banner copy.png